Foto: Nordisk Film.

Filmanmeldelse: "Need For Speed" kører i grøften

Spilserien "Need For Speed" er forvandlet til en film, hvor helte og skurke i toptunede superbiler kører om kap og stikker af fra politiet. Men er det værd at bruge tid og penge på? Her er dommen.

Det er en latterliggjort og ikke særlig populær genre: spil der filmatiseres.

Nogle af de værste tæller Super Mario Bros. og Alone in the Dark, og nu er det "Need For Speed", som får lov at fræse op på det store lærred.

Det sker, efter at Electronic Arts (EA) har brugt flere år på at vurdere mulighederne for at få den populære spil-serie filmatiseret.

Det første spil udkom i 1994, og det seneste er fra 2013. Samlet er spillene solgt i over 150 millioner eksemplarer.

Historien i "Need For Speed" er ikke meget længere, end den kan skrives på bagsiden af et Wunderbaum-træ, der dingler i snoren fra bakspejlet: Giv den gas som en fartdjævel og undgå at hidsige strissere får held til at hive dig ind til siden til en skamklipning af kørekortet.

Der kan køres i de vildeste oktanslæder, og det er muligt at vinde penge samt købe ekstraudstyr og lir til bilerne.

Derfor har det været ret sparsomt, hvad manuskriptforfatterne til Need For Speed har haft at arbejde med.

Ingen håndbremsevendinger i historien

Handlingen i filmen er da også lige ud ad landevejen som en søndagsudflugt med moster Oda bag rattet i en gammel Skoda, og der er absolut ingen overraskende håndbremsevendinger i plottet.

Tobey Marshall ejer et værksted og kører ulovlige gaderæs om natten. Men økonomien halter, og han risikerer at miste sit værksted, som er tilholdssted for en håndfuld mekanikere, der forguder Tobey.

Hans gamle rival Dino dukker op med et økonomisk tilbud, der kan redde forretningen. Tobey slår til, og Dino foreslår, at de kører gaderæs om beløbet. Kvit eller dobbelt.

Med i løbet er Tobeys bedste ven Pete, der på tragisk vis ender med at miste livet, da Dino med vilje kører ham af vejen i sin Koeniggsegg Agera R.

Det bliver ikke Dino, men derimod Tobey, som ender bag tremmer, og da han kommer ud, er han opsat på hævn.

Legendarisk løb
Han får fingre i en Shelby Mustang, som han selv har specialbygget til at køre endnu hurtigere, og med den forsøger han at få adgang til det legendariske og eksklusive DeLeon-undergrundsløb.

Her er der nemlig mulighed for at stå ansigt til ansigt med Dino igen og få hævn over Pete.

Undervejs får Tobey hjælp af sine mekanikervenner, der som en flok hengivne cheerleaders hepper og hjælper ham i bestræbelserne på at nå frem mod målstregen.

For at det hele ikke skal drukne i mandehørm, sniger blondinen Julia sig med ind på passagersædet hos Tobey. Det viser sig naturligvis, at hun ved mere om biler, end man lige skulle tro.

Artiklen fortsætter på næste side...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere





mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.