Artikel top billede

Efter 50 års indsats for it-branchen: Computerworlds stifter er død

Det er få af os forundt at påvirke en branche i 50 år - men Pat McGovern formåede det. På sin helt egen måde.

Du har sandsynligvis aldrig hørt om Patrick "Pat" McGovern, men hans indsats og vision skabte både Computerworld, PC World, MacWorld, analysefirmaet IDC og mange andre.

Pat døde forleden i en alder af blot 76 år i Palo Alto i Californien, men det hele begyndte for 50 år siden. For i 1964, efter at have færdiggjort sin uddannelse fra det kendte MIT i 1959, stiftede Pat International Data Group, det firma som i 1967 for første gang udgav Computerworld i USA.  

1964 lyder måske ikke af så længe siden, men i teknologi-år taler vi om flere menneskealdre. Og igennem årene stod Pat bag en ekspansion, som ultimativt fik IDG's brands ud i så forskellige lande som Indien, Kina, Danmark, Sverige og Iran - i alt når IDG's brands 280 millioner mennesker i 97 lande. 

Uanset om de enkelte lande var direkte ejet af IDG's hovedkontor i Boston eller såkaldte licenstagere, var værdierne klare og baseret på Pats vision om, at teknologien er en positiv forandringskraft for menneskeheden. Det er således ikke en tilfældighed, at IDG's firma-værdi nummer ét fortsat er at levere information om teknologi af højest mulige kvalitet.

Fokus på viden og forretning

Pat, som indtil for nylig tog aktiv del i IDG's fremtid, var også helt og aldeles overbevist om fordelene ved decentralisering og vidensdeling. Og levede efter det.

Det mærkede jeg personligt, da jeg efter kort tid hos IDG, Computerworlds daværende moderselskab, endte som keynote-speaker til en global konference for salgs- og redaktionsledere - med Pat på forreste række.

For måske udgjorde Danmark blot en dråbe i havet i den store Computerworld-forretning, men ideerne og visionerne var vigtigere end firma-skabte hierarkier.

Det, sammen med Pats gavmildhed i form af donationer som f.eks. det 350 millioner dollar store hjerneforskningscenter på MIT, gjorde IDG og Computerworld til et sted, man var stolt af at arbejde - også selv om forbindelsen, efter Jobindex' køb af Computerworld i Danmark, er mindre direkte.

Med sin vision og sin decentraliserede ledelsesstil skabte Pat et verdensomspændende forretnings- og videnssystem - og rejste i mange år selv rundt til de enkelte lande for at mødes med medarbejdere og chefer lokalt.

Og havde han ikke tid til at kigge forbi, fik man i stedet en note med ros - altid trykt på Pats eget papir, som med en farvestrålende regnbue i toppen altid startede med "GOOD NEWS!". Ofte trak man lidt på smilebåndet af brevet, men det virkede - og selv i lande langt fra hovedkontoret var Pat McGovern altid bare Pat.

Nyheden om Pats død er langt fra good news, men til gengæld fik Pat igennem 50 års konstant arbejde for udbredelsen af kendskabet til it skabt et unikt eftermæle, som er få forundt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.