Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kunøe-selskab får rekord-gevinst efter slankekur

Færre markeder og færre produkter har gjort ERP-selskabet Columbus' forretning mere effektiv. Det giver gevinst for aktionærerne.

ERP-selskabet Columbus' netop offentliggjorte årsregnskab fortæller om en forbedring af selskabets indtjening (EBITDA) på 24 procent til rekordstore 72 millioner kroner ud af en næsten uændret omsætning på 880 millioner kroner.

Udviklingen er ifølge koncernchef Thomas Honoré resultatet af, at Columbus har droppet markeder og produkter, som gav for ringe indtjeningsmargen.

"Columbus er en lønsomhedshistorie, hvor vi gennem de sidste par år er hoppet ud af uprofitable markeder og uprofitable brancher og nu fokuserer på at sælge vores egne serviceydelser og software fremfor tredjepartssoftware med lav margin," siger Thomas Honoré.

"Det der sker inde i maven på Columbus er, at vi ændrer vores omsætningsmix imod et mere profitabelt split. Samtidig er vi blevet større på de markeder, vi fortsat servicerer. Derfor kan vi levere bedre projekter til vores kunder," siger han.

Efter afskrivninger ender Columbus i 2013 med et overskud før skat på 27,4 millioner kroner. Resultatet betyder, at Columbus for første gang i sin historie kan betale udbytte til sine aktionærer på tilsammen 13 millioner kroner, hvilket svarer til omkring tre procent af Columbus-aktiens nuværende værdi på Københavns Fondsbørs.

Dermed indfrier selskabet investorernes forventninger, som det seneste år har næsten fordoblet aktiekursen.

Største aktionær i Columbus er it-investoren Ib Kunøe, som gennem selskabet Consolidated Holding ejer 53 procent af aktierne i Columbus.

Læs også:

Sådan har Ib Kunøe opbygget sit enorme imperium

Kunøe-selskab får rekordindtjening
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital