Artikel top billede

Vi siger, at vi er helt vildt mobile - men det er bare løgn

Mobility og innovation bliver prædiket som fremtidens arbejdsplads, men vi arbejder slet ikke så 'smart', viser ny undersøgelse.

Cloud-løsninger, at arbejde hjemmefra, bring-your-own-device, mobility. Alle ord som er oppe at vende i tidens store debat om fremtidens arbejdsplads.

Her tales der ofte om, at vi skal være så mobile som muligt med cloud-løsninger, så vi kan have adgang til vores filer og data så hurtigt som muligt. Men virkeligheden i dag ser noget anderledes ud for de nordiske kontoransatte.

En tredjedel af de adspurgte medarbejdere i Norden har for eksempel ikke lov til at bruge cloud-løsninger som Dropbox på deres arbejdsplads. For danskerne alene er vi helt oppe på 42 procent.

Det viser en undersøgelse foretaget af onlinetjenesten EverNote, der har spurgt 800 kontoransatte i Norden om deres mobilitet på arbejdspladsen.

Vi sidder for meget på kontoret
Samme undersøgelse sætter også en tyk streg under, at vi ikke benytter os af at arbejde væk fra kontoret.

Kun 27 procent af danskerne benytter sig af at arbejde hjemmefra eller på cafeer, og de der endelig gør, er hovedsageligt mænd.

Undersøgelsen viser også, at det oftest er virksomhedsejerne, der i Danmark arbejder hjemmefra. En tredjedel af alle virksomhedsejere i Danmark kommanderer fra hjemmekontoret, men de overgås af svenskerne, hvor tallet er oppe på 68 procent.  

Omvendt er det kun otte procent af de ansatte i de svenske virksomheder, som arbejder hjemmefra.

Utilfredse med deres effektivitet

Hjemmearbejdspladsen begrænses nok af, at mange ikke må benytte cloud-tjenester for deres it-afdeling.

36 procent af alle danskere skal have en godkendelse fra it-afdelingen, før de må anvende et nyt program i arbejdssammenhæng, og generelt for hele Norden er der ikke meget opbakning til, at de ansatte selv må afprøve nye programmer.

Danskerne er samtidig det nordiske folkefærd, som er mest utilfreds med deres effektivitet på arbejdet. 24 procent af de adspurgte danske kontoransatte er meget eller noget utilfredse med deres effektivitet, og det er væsentligt højere end i for eksempel Sverige, hvor det kun er ni procent.

Tilhører du de 23 procent, der arbejder hjemme, eller er der for mange begrænsninger til, at det giver mening? 

Læs også: [b]Otte [b][b]stærke råd[/b][/b]: Sådan bliver du supereffektiv til at arbejde hjemmefra

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.