Jesper Sørensen er nyudnævnt direktør i Software AGs danske afdeling.

Danske Bank vælger udenlandsk it-gigant til effektiviseringer

Ny kontrakt er første skridt i tysk software-gigants offensiv i Danmark.

Danske Bank satser på den tyske it-koncern Software AG, som nu skal stå for en løsning, der skal effektivisere bankens forretningsprocesser.

Ordren fra Danske Bank er ifølge den nyudnævnte direktør for Software AG's forretning i Danmark og Norge, Jesper Sørensen, det første skridt i en offensiv på det danske marked for løsninger inden for blandt andet business intelligence og big data.

"Det er en fornøjelse at kunne præsentere Danske Bank som en kunde, vi nu skal hjælpe med at opnå en højre effektivitet gennem vores kraftfulde værktøjer til forretningsanalyse og samarbejde," lyder det fra Jesper Sørensen, der tiltrådte jobbet som dansk chef i begyndelsen af februar.

Han er helt på det rene med, at han bliver målt på sin evne til at skabe vækst i den danske forretning.

"Jeg ser Software AG som en "sleeping giant" med meget store muligheder for vækst, og vi ser os selv som en spiller, der kan tage konkurrencen op med Oracle, SAP, IBM og Microsoft inden for dokumentation og analyse af forretningsprocesser," siger Jesper Sørensen.

Software AG har ifølge Jesper Sørensen i mange år stået i skyggen af sine landsmænd og konkurrenter fra SAP. Men med tilstedeværelse i 70 lande og 5.200 ansatte er selskabet i dag i top 25 blandt verdens største softwareselskaber med en omsætning i 2013 på tæt ved en milliard euro.

"Det vi bringer til markedet er evnen til at understøtte kundens forretning med dokumentation, analyse og monitorering af data, som så kan bruges til at effektivisere forretningsprocesser," siger han.

I Danmark havde Software AG i sit seneste regnskab en omsætning på 65 millioner kroner. Hver fjerde omsætningskrone røg ned på bundlinien og blev til et samlet overskud før skat på 16 millioner.

Ud over Danske Bank har Software AG allerede foden inden for døren hos både større og mindre nordisk private og offentlige kunder som fx Statoil, Dansk Supermarked og Carlsberg.

Læs også:

Danske Bank udpeger ny it-direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.