Artikel top billede

Skån dig selv: Se ALDRIG de her fem film baseret på spil

Det burde være godt, men ender skidt, når populære spil forvandles til film. Her er fem af de rigtig slemme, som er blevet slagtet af anmelderne og hånet af fans.

Computerspillet Need for Speed er på vej i en filmversion, og det samme gælder Assassin's Creed, Warcraft og Angry Birds.

Dermed melder de sig i rækken af spil, der filmatiseres.

Det er en genre, som anmelderne hader og gerne tæsker løs på.

Oftest bliver fans af spillene også slemt skuffede, og nogle af de dårligste filmanmeldelser fra brugere af den populære IMDB.com er netop film, som tager udgangspunkt i spil.

Selv om de næppe scorer Oscar-statuetter, kan filmatiseringerne give god mening økonomisk, da der er millioner at tjene på at sælge biografbilletter til håbefulde fans af spillene.

Vi har samlet en håndfuld af de største spil, som har fået hæslige anmeldelser, når de er blevet filmatiseret:

Doom (2005)

Doom er intet mindre end en spilklassiker, som enhver pc-spiller med respekt for sig selv prøvede kræfter med i 90'erne.

Sammen med Wolfenstein lagde det stilen for, hvordan et effektivt FPS (First Person Shooter) skulle udføres.

Det gav nærmest hjertebanken, når man bevægede sig rundt i spillets labyrintiske gange og åbnede døre ind til rum fyldt med skrigende monstre.

Først i 2005 var en filmatisering klar, og den handler om en forskningsstation på Mars, hvor kommunikationen pludselig afbrydes. En flok soldater bevæbnet med nok våben til at starte 3. verdenskrig indsættes på Mars, og så slippes projektilerne ellers fri mod en hær af fæle monstre.

IMDB.com har over 70.000 brugere afgivet stemme, og filmen ender på karakteren 5.2 ud af 10. Det er altså trods alt en af de bedre filmatiseringer af spil.

Det forhindrede dog ikke Dwayne Johnson (også kendt som The Rock), der spiller Sarge i Doom, i at blive nomineret til en Razzie Award for årets dårligste skuespilpræstation.

Her er en trailer for filmen:

Og her er lidt gameplay:

Double Dragon (1994)

I 1987 dukker Double Dragon op som et beat 'em up spil, der især blev populær på arkademaskinerne i den lokale kinagrill.

Senere blev der også produceret udgaver til blandt andet Commodore 64, Atari og Game Boy.

Det særlige ved spillet er, at to spillere samarbejder om at tæske bandemedlemmer, og målet er at redde kvinden Marian.

Filmen er fra 1994 og løst baseret på spillet, og handlingen er lagt i et futuristisk Los Angeles i 2007.

Her kæmper de to helte sammen om en magisk medaljon, som består af to dele og meget passende hedder Double Dragon.

IMDB.com har filmen fået karakteren 3,5 ud af 10, og cirka 7.000 brugere har afgivet deres stemme. Da Double Dragon fik en tur i anmeldermaskinen, beskrev Rotten Tomatoes filmen sådan her:

"Double Dragons smarte brug af speciel effekter kan ikke kamuflere filmens alt for forenklede historie og platte dialog".

Her er en trailer for filmen:

Her er gameplay:

Alone in the Dark (2005)

Der er flere spil i Alone in the Dark-serien, og det første blev udgivet i 1992 og det seneste i 2008.

Det originale spil foregår i 1920'erne, hvor privatdetektiven Edward Carnby udforsker et hjemsøgt hus med massevis af ondsindede væsener, man ikke ligefrem byder på kaffe.

I 2005 var filmen klar, men handlingen er blot løst baseret på det originale spil.

Det handler stadig om paranomale fænomener, men foregår i nutiden. Der er skruet helt op for chokfaktoren, og det vrimler med dæmoner og onde ånder.

IMDB.com er karakteren mast næsten i bund. Sølle 2,3 ud af 10 bliver det til, når cirka 33.000 brugeranmeldelser lægges sammen.

Filmen fik også vanvittig elendige anmeldelser, da den havde premiere.

Dialogen blev kaldt 'grinagtig', mens handlingen fik stemplet 'hjernedød' og 'uforståelig'.

Her er en trailer for filmen:

Her er gameplay:

Street Fighter (1994)

Street Fighter blev et hit, da arkadespillet første gang dukkede op i 1987. Her kunne man vælge mellem flere karakterer med forskellige kampsportsevner.

Og så var det ellers tid til at uddele kungfu-spark og svinge knytnæver i en verdensomspændende turnering.

Spillet er siden udkommet i adskillige versioner til både computere og konsoller.

Filmen Street Fighter er kun meget løst baseret på spillet, og actionhelten Jean-Claude Van Damme indtager hovedrollen, og der er endda også blevet plads til sanglærken Kylie Minogue.

De er en del af en folk soldater, der skal stoppe en diktator, som har taget adskillige gidsler og nu kræver en løsesum.

Intet mindre end verdens fremtid står på spil.

IMDB.com har Street Fighter fået karakteren 3,6 ud af 10 baseret på over 40.000 brugeranmeldelser.

Filmen fik også tæsk af anmelderne, men det blev alligevel en økonomisk succes.

Her er en trailer for filmen:

Her er gameplay:

Super Mario Bros. (1993)

Super Mario Bros. har gennem årene været en guldgrube for japanske Nintendo, og platformsspillet med Mario og Luigi var i mere end 20 år verdens bedst sælgende spil.

Den første version af spillet var klar i 1985, hvor de to håndværkere løber og hopper gennem banerne for at redde prinsesse Toadstool.

Sidenhen er spillet udkommet til massevis af computere, konsoller og håndholdte enheder.

I 1993 blev en film baseret på Super Mario Bros. lanceret, og her bevæger de to brødre sig gennem en portal til et parallelunivers med dinosaurer.

Her er de oppe imod den onde diktator King Koopa.

IMDB.com har filmen fået karakteren 4 ud af 10, og over 30.000 brugere har afgivet en stemme.

Filmen fik også smæk af anmelderne, og den endte som en økonomisk katastrofe.

Her er en trailer for filmen:

Her følger gameplay:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere