Artikel top billede

Skat er Danmarks mest effektive myndighed - se her hvorfor

Skat og Vejle Kommune viser vejen frem i digitaliseringen af Danmark. De løb med årets Digitaliseringspris, der netop er blevet uddelt.

Det blev Skat og Vejle Kommune, der løb med årets Digitaliseringspris, som bliver uddelt i to kategorier: Effektiviseringsprisen og Velfærdsprisen.

Vinderne blev kåret i går onsdag den 19. marts i Musikhuset i Aarhus.

Digitaliseringsprisen er blevet uddelt siden 2004, og formålet er at sætte fokus på nytænkning.

"Digitalisering er en væsentlig faktor for moderniseringen af den offentlige sektor, men kræver at vi målrettet leverer de varslede gevinster. Prisen er med til at sætte spot på en række af de bedste projekter, så andre kan lære frem for selv at finde på," siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen og en af initiativtagerne til Digitaliseringsprisen.

Tillykke Skat

Skat løber med Effektiviseringsprisen for projektet eSKATdata, hvor bankkunder kan få deres kreditvurderingsdata hentet direkte hos Skat som led i et samarbejde mellem pengeinstitutterne og myndigheden.

Der er nu tilsluttet 26 penge- og realkreditinstitutter, og i løbet af 2014 forventes det, at stort set alle penge- og realkreditinstitutter har tilsluttet sig løsningen.

Vejle Kommune løb med pokalen i kategorien Velfærd for et projekt, der skal digitalisere uddannelse og læring på kommunens skoler.

"Det digitale fokus på velfærd er støt stigende i disse år, og folkeskolen er et af de helt centrale områder. Projektet har ikke bare bidraget til nye undervisningsformer og samarbejdsformer blandt lærerne. Det har også sat sit præg på hele den måde, skoler og forvaltningen tænker og handler på," lød det fra Per Andersen, administrerende direktør i Dansk IT, ved uddelingen.

Digitaliseringsprisen er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, KMD, Rambøll, CEDI og In2Media.

Digitaliseringsprisen er åben for alle offentlige virksomheder og institutioner, der har vist nye veje inden for it-udnyttelse i det offentlige.

Læs også:
Her er årets vindere af digitaliseringsprisen

Her er de bedste offentlige it-projekter lige nu
IT-JOB

Wunderman A/S

Product Owner

ORTEC Nordic A/S

Implementation Consultant

C WorldWide Asset Management Fondsmæglerselskab A/S

Systemadministrator – Office365/Azure til C WorldWide
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere