Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kunøe-selskab får rekord-gevinst efter slankekur

Færre markeder og færre produkter har gjort ERP-selskabet Columbus' forretning mere effektiv. Det giver gevinst for aktionærerne.

ERP-selskabet Columbus' netop offentliggjorte årsregnskab fortæller om en forbedring af selskabets indtjening (EBITDA) på 24 procent til rekordstore 72 millioner kroner ud af en næsten uændret omsætning på 880 millioner kroner.

Udviklingen er ifølge koncernchef Thomas Honoré resultatet af, at Columbus har droppet markeder og produkter, som gav for ringe indtjeningsmargen.

"Columbus er en lønsomhedshistorie, hvor vi gennem de sidste par år er hoppet ud af uprofitable markeder og uprofitable brancher og nu fokuserer på at sælge vores egne serviceydelser og software fremfor tredjepartssoftware med lav margin," siger Thomas Honoré.

"Det der sker inde i maven på Columbus er, at vi ændrer vores omsætningsmix imod et mere profitabelt split. Samtidig er vi blevet større på de markeder, vi fortsat servicerer. Derfor kan vi levere bedre projekter til vores kunder," siger han.

Efter afskrivninger ender Columbus i 2013 med et overskud før skat på 27,4 millioner kroner. Resultatet betyder, at Columbus for første gang i sin historie kan betale udbytte til sine aktionærer på tilsammen 13 millioner kroner, hvilket svarer til omkring tre procent af Columbus-aktiens nuværende værdi på Københavns Fondsbørs.

Dermed indfrier selskabet investorernes forventninger, som det seneste år har næsten fordoblet aktiekursen.

Største aktionær i Columbus er it-investoren Ib Kunøe, som gennem selskabet Consolidated Holding ejer 53 procent af aktierne i Columbus.

Læs også:

Sådan har Ib Kunøe opbygget sit enorme imperium

Kunøe-selskab får rekordindtjening
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere