Artikel top billede

Her er årets vindere af digitaliseringsprisen

Tre offentlige it-projekter vinder årets digitaliseringspris. Se vinderne her, og hvad der gør deres projekter værd at fremhæve.

Rudersdal Kommune, Skat og Økonomistyrelsen er årets vindere af digitaliseringsprisen.

Digitaliseringsprisen uddeles til offentlige it-projekter, der er nyskabende og succesfulde. Prisen uddeles i tre kategorier: Borgerprisen, virksomhedsprisen og specialprisen.

"Igen i år har det været mange kvalificerede ansøgere til priserne. De nominerede og vinderne afspejler på mange måder bredden og dybden i digitaliseringen i den offentlige sektor anno 2010," siger Morten Hartmann, manager i Rambøll Management Consulting, der er medarrangør.

Mobile borgere

Borgerprisen går til Rudersdal kommune for deres MobilRude-løsning. Den gør det muligt for borgere og medarbejdere i kommunen at få adgang til en række informationer på deres mobiltelefon.

Blandt andet kan man få meddelelser fra daginstitutionen, information fra hjemmeplejen til pårørende, skoleskema og lektier til eleverne og info om affaldsafhentning.

Løsningen har fokus på at udbygge de kanaler, kommunen bruger til at give borgerne relevant information.

Nem indberetning

Skat vinder virksomhedsprisen for sit store eIndkomst-projekt. eIndkomst er et register, der indeholder detaljeret information om alle danskeres indkomstforhold.

Indberetning af oplysningerne sker kun én gang ét sted og sikrer, at ingen skal indberette de samme oplysninger flere gange til forskellige offentlige myndigheder.

eIndkomst har med sin høje grad af automatisering i forhold til indberetninger været en stærk drivkraft for digitaliseringen af private virksomheders interne administration.

Standardiseret rejseafregning

Økonomistyrelsen har vundet specialprisen 2010 for sin RejsUd-løsning, som digitaliserer og standardiserer arbejdsgangene omkring rejseafregning på tværs af statens institutioner. Systemet er med til at sikre en nemmere registrering af rejseudgifter.

RejsUd har med digitalisering og standardisering af processer, der tidligere var meget forskellige, gjort det muligt at opnå store besparelser. Forventningen er således at spare i størrelsesordenen 17 millioner kroner på tværs af de cirka 150 statslige institutioner.

Bag digitaliseringsprisen, der i år uddeles for femte gang siden 2004, står KMD, Rambøll Management Consulting og HP i samarbejde med IT- og Telestyrelsen, Den Digitale Taskforce/Finansministeriet, KL og Danske Regioner.

Årets dommerkomite var:

Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og private ansatte.

Peter Mogensen, politisk kommentator og redaktionschef, Politiken.

Morten Bangsgaard, administrerende direktør, IT-Branchen.

Du kan læse om sidste års vindere her: Her er de bedste offentlige it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere