Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Pyha: Skat demonterer bombe under it-konsulenter i sidste øjeblik

En bombe under it-konsulenter er blevet demonteret i sidste øjeblik af Skat. Dansk Industri jubler.

Flere afgørelser udgjorde en bombe under it-konsulenters arbejde - regler om skat af såkaldt arbejdsudleje.

Men nu har Skat skiftet kurs - og demonterer bomben.

Dansk Industri jubler.

"DI har længe kæmpet for en lempelse af reglerne om arbejdsudlejeskat. At det nu er lykkedes, er særdeles positivt," udtaler chefkonsulent Camilla Christensen fra Dansk Industri.

Den oprindelige stramning af Skat på arbejdsudleje betød blandt andet og lidt firkantet, at flere udenlandske it-konsulenter, der udfører arbejde i Danmark, vil falde ind under det, der kaldes "arbejdsudleje-reglerne".

Læs mere om reglerne her.

Færre rammes

De nye retningslinjer, der er sendt i høring af Skat i mandags, indebærer dog en markant lempelse, der får stor betydning for rådgiverbranchen - ikke mindst it-virksomheder, vurderer hun.

Kernen i lempelsen er lidt teknisk, men ligger i detajlen.

"Hidtidig praksis har ikke inddraget, hvem der reelt er arbejdsgiver," forklarer hun.

Kort fortalt går lempelsen på følgende:

Hidtil er der alene set på, om det arbejde, der udføres, lå inden for den danske virksomheds forretningsområde. Det er ikke længere tilstrækkeligt.

Efter den nye praksis er det også en betingelse, at den danske virksomhed reelt agerer arbejdsgiver i forhold til den udenlandske medarbejder.

Om det er tilfældet, vil afhænge af en række kriterier - som for eksempel om den danske virksomhed leder og har ansvaret for arbejdet, forklarer chefkonsulenten de lettere indviklede regler.

"For virksomhederne har det særligt betydning, at praksis nu lempes i forhold til underleverandøraftaler," forklarer hun.

Den nye praksis vil betyde, at virksomhederne kan benytte underleverandører - også inden for samme branche - uden at blive ramt af reglerne om arbejdsudleje, hvis den udenlandske virksomhed reelt er arbejdsgiver, oplyser hun.

Skat noterer glæden

Derfor glæden hos Dansk Industri.

Hos Skat har man noteret sig Dansk Industris positive reaktion på ændringen.

I hvert fald skriver direktør hos Skat Jesper Rønnow på Twitter:

Læs også:

It-konsulenter i slem kattepine: Men håb forude

Bombe under it-konsulenter: Skat slår hårdt ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere