Artikel top billede

Passet er reddet: KMD kommer til undsætning

Danskere uden pas eller kørekort bliver reddet på målstregen: KMD afhjælper it-problemerne.

It-virksomheden KMD går nu ind og redder nødlidende danskere, der ikke kan få udstedt pas og kørekort ude hos kommunerne.

Historien er nemlig den, at virksomheden ScanTech, der leverer pas og kørekortløsningen til kommunerne, er kommet i bekneb.

ScanTech havde simpelthen ikke nået at få tilpasset alle sine kunders systemer til en større omlægning hos CPR-registeret, der blev gennemført i søndags.

Det førte til, at flere kommuner i en periode ikke har haft mulighed for at udstede pas og kørekort.

Men nu springer KMD til, der har den såkaldte P-data On-Line-løsning, der lidt populært sagt er et spejl af CPR-registeret.

Blev spurgt om hjælp

For ScanTechs kunder får nu i en periode lov at få data fra P-data On-Line - og ikke direkte fra CPR-registeret - hvilket vil løse problemerne hos ScanTech.

"Vi blev spurgt af ScanTech om vi ville hjælpe flere af deres kunder. Og det vil vi gerne," fortæller business line manager Steen Østergaard fra P-data til Computerworld.

Han oplyser videre, at nogle af ScanTechs kunder har andre løsninger, der allerede spiller sammen med P-data, men nu kommer flere af de nødstedte kommuner altså også over og får data fra P-data.

Flere af kommunerne skal ikke betale for den midlertidige omlægning, da de i forvejen bruger P-data On-Line i anden sammenhæng hos kommunen, oplyser Steen Østergaard.

KMD har i øvrigt ikke oplevet problemer med selve P-data On-Line løsningen i forbindelse med omlægningen hos CPR-registeret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere