Artikel top billede

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP

Microsoft udskyder døds-dagen for vigtig sikkerhedsfunktion i Windows XP, der ellers snart aflives.

Microsoft vil i al stilhed være i stand til at rense forskellige dele af Windows XP-computere i helt op til 15 måneder, efter at selskabet stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer til det populære styresystem.

Det sker 8. april.

Selv om selskabet stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer til Windows XP, vil det nemlig fortsætte med at opdatere det såkaldte Malicious Software Removal Tool, MSRT, som indtil sommer 2014 vil blive udsendt automatisk via Windows Update.

Kan rense

Med de løbende MSRT-opdateringer vil Microsoft blive i stand til fortsat at rense rigtigt mange ramte pc'er, såfremt XP skulle blive ramt af store malware-epidemier, efter at supporten er udløbet.

MSRT er en slags renseprogram, der typisk opdateres en gang om måneden via Microsofts Patch Tuesday-sikkerhedsopdateringer.

Når programmet er installeret på pc'erne, kører det såkaldte 'search and destroy'-funktioner i baggrunden på pc'en.

Malicious Software Removal Tool blev udsendt første gang i 2005. Seneste opdatering skete 14. januar med forbedrede søge- og slettefunktioner rettet mod Bladabindi-malwaren.

Microsoft besluttede for nylig at forlænge anti-malware-beskyttelsen til en række XP-produkter, der især anvendes af professionelle kunder, med godt et år.

Det kan du læse mere om her: På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem.

Blandt de mest populære

Det snart 13 år gamle XP-styresystem er fortsat blandt Microsofts mest populære styresystemer, og det kan derfor få konsekvenser for mange Windows-brugere, når Microsoft endegyldigt stopper udsendelsen af almindelige opdateringer 8. april, hvor den sidste opdatering udsendes.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk.

Det vurderes, at forlængelsen af MSRT blandt andet skyldes, at Microsoft er interesseret i, at XP-brugerne inficeres så lidt som muligt efter 'end-of-service,' men at de samtidig så hurtigt som muligt flyttes over på nyere styresystemer.

Microsoft frygter blandt andet, at XP kan anvendes som indgang for malware til nyere styresystemer på maskiner i samme netværk som XP-maskinerne. Dette kan forlængelsen af MSRT være med til at afværge.

Mange antivirus-producenter har meldt ud, at de vil fortsætte med at opdatere sikkerhedssoftware til XP, efter at Microsoft har udsendt selskabets allersidste opdatering.

Læs også:

Dansk region: Nu skal Windows XP ud.

Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.