Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen

Pyha: Skat demonterer bombe under it-konsulenter i sidste øjeblik

En bombe under it-konsulenter er blevet demonteret i sidste øjeblik af Skat. Dansk Industri jubler.

Flere afgørelser udgjorde en bombe under it-konsulenters arbejde - regler om skat af såkaldt arbejdsudleje.

Men nu har Skat skiftet kurs - og demonterer bomben.

Dansk Industri jubler.

"DI har længe kæmpet for en lempelse af reglerne om arbejdsudlejeskat. At det nu er lykkedes, er særdeles positivt," udtaler chefkonsulent Camilla Christensen fra Dansk Industri.

Den oprindelige stramning af Skat på arbejdsudleje betød blandt andet og lidt firkantet, at flere udenlandske it-konsulenter, der udfører arbejde i Danmark, vil falde ind under det, der kaldes "arbejdsudleje-reglerne".

Læs mere om reglerne her.

Færre rammes

De nye retningslinjer, der er sendt i høring af Skat i mandags, indebærer dog en markant lempelse, der får stor betydning for rådgiverbranchen - ikke mindst it-virksomheder, vurderer hun.

Kernen i lempelsen er lidt teknisk, men ligger i detajlen.

"Hidtidig praksis har ikke inddraget, hvem der reelt er arbejdsgiver," forklarer hun.

Kort fortalt går lempelsen på følgende:

Hidtil er der alene set på, om det arbejde, der udføres, lå inden for den danske virksomheds forretningsområde. Det er ikke længere tilstrækkeligt.

Efter den nye praksis er det også en betingelse, at den danske virksomhed reelt agerer arbejdsgiver i forhold til den udenlandske medarbejder.

Om det er tilfældet, vil afhænge af en række kriterier - som for eksempel om den danske virksomhed leder og har ansvaret for arbejdet, forklarer chefkonsulenten de lettere indviklede regler.

"For virksomhederne har det særligt betydning, at praksis nu lempes i forhold til underleverandøraftaler," forklarer hun.

Den nye praksis vil betyde, at virksomhederne kan benytte underleverandører - også inden for samme branche - uden at blive ramt af reglerne om arbejdsudleje, hvis den udenlandske virksomhed reelt er arbejdsgiver, oplyser hun.

Skat noterer glæden

Derfor glæden hos Dansk Industri.

Hos Skat har man noteret sig Dansk Industris positive reaktion på ændringen.

I hvert fald skriver direktør hos Skat Jesper Rønnow på Twitter:

Læs også:

It-konsulenter i slem kattepine: Men håb forude

Bombe under it-konsulenter: Skat slår hårdt ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere