Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Overblik: Her er programmørens fremtid - kan du være med?

Overblik: Aldrig har der været så stort behov for programmører med skills. Programmør-verdenen er under hastig udvikling. Her får du et indblik i de vigtigste hjørnesten lige nu.

Overblik: Der har aldrig været så meget it i verden, som der er nu, og der har aldrig været så meget brug for programmører, som der er nu.

Teknologi-brugen og mulighederne, som den fører med sig, udvikler sig i høj hastighed, og der er kamp om innovative løsninger, nye forretnings-processer, ny teknologi og mere effektive løsninger.

Centralt i det hele finder vi programmøren, der har til opgave at sørge for, at ideerne, arkitekturerne og de omgangsrige tegninger og skitser bliver omformet til brugbare og konkrete løsninger.

Sådan har det altid været. Men for programmøren gælder det, at jobkravene udvikler sig mindst lige så hurtigt som teknologi-brugen. Cloud, app, social, mobility stiller alle nye krav til de skills, som en programmør skal have med i værktøjskassen.

Programmøren skal i dag have styr på mange avancerede værktøjer og tendenser i en stedse mere og mere spraglet virkelighed, hvor teknologierne ikke desto mindre hænger nøje sammen og i stigende omfang er indbyrdes afhængige.

Lykkes det, har han stor indflydelse og kan blive en afgørende person i organisationen.

"Nørderne har mere power, end de nogensinde har haft. De har power nok til, at hele business-modellen for software-industrien fuldstændig har ændret sig," lyder det fra danskeren Anders Hejlsberg, der står i spidsen for Microsofts C#-team.

Klik videre og se nogle af de udfordringer og tendenser, som du som programmør i dag står over for.


Derfor er programmører vigtigere end nogensinde
Interview: Den klassiske programmør har måske aldrig været vigtigere end nu, mener den verdensberømte danske programmør, Anders Hejlsberg. Se her hvorfor.


Sådan skriver programmøren den perfekte kode.
Programmører kan ofte være uenige om, hvordan man skriver kode på den bedste måde. Men nogle ting er de bare enige om, viser stor analyse. Se her, om du skriver tingene 'rigtigt' eller 'forkert'.


Disse ting irriterer programmørerne allermest på arbejde
Der findes mange måder at smadre en programmørs produktivitet på. Se nogle af de værste her.


Her er de allersværeste programmør-opgaver
Se de opgaver, som software-udviklerne synes er allersværest.


De mest udbredte programmør-fejl: Sådan skal it-chefen ikke gøre
Det kan komme til at koste kassen, hvis programmørerne tvinges til at springe over, hvor gærdet er lavest. Se hvilke fejl, som programmørerne mener, at it-chefen typisk begår.


Fed løn er ikke alt: Disse ting er mindst lige så vigtige som en god løn
En god løn er langt fra nok, hvis man vil have fat i dygtige medarbejdere. Se her, hvad medarbejderne især tænder på.


Når du kun vil have de bedste: Sådan får du fat i de bedste udviklere
Alle virksomheder får på et eller tidspunkt brug for udviklere. Se her, hvordan du får ansat de bedste programmører.


Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere.

Vinderen af IT-Prisen 2014 er manden bag blandt andet Turbo Pascal og C#, Anders Hejlsberg. Her fortæller den verdenskendte it-dansker om programmeringens udvikling gennem tiderne - og om fremtidsplanerne.


Få dog afskaffet sløjd og håndgerning - lad os lære noget it
Computerworld mener: I skolen skal ungerne lære at slå søm i og save i træ. Men vi skulle da hellere lære dem at kode og designe it-systemer. Velkommen til første skoledag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere