Artikel top billede

Dette kan stoppe Facebooks milliard-opkøb af WhatsApp

Facebook vil betale svimlende 100 milliarder kroner for besked-tjenesten WhatsApp, men nu vil to organisationer have sat en stopper for handlen. Det er der en helt bestemt grund til.

Facebooks Mark Zuckerberg meddelte i sidste måned, at han har tænkt sig at købe WhatsApp for omkring 100 milliarder kroner.

Men selv om han dermed er klar til at lægge et gigantisk beløb for WhatsApp - og de omkring 450 millioner brugere - er handlen endnu ikke i hus.

To privacy-grupper vil nemlig ifølge BBC have de amerikanske myndigheder til at stoppe Facebooks overtagelse af WhatsApp.

Grupperne kræver svar på centrale spørgsmål fra Mark Zuckerberg, før WhatsApp-købet kan accepteres.

"WhatsApp byggede en brugerbase baseret på løftet om ikke at indsamle bruger-data til at opnå reklame-omsætning," lyder det i indsigelsen fra to non-profit organisationer, Electronic Privacy Information Center og the Center for Digital Democracy.

"Brugerne har givet detaljerede, personlige informationer til virksomheden, inklusive private beskeder til venner. Facebook gør rutinemæssigt brug af bruger-information til marketingformål og har gjort det klart, at det har planer om at gøre brug af WhatsApp-data i bruger-forretningsmodellen," lyder protesten videre.

Det siger Facebook og WhatsApp

Den opfattelse står dog noget i modsætning til meldinger fra både Mark Zuckerberg og WhatsApp-stifter Jan Koum. Begge holdt taler på Mobile World Congress i Barcelona for et par uger siden.

Et konkret spørgsmål fra salen til Zuckerberg gik på, om Facebook vil udnytte data fra WhatsApp, der ellers er kendt for ikke at gemme eller anvende data fra brugernes beskeder til reklamer?

"Svaret er, at det overhovedet ikke vil ændre sig. Visionen er, at tjenesten skal forblive præcis den samme. Det er den tjeneste, folk ønsker, så jeg synes, at det ville være ret fjollet af os at ændre det," lød det meget direkte svar fra Zuckerberg.

Jan Koum fra WhatsApp lagde i sin tale også vægt på, at WhatsApp vil forblive WhatsApp, selv om Facebook nu opkøber virksomheden.

Han afviste også, at Facebook vil indføre reklamer eller begynde at suge data om WhatsApp-brugerne til markedsførings-øjemed.

"Vi kender ikke brugernes navn, eller hvor de bor. Det er der ingen planer om at lave om på. Vi vil holde fast i den minimalistiske tilgang," forklarede Jan Koum om fremtidsplanerne for WhatsApp.

Læs også:

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt

WhatsApp-stifter: Sådan vil vi bruge de 100 milliarder fra Facebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere