Artikel top billede

Microsoft udskyder dødsdag for vigtig sikkerhedsfunktion i XP

Microsoft udskyder døds-dagen for vigtig sikkerhedsfunktion i Windows XP, der ellers snart aflives.

Microsoft vil i al stilhed være i stand til at rense forskellige dele af Windows XP-computere i helt op til 15 måneder, efter at selskabet stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer til det populære styresystem.

Det sker 8. april.

Selv om selskabet stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer til Windows XP, vil det nemlig fortsætte med at opdatere det såkaldte Malicious Software Removal Tool, MSRT, som indtil sommer 2014 vil blive udsendt automatisk via Windows Update.

Kan rense

Med de løbende MSRT-opdateringer vil Microsoft blive i stand til fortsat at rense rigtigt mange ramte pc'er, såfremt XP skulle blive ramt af store malware-epidemier, efter at supporten er udløbet.

MSRT er en slags renseprogram, der typisk opdateres en gang om måneden via Microsofts Patch Tuesday-sikkerhedsopdateringer.

Når programmet er installeret på pc'erne, kører det såkaldte 'search and destroy'-funktioner i baggrunden på pc'en.

Malicious Software Removal Tool blev udsendt første gang i 2005. Seneste opdatering skete 14. januar med forbedrede søge- og slettefunktioner rettet mod Bladabindi-malwaren.

Microsoft besluttede for nylig at forlænge anti-malware-beskyttelsen til en række XP-produkter, der især anvendes af professionelle kunder, med godt et år.

Det kan du læse mere om her: På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem.

Blandt de mest populære

Det snart 13 år gamle XP-styresystem er fortsat blandt Microsofts mest populære styresystemer, og det kan derfor få konsekvenser for mange Windows-brugere, når Microsoft endegyldigt stopper udsendelsen af almindelige opdateringer 8. april, hvor den sidste opdatering udsendes.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Skynd dig at opgradere - ellers kan det blive kritisk.

Det vurderes, at forlængelsen af MSRT blandt andet skyldes, at Microsoft er interesseret i, at XP-brugerne inficeres så lidt som muligt efter 'end-of-service,' men at de samtidig så hurtigt som muligt flyttes over på nyere styresystemer.

Microsoft frygter blandt andet, at XP kan anvendes som indgang for malware til nyere styresystemer på maskiner i samme netværk som XP-maskinerne. Dette kan forlængelsen af MSRT være med til at afværge.

Mange antivirus-producenter har meldt ud, at de vil fortsætte med at opdatere sikkerhedssoftware til XP, efter at Microsoft har udsendt selskabets allersidste opdatering.

Læs også:

Dansk region: Nu skal Windows XP ud.

Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere