Artikel top billede

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP

Microsoft udskyder døds-dagen for vigtig sikkerhedsfunktion i Windows XP, der ellers snart aflives.

Microsoft vil i al stilhed være i stand til at rense forskellige dele af Windows XP-computere i helt op til 15 måneder, efter at selskabet stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer til det populære styresystem.

Det sker 8. april.

Selv om selskabet stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer til Windows XP, vil det nemlig fortsætte med at opdatere det såkaldte Malicious Software Removal Tool, MSRT, som indtil sommer 2014 vil blive udsendt automatisk via Windows Update.

Kan rense

Med de løbende MSRT-opdateringer vil Microsoft blive i stand til fortsat at rense rigtigt mange ramte pc'er, såfremt XP skulle blive ramt af store malware-epidemier, efter at supporten er udløbet.

MSRT er en slags renseprogram, der typisk opdateres en gang om måneden via Microsofts Patch Tuesday-sikkerhedsopdateringer.

Når programmet er installeret på pc'erne, kører det såkaldte 'search and destroy'-funktioner i baggrunden på pc'en.

Malicious Software Removal Tool blev udsendt første gang i 2005. Seneste opdatering skete 14. januar med forbedrede søge- og slettefunktioner rettet mod Bladabindi-malwaren.

Microsoft besluttede for nylig at forlænge anti-malware-beskyttelsen til en række XP-produkter, der især anvendes af professionelle kunder, med godt et år.

Det kan du læse mere om her: På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem.

Blandt de mest populære

Det snart 13 år gamle XP-styresystem er fortsat blandt Microsofts mest populære styresystemer, og det kan derfor få konsekvenser for mange Windows-brugere, når Microsoft endegyldigt stopper udsendelsen af almindelige opdateringer 8. april, hvor den sidste opdatering udsendes.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk.

Det vurderes, at forlængelsen af MSRT blandt andet skyldes, at Microsoft er interesseret i, at XP-brugerne inficeres så lidt som muligt efter 'end-of-service,' men at de samtidig så hurtigt som muligt flyttes over på nyere styresystemer.

Microsoft frygter blandt andet, at XP kan anvendes som indgang for malware til nyere styresystemer på maskiner i samme netværk som XP-maskinerne. Dette kan forlængelsen af MSRT være med til at afværge.

Mange antivirus-producenter har meldt ud, at de vil fortsætte med at opdatere sikkerhedssoftware til XP, efter at Microsoft har udsendt selskabets allersidste opdatering.

Læs også:

Dansk region: Nu skal Windows XP ud.

Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel.
IT-JOB

Centrica Energy Trading A/S

Software Developer

Centrica Energy Trading A/S

Senior Renewable Application Developer

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Cybersecurity IT Administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere