Artikel top billede

Åh nej: Ny opdatering kan sende Windows i evig genstart

Flere brugere melder nu om mærkelige fejl efter den seneste tirsdags-opdatering til Windows.

Din Windows XP-maskine kan blive fanget i en evig genstart efter den marts-opdatering, som Microsoft netop har udsendt.

Webstedet Softpedia fortæller således, at flere brugere har oplevet, at den seneste opdatering til styresystemet har fremskudt dødstidspunktet, der ellers er fastsat til den 8. april.

De uheldige brugere er fanget i en evig reboot-cirkel, der ikke giver adgang til skrivebordet på normal vis.

Problemet ser dog kun ud til at ramme en mindre del af XP-brugerne.

Også i Microsofts eget support-forum er der frustrerede XP-brugere, der klager deres nød i den endeløse genstartscirkel.

En bruger fortæller således, at efter installation af opdateringen går computeren gennem BIOS- og logo-sekvensen på normal vis, men herefter går den direkte til genstart.

Den proces fortsætter bare i det uendelige, kan man læse på Microsofts support-side.

Brugeren fortæller, at vedkommende er i stand til at starte pc'en ved at instruere BIOS om at starte fra en backup-disk, men han efterlyser en permanent løsning på problemet.

Ingen netadgang

Det er ifølge Softpedia uvist, hvor mange der er ramt af problemet, men websiden peger på, at flere kan sidde ude ved skrivebordene uden mulighed for at rapportere om genstarten, netop fordi de ikke har adgang til maskinens skrivebord og netadgang.

Det snart pensionsramte styresystem bruges stadig i stort omfang, både i Danmark og globalt, så mange kan potentielt møde problemet.

Den 8. april er der ikke længere support på XP, så herefter er det altså slut med sikkerhedsrettelser.

Du er meget velkommen til at fortælle, om du er stødt på problemer, eller om opdateringen er gledet gnidningsfrit igennem.

Du kan læse mere om Windows XP-problematikken her:

Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.