Her er årets vindere af digitaliseringsprisen

Tre offentlige it-projekter vinder årets digitaliseringspris. Se vinderne her, og hvad der gør deres projekter værd at fremhæve.

Rudersdal Kommune, Skat og Økonomistyrelsen er årets vindere af digitaliseringsprisen.

Digitaliseringsprisen uddeles til offentlige it-projekter, der er nyskabende og succesfulde. Prisen uddeles i tre kategorier: Borgerprisen, virksomhedsprisen og specialprisen.

"Igen i år har det været mange kvalificerede ansøgere til priserne. De nominerede og vinderne afspejler på mange måder bredden og dybden i digitaliseringen i den offentlige sektor anno 2010," siger Morten Hartmann, manager i Rambøll Management Consulting, der er medarrangør.

Mobile borgere
Borgerprisen går til Rudersdal kommune for deres MobilRude-løsning. Den gør det muligt for borgere og medarbejdere i kommunen at få adgang til en række informationer på deres mobiltelefon.

Blandt andet kan man få meddelelser fra daginstitutionen, information fra hjemmeplejen til pårørende, skoleskema og lektier til eleverne og info om affaldsafhentning.

Løsningen har fokus på at udbygge de kanaler, kommunen bruger til at give borgerne relevant information.

Nem indberetning
Skat vinder virksomhedsprisen for sit store eIndkomst-projekt. eIndkomst er et register, der indeholder detaljeret information om alle danskeres indkomstforhold.

Indberetning af oplysningerne sker kun én gang ét sted og sikrer, at ingen skal indberette de samme oplysninger flere gange til forskellige offentlige myndigheder.

eIndkomst har med sin høje grad af automatisering i forhold til indberetninger været en stærk drivkraft for digitaliseringen af private virksomheders interne administration.

Standardiseret rejseafregning
Økonomistyrelsen har vundet specialprisen 2010 for sin RejsUd-løsning, som digitaliserer og standardiserer arbejdsgangene omkring rejseafregning på tværs af statens institutioner. Systemet er med til at sikre en nemmere registrering af rejseudgifter.

RejsUd har med digitalisering og standardisering af processer, der tidligere var meget forskellige, gjort det muligt at opnå store besparelser. Forventningen er således at spare i størrelsesordenen 17 millioner kroner på tværs af de cirka 150 statslige institutioner.

Bag digitaliseringsprisen, der i år uddeles for femte gang siden 2004, står KMD, Rambøll Management Consulting og HP i samarbejde med IT- og Telestyrelsen, Den Digitale Taskforce/Finansministeriet, KL og Danske Regioner.

Årets dommerkomite var:

Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og private ansatte.

Peter Mogensen, politisk kommentator og redaktionschef, Politiken.

Morten Bangsgaard, administrerende direktør, IT-Branchen.

Du kan læse om sidste års vindere her: Her er de bedste offentlige it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.