Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Dette kan stoppe Facebooks milliard-opkøb af WhatsApp

Facebook vil betale svimlende 100 milliarder kroner for besked-tjenesten WhatsApp, men nu vil to organisationer have sat en stopper for handlen. Det er der en helt bestemt grund til.

Facebooks Mark Zuckerberg meddelte i sidste måned, at han har tænkt sig at købe WhatsApp for omkring 100 milliarder kroner.

Men selv om han dermed er klar til at lægge et gigantisk beløb for WhatsApp - og de omkring 450 millioner brugere - er handlen endnu ikke i hus.

To privacy-grupper vil nemlig ifølge BBC have de amerikanske myndigheder til at stoppe Facebooks overtagelse af WhatsApp.

Grupperne kræver svar på centrale spørgsmål fra Mark Zuckerberg, før WhatsApp-købet kan accepteres.

"WhatsApp byggede en brugerbase baseret på løftet om ikke at indsamle bruger-data til at opnå reklame-omsætning," lyder det i indsigelsen fra to non-profit organisationer, Electronic Privacy Information Center og the Center for Digital Democracy.

"Brugerne har givet detaljerede, personlige informationer til virksomheden, inklusive private beskeder til venner. Facebook gør rutinemæssigt brug af bruger-information til marketingformål og har gjort det klart, at det har planer om at gøre brug af WhatsApp-data i bruger-forretningsmodellen," lyder protesten videre.

Det siger Facebook og WhatsApp

Den opfattelse står dog noget i modsætning til meldinger fra både Mark Zuckerberg og WhatsApp-stifter Jan Koum. Begge holdt taler på Mobile World Congress i Barcelona for et par uger siden.

Et konkret spørgsmål fra salen til Zuckerberg gik på, om Facebook vil udnytte data fra WhatsApp, der ellers er kendt for ikke at gemme eller anvende data fra brugernes beskeder til reklamer?

"Svaret er, at det overhovedet ikke vil ændre sig. Visionen er, at tjenesten skal forblive præcis den samme. Det er den tjeneste, folk ønsker, så jeg synes, at det ville være ret fjollet af os at ændre det," lød det meget direkte svar fra Zuckerberg.

Jan Koum fra WhatsApp lagde i sin tale også vægt på, at WhatsApp vil forblive WhatsApp, selv om Facebook nu opkøber virksomheden.

Han afviste også, at Facebook vil indføre reklamer eller begynde at suge data om WhatsApp-brugerne til markedsførings-øjemed.

"Vi kender ikke brugernes navn, eller hvor de bor. Det er der ingen planer om at lave om på. Vi vil holde fast i den minimalistiske tilgang," forklarede Jan Koum om fremtidsplanerne for WhatsApp.

Læs også:

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt

WhatsApp-stifter: Sådan vil vi bruge de 100 milliarder fra Facebook
IT-JOB

C WorldWide Asset Management Fondsmæglerselskab A/S

Systemadministrator – Office365/Azure til C WorldWide

Frode Laursen A/S

Systemadministrator

Digitaliseringsstyrelsen

Erfaren UX Designer til MitID
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital