Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vi siger, at vi er helt vildt mobile - men det er bare løgn

Mobility og innovation bliver prædiket som fremtidens arbejdsplads, men vi arbejder slet ikke så 'smart', viser ny undersøgelse.

Cloud-løsninger, at arbejde hjemmefra, bring-your-own-device, mobility. Alle ord som er oppe at vende i tidens store debat om fremtidens arbejdsplads.

Her tales der ofte om, at vi skal være så mobile som muligt med cloud-løsninger, så vi kan have adgang til vores filer og data så hurtigt som muligt. Men virkeligheden i dag ser noget anderledes ud for de nordiske kontoransatte.

En tredjedel af de adspurgte medarbejdere i Norden har for eksempel ikke lov til at bruge cloud-løsninger som Dropbox på deres arbejdsplads. For danskerne alene er vi helt oppe på 42 procent.

Det viser en undersøgelse foretaget af onlinetjenesten EverNote, der har spurgt 800 kontoransatte i Norden om deres mobilitet på arbejdspladsen.

Vi sidder for meget på kontoret
Samme undersøgelse sætter også en tyk streg under, at vi ikke benytter os af at arbejde væk fra kontoret.

Kun 27 procent af danskerne benytter sig af at arbejde hjemmefra eller på cafeer, og de der endelig gør, er hovedsageligt mænd.

Undersøgelsen viser også, at det oftest er virksomhedsejerne, der i Danmark arbejder hjemmefra. En tredjedel af alle virksomhedsejere i Danmark kommanderer fra hjemmekontoret, men de overgås af svenskerne, hvor tallet er oppe på 68 procent.  

Omvendt er det kun otte procent af de ansatte i de svenske virksomheder, som arbejder hjemmefra.

Utilfredse med deres effektivitet

Hjemmearbejdspladsen begrænses nok af, at mange ikke må benytte cloud-tjenester for deres it-afdeling.

36 procent af alle danskere skal have en godkendelse fra it-afdelingen, før de må anvende et nyt program i arbejdssammenhæng, og generelt for hele Norden er der ikke meget opbakning til, at de ansatte selv må afprøve nye programmer.

Danskerne er samtidig det nordiske folkefærd, som er mest utilfreds med deres effektivitet på arbejdet. 24 procent af de adspurgte danske kontoransatte er meget eller noget utilfredse med deres effektivitet, og det er væsentligt højere end i for eksempel Sverige, hvor det kun er ni procent.

Tilhører du de 23 procent, der arbejder hjemme, eller er der for mange begrænsninger til, at det giver mening? 

Læs også: [b]Otte [b][b]stærke råd[/b][/b]: Sådan bliver du supereffektiv til at arbejde hjemmefra

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere