Artikel top billede

Skat er Danmarks mest effektive myndighed - se her hvorfor

Skat og Vejle Kommune viser vejen frem i digitaliseringen af Danmark. De løb med årets Digitaliseringspris, der netop er blevet uddelt.

Det blev Skat og Vejle Kommune, der løb med årets Digitaliseringspris, som bliver uddelt i to kategorier: Effektiviseringsprisen og Velfærdsprisen.

Vinderne blev kåret i går onsdag den 19. marts i Musikhuset i Aarhus.

Digitaliseringsprisen er blevet uddelt siden 2004, og formålet er at sætte fokus på nytænkning.

"Digitalisering er en væsentlig faktor for moderniseringen af den offentlige sektor, men kræver at vi målrettet leverer de varslede gevinster. Prisen er med til at sætte spot på en række af de bedste projekter, så andre kan lære frem for selv at finde på," siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen og en af initiativtagerne til Digitaliseringsprisen.

Tillykke Skat

Skat løber med Effektiviseringsprisen for projektet eSKATdata, hvor bankkunder kan få deres kreditvurderingsdata hentet direkte hos Skat som led i et samarbejde mellem pengeinstitutterne og myndigheden.

Der er nu tilsluttet 26 penge- og realkreditinstitutter, og i løbet af 2014 forventes det, at stort set alle penge- og realkreditinstitutter har tilsluttet sig løsningen.

Vejle Kommune løb med pokalen i kategorien Velfærd for et projekt, der skal digitalisere uddannelse og læring på kommunens skoler.

"Det digitale fokus på velfærd er støt stigende i disse år, og folkeskolen er et af de helt centrale områder. Projektet har ikke bare bidraget til nye undervisningsformer og samarbejdsformer blandt lærerne. Det har også sat sit præg på hele den måde, skoler og forvaltningen tænker og handler på," lød det fra Per Andersen, administrerende direktør i Dansk IT, ved uddelingen.

Digitaliseringsprisen er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, KMD, Rambøll, CEDI og In2Media.

Digitaliseringsprisen er åben for alle offentlige virksomheder og institutioner, der har vist nye veje inden for it-udnyttelse i det offentlige.

Læs også:
Her er årets vindere af digitaliseringsprisen

Her er de bedste offentlige it-projekter lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere