Artikel top billede

Jesper Sørensen er nyudnævnt direktør i Software AGs danske afdeling.

Danske Bank vælger udenlandsk it-gigant til effektiviseringer

Ny kontrakt er første skridt i tysk software-gigants offensiv i Danmark.

Danske Bank satser på den tyske it-koncern Software AG, som nu skal stå for en løsning, der skal effektivisere bankens forretningsprocesser.

Ordren fra Danske Bank er ifølge den nyudnævnte direktør for Software AG's forretning i Danmark og Norge, Jesper Sørensen, det første skridt i en offensiv på det danske marked for løsninger inden for blandt andet business intelligence og big data.

"Det er en fornøjelse at kunne præsentere Danske Bank som en kunde, vi nu skal hjælpe med at opnå en højre effektivitet gennem vores kraftfulde værktøjer til forretningsanalyse og samarbejde," lyder det fra Jesper Sørensen, der tiltrådte jobbet som dansk chef i begyndelsen af februar.

Han er helt på det rene med, at han bliver målt på sin evne til at skabe vækst i den danske forretning.

"Jeg ser Software AG som en "sleeping giant" med meget store muligheder for vækst, og vi ser os selv som en spiller, der kan tage konkurrencen op med Oracle, SAP, IBM og Microsoft inden for dokumentation og analyse af forretningsprocesser," siger Jesper Sørensen.

Software AG har ifølge Jesper Sørensen i mange år stået i skyggen af sine landsmænd og konkurrenter fra SAP. Men med tilstedeværelse i 70 lande og 5.200 ansatte er selskabet i dag i top 25 blandt verdens største softwareselskaber med en omsætning i 2013 på tæt ved en milliard euro.

"Det vi bringer til markedet er evnen til at understøtte kundens forretning med dokumentation, analyse og monitorering af data, som så kan bruges til at effektivisere forretningsprocesser," siger han.

I Danmark havde Software AG i sit seneste regnskab en omsætning på 65 millioner kroner. Hver fjerde omsætningskrone røg ned på bundlinien og blev til et samlet overskud før skat på 16 millioner.

Ud over Danske Bank har Software AG allerede foden inden for døren hos både større og mindre nordisk private og offentlige kunder som fx Statoil, Dansk Supermarked og Carlsberg.

Læs også:

Danske Bank udpeger ny it-direktør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere