Artikel top billede

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP

Microsoft udskyder døds-dagen for vigtig sikkerhedsfunktion i Windows XP, der ellers snart aflives.

Microsoft vil i al stilhed være i stand til at rense forskellige dele af Windows XP-computere i helt op til 15 måneder, efter at selskabet stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer til det populære styresystem.

Det sker 8. april.

Selv om selskabet stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer til Windows XP, vil det nemlig fortsætte med at opdatere det såkaldte Malicious Software Removal Tool, MSRT, som indtil sommer 2014 vil blive udsendt automatisk via Windows Update.

Kan rense

Med de løbende MSRT-opdateringer vil Microsoft blive i stand til fortsat at rense rigtigt mange ramte pc'er, såfremt XP skulle blive ramt af store malware-epidemier, efter at supporten er udløbet.

MSRT er en slags renseprogram, der typisk opdateres en gang om måneden via Microsofts Patch Tuesday-sikkerhedsopdateringer.

Når programmet er installeret på pc'erne, kører det såkaldte 'search and destroy'-funktioner i baggrunden på pc'en.

Malicious Software Removal Tool blev udsendt første gang i 2005. Seneste opdatering skete 14. januar med forbedrede søge- og slettefunktioner rettet mod Bladabindi-malwaren.

Microsoft besluttede for nylig at forlænge anti-malware-beskyttelsen til en række XP-produkter, der især anvendes af professionelle kunder, med godt et år.

Det kan du læse mere om her: På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem.

Blandt de mest populære

Det snart 13 år gamle XP-styresystem er fortsat blandt Microsofts mest populære styresystemer, og det kan derfor få konsekvenser for mange Windows-brugere, når Microsoft endegyldigt stopper udsendelsen af almindelige opdateringer 8. april, hvor den sidste opdatering udsendes.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk.

Det vurderes, at forlængelsen af MSRT blandt andet skyldes, at Microsoft er interesseret i, at XP-brugerne inficeres så lidt som muligt efter 'end-of-service,' men at de samtidig så hurtigt som muligt flyttes over på nyere styresystemer.

Microsoft frygter blandt andet, at XP kan anvendes som indgang for malware til nyere styresystemer på maskiner i samme netværk som XP-maskinerne. Dette kan forlængelsen af MSRT være med til at afværge.

Mange antivirus-producenter har meldt ud, at de vil fortsætte med at opdatere sikkerhedssoftware til XP, efter at Microsoft har udsendt selskabets allersidste opdatering.

Læs også:

Dansk region: Nu skal Windows XP ud.

Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere