Artikel top billede

Passet er reddet: KMD kommer til undsætning

Danskere uden pas eller kørekort bliver reddet på målstregen: KMD afhjælper it-problemerne.

It-virksomheden KMD går nu ind og redder nødlidende danskere, der ikke kan få udstedt pas og kørekort ude hos kommunerne.

Historien er nemlig den, at virksomheden ScanTech, der leverer pas og kørekortløsningen til kommunerne, er kommet i bekneb.

ScanTech havde simpelthen ikke nået at få tilpasset alle sine kunders systemer til en større omlægning hos CPR-registeret, der blev gennemført i søndags.

Det førte til, at flere kommuner i en periode ikke har haft mulighed for at udstede pas og kørekort.

Men nu springer KMD til, der har den såkaldte P-data On-Line-løsning, der lidt populært sagt er et spejl af CPR-registeret.

Blev spurgt om hjælp

For ScanTechs kunder får nu i en periode lov at få data fra P-data On-Line - og ikke direkte fra CPR-registeret - hvilket vil løse problemerne hos ScanTech.

"Vi blev spurgt af ScanTech om vi ville hjælpe flere af deres kunder. Og det vil vi gerne," fortæller business line manager Steen Østergaard fra P-data til Computerworld.

Han oplyser videre, at nogle af ScanTechs kunder har andre løsninger, der allerede spiller sammen med P-data, men nu kommer flere af de nødstedte kommuner altså også over og får data fra P-data.

Flere af kommunerne skal ikke betale for den midlertidige omlægning, da de i forvejen bruger P-data On-Line i anden sammenhæng hos kommunen, oplyser Steen Østergaard.

KMD har i øvrigt ikke oplevet problemer med selve P-data On-Line løsningen i forbindelse med omlægningen hos CPR-registeret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere