Artikel top billede

Dette kan stoppe Facebooks milliard-opkøb af WhatsApp

Facebook vil betale svimlende 100 milliarder kroner for besked-tjenesten WhatsApp, men nu vil to organisationer have sat en stopper for handlen. Det er der en helt bestemt grund til.

Facebooks Mark Zuckerberg meddelte i sidste måned, at han har tænkt sig at købe WhatsApp for omkring 100 milliarder kroner.

Men selv om han dermed er klar til at lægge et gigantisk beløb for WhatsApp - og de omkring 450 millioner brugere - er handlen endnu ikke i hus.

To privacy-grupper vil nemlig ifølge BBC have de amerikanske myndigheder til at stoppe Facebooks overtagelse af WhatsApp.

Grupperne kræver svar på centrale spørgsmål fra Mark Zuckerberg, før WhatsApp-købet kan accepteres.

"WhatsApp byggede en brugerbase baseret på løftet om ikke at indsamle bruger-data til at opnå reklame-omsætning," lyder det i indsigelsen fra to non-profit organisationer, Electronic Privacy Information Center og the Center for Digital Democracy.

"Brugerne har givet detaljerede, personlige informationer til virksomheden, inklusive private beskeder til venner. Facebook gør rutinemæssigt brug af bruger-information til marketingformål og har gjort det klart, at det har planer om at gøre brug af WhatsApp-data i bruger-forretningsmodellen," lyder protesten videre.

Det siger Facebook og WhatsApp

Den opfattelse står dog noget i modsætning til meldinger fra både Mark Zuckerberg og WhatsApp-stifter Jan Koum. Begge holdt taler på Mobile World Congress i Barcelona for et par uger siden.

Et konkret spørgsmål fra salen til Zuckerberg gik på, om Facebook vil udnytte data fra WhatsApp, der ellers er kendt for ikke at gemme eller anvende data fra brugernes beskeder til reklamer?

"Svaret er, at det overhovedet ikke vil ændre sig. Visionen er, at tjenesten skal forblive præcis den samme. Det er den tjeneste, folk ønsker, så jeg synes, at det ville være ret fjollet af os at ændre det," lød det meget direkte svar fra Zuckerberg.

Jan Koum fra WhatsApp lagde i sin tale også vægt på, at WhatsApp vil forblive WhatsApp, selv om Facebook nu opkøber virksomheden.

Han afviste også, at Facebook vil indføre reklamer eller begynde at suge data om WhatsApp-brugerne til markedsførings-øjemed.

"Vi kender ikke brugernes navn, eller hvor de bor. Det er der ingen planer om at lave om på. Vi vil holde fast i den minimalistiske tilgang," forklarede Jan Koum om fremtidsplanerne for WhatsApp.

Læs også:

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt

WhatsApp-stifter: Sådan vil vi bruge de 100 milliarder fra Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere