Artikel top billede

Jesper Sørensen er nyudnævnt direktør i Software AGs danske afdeling.

Danske Bank vælger udenlandsk it-gigant til effektiviseringer

Ny kontrakt er første skridt i tysk software-gigants offensiv i Danmark.

Danske Bank satser på den tyske it-koncern Software AG, som nu skal stå for en løsning, der skal effektivisere bankens forretningsprocesser.

Ordren fra Danske Bank er ifølge den nyudnævnte direktør for Software AG's forretning i Danmark og Norge, Jesper Sørensen, det første skridt i en offensiv på det danske marked for løsninger inden for blandt andet business intelligence og big data.

"Det er en fornøjelse at kunne præsentere Danske Bank som en kunde, vi nu skal hjælpe med at opnå en højre effektivitet gennem vores kraftfulde værktøjer til forretningsanalyse og samarbejde," lyder det fra Jesper Sørensen, der tiltrådte jobbet som dansk chef i begyndelsen af februar.

Han er helt på det rene med, at han bliver målt på sin evne til at skabe vækst i den danske forretning.

"Jeg ser Software AG som en "sleeping giant" med meget store muligheder for vækst, og vi ser os selv som en spiller, der kan tage konkurrencen op med Oracle, SAP, IBM og Microsoft inden for dokumentation og analyse af forretningsprocesser," siger Jesper Sørensen.

Software AG har ifølge Jesper Sørensen i mange år stået i skyggen af sine landsmænd og konkurrenter fra SAP. Men med tilstedeværelse i 70 lande og 5.200 ansatte er selskabet i dag i top 25 blandt verdens største softwareselskaber med en omsætning i 2013 på tæt ved en milliard euro.

"Det vi bringer til markedet er evnen til at understøtte kundens forretning med dokumentation, analyse og monitorering af data, som så kan bruges til at effektivisere forretningsprocesser," siger han.

I Danmark havde Software AG i sit seneste regnskab en omsætning på 65 millioner kroner. Hver fjerde omsætningskrone røg ned på bundlinien og blev til et samlet overskud før skat på 16 millioner.

Ud over Danske Bank har Software AG allerede foden inden for døren hos både større og mindre nordisk private og offentlige kunder som fx Statoil, Dansk Supermarked og Carlsberg.

Læs også:

Danske Bank udpeger ny it-direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere