Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Overblik: Her er programmørens fremtid - kan du være med?

Overblik: Aldrig har der været så stort behov for programmører med skills. Programmør-verdenen er under hastig udvikling. Her får du et indblik i de vigtigste hjørnesten lige nu.

Overblik: Der har aldrig været så meget it i verden, som der er nu, og der har aldrig været så meget brug for programmører, som der er nu.

Teknologi-brugen og mulighederne, som den fører med sig, udvikler sig i høj hastighed, og der er kamp om innovative løsninger, nye forretnings-processer, ny teknologi og mere effektive løsninger.

Centralt i det hele finder vi programmøren, der har til opgave at sørge for, at ideerne, arkitekturerne og de omgangsrige tegninger og skitser bliver omformet til brugbare og konkrete løsninger.

Sådan har det altid været. Men for programmøren gælder det, at jobkravene udvikler sig mindst lige så hurtigt som teknologi-brugen. Cloud, app, social, mobility stiller alle nye krav til de skills, som en programmør skal have med i værktøjskassen.

Programmøren skal i dag have styr på mange avancerede værktøjer og tendenser i en stedse mere og mere spraglet virkelighed, hvor teknologierne ikke desto mindre hænger nøje sammen og i stigende omfang er indbyrdes afhængige.

Lykkes det, har han stor indflydelse og kan blive en afgørende person i organisationen.

"Nørderne har mere power, end de nogensinde har haft. De har power nok til, at hele business-modellen for software-industrien fuldstændig har ændret sig," lyder det fra danskeren Anders Hejlsberg, der står i spidsen for Microsofts C#-team.

Klik videre og se nogle af de udfordringer og tendenser, som du som programmør i dag står over for.


Derfor er programmører vigtigere end nogensinde
Interview: Den klassiske programmør har måske aldrig været vigtigere end nu, mener den verdensberømte danske programmør, Anders Hejlsberg. Se her hvorfor.


Sådan skriver programmøren den perfekte kode.
Programmører kan ofte være uenige om, hvordan man skriver kode på den bedste måde. Men nogle ting er de bare enige om, viser stor analyse. Se her, om du skriver tingene 'rigtigt' eller 'forkert'.


Disse ting irriterer programmørerne allermest på arbejde
Der findes mange måder at smadre en programmørs produktivitet på. Se nogle af de værste her.


Her er de allersværeste programmør-opgaver
Se de opgaver, som software-udviklerne synes er allersværest.


De mest udbredte programmør-fejl: Sådan skal it-chefen ikke gøre
Det kan komme til at koste kassen, hvis programmørerne tvinges til at springe over, hvor gærdet er lavest. Se hvilke fejl, som programmørerne mener, at it-chefen typisk begår.


Fed løn er ikke alt: Disse ting er mindst lige så vigtige som en god løn
En god løn er langt fra nok, hvis man vil have fat i dygtige medarbejdere. Se her, hvad medarbejderne især tænder på.


Når du kun vil have de bedste: Sådan får du fat i de bedste udviklere
Alle virksomheder får på et eller tidspunkt brug for udviklere. Se her, hvordan du får ansat de bedste programmører.


Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere.

Vinderen af IT-Prisen 2014 er manden bag blandt andet Turbo Pascal og C#, Anders Hejlsberg. Her fortæller den verdenskendte it-dansker om programmeringens udvikling gennem tiderne - og om fremtidsplanerne.


Få dog afskaffet sløjd og håndgerning - lad os lære noget it
Computerworld mener: I skolen skal ungerne lære at slå søm i og save i træ. Men vi skulle da hellere lære dem at kode og designe it-systemer. Velkommen til første skoledag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?