Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen

Pyha: Skat demonterer bombe under it-konsulenter i sidste øjeblik

En bombe under it-konsulenter er blevet demonteret i sidste øjeblik af Skat. Dansk Industri jubler.

Flere afgørelser udgjorde en bombe under it-konsulenters arbejde - regler om skat af såkaldt arbejdsudleje.

Men nu har Skat skiftet kurs - og demonterer bomben.

Dansk Industri jubler.

"DI har længe kæmpet for en lempelse af reglerne om arbejdsudlejeskat. At det nu er lykkedes, er særdeles positivt," udtaler chefkonsulent Camilla Christensen fra Dansk Industri.

Den oprindelige stramning af Skat på arbejdsudleje betød blandt andet og lidt firkantet, at flere udenlandske it-konsulenter, der udfører arbejde i Danmark, vil falde ind under det, der kaldes "arbejdsudleje-reglerne".

Læs mere om reglerne her.

Færre rammes

De nye retningslinjer, der er sendt i høring af Skat i mandags, indebærer dog en markant lempelse, der får stor betydning for rådgiverbranchen - ikke mindst it-virksomheder, vurderer hun.

Kernen i lempelsen er lidt teknisk, men ligger i detajlen.

"Hidtidig praksis har ikke inddraget, hvem der reelt er arbejdsgiver," forklarer hun.

Kort fortalt går lempelsen på følgende:

Hidtil er der alene set på, om det arbejde, der udføres, lå inden for den danske virksomheds forretningsområde. Det er ikke længere tilstrækkeligt.

Efter den nye praksis er det også en betingelse, at den danske virksomhed reelt agerer arbejdsgiver i forhold til den udenlandske medarbejder.

Om det er tilfældet, vil afhænge af en række kriterier - som for eksempel om den danske virksomhed leder og har ansvaret for arbejdet, forklarer chefkonsulenten de lettere indviklede regler.

"For virksomhederne har det særligt betydning, at praksis nu lempes i forhold til underleverandøraftaler," forklarer hun.

Den nye praksis vil betyde, at virksomhederne kan benytte underleverandører - også inden for samme branche - uden at blive ramt af reglerne om arbejdsudleje, hvis den udenlandske virksomhed reelt er arbejdsgiver, oplyser hun.

Skat noterer glæden

Derfor glæden hos Dansk Industri.

Hos Skat har man noteret sig Dansk Industris positive reaktion på ændringen.

I hvert fald skriver direktør hos Skat Jesper Rønnow på Twitter:

Læs også:

It-konsulenter i slem kattepine: Men håb forude

Bombe under it-konsulenter: Skat slår hårdt ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere