Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vi siger, at vi er helt vildt mobile - men det er bare løgn

Mobility og innovation bliver prædiket som fremtidens arbejdsplads, men vi arbejder slet ikke så 'smart', viser ny undersøgelse.

Cloud-løsninger, at arbejde hjemmefra, bring-your-own-device, mobility. Alle ord som er oppe at vende i tidens store debat om fremtidens arbejdsplads.

Her tales der ofte om, at vi skal være så mobile som muligt med cloud-løsninger, så vi kan have adgang til vores filer og data så hurtigt som muligt. Men virkeligheden i dag ser noget anderledes ud for de nordiske kontoransatte.

En tredjedel af de adspurgte medarbejdere i Norden har for eksempel ikke lov til at bruge cloud-løsninger som Dropbox på deres arbejdsplads. For danskerne alene er vi helt oppe på 42 procent.

Det viser en undersøgelse foretaget af onlinetjenesten EverNote, der har spurgt 800 kontoransatte i Norden om deres mobilitet på arbejdspladsen.

Vi sidder for meget på kontoret
Samme undersøgelse sætter også en tyk streg under, at vi ikke benytter os af at arbejde væk fra kontoret.

Kun 27 procent af danskerne benytter sig af at arbejde hjemmefra eller på cafeer, og de der endelig gør, er hovedsageligt mænd.

Undersøgelsen viser også, at det oftest er virksomhedsejerne, der i Danmark arbejder hjemmefra. En tredjedel af alle virksomhedsejere i Danmark kommanderer fra hjemmekontoret, men de overgås af svenskerne, hvor tallet er oppe på 68 procent.  

Omvendt er det kun otte procent af de ansatte i de svenske virksomheder, som arbejder hjemmefra.

Utilfredse med deres effektivitet

Hjemmearbejdspladsen begrænses nok af, at mange ikke må benytte cloud-tjenester for deres it-afdeling.

36 procent af alle danskere skal have en godkendelse fra it-afdelingen, før de må anvende et nyt program i arbejdssammenhæng, og generelt for hele Norden er der ikke meget opbakning til, at de ansatte selv må afprøve nye programmer.

Danskerne er samtidig det nordiske folkefærd, som er mest utilfreds med deres effektivitet på arbejdet. 24 procent af de adspurgte danske kontoransatte er meget eller noget utilfredse med deres effektivitet, og det er væsentligt højere end i for eksempel Sverige, hvor det kun er ni procent.

Tilhører du de 23 procent, der arbejder hjemme, eller er der for mange begrænsninger til, at det giver mening? 

Læs også: [b]Otte [b][b]stærke råd[/b][/b]: Sådan bliver du supereffektiv til at arbejde hjemmefra

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere