Artikel top billede

Microsoft om det nye DirectX 12: Så vildt bliver det

Microsoft lover, at der kommer smæk på grafik-ydelsen med DirectX 12.

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at Microsoft frigav DirectX 11 sammen med Windows 7, men nu er den næste store release ved at blive udviklet.

Microsoft skriver i et blogindlæg, at DirectX 12 vil introducere blandt andet den næste version af Direct3D.

"Direct3D 12 giver mulighed for bedre scener, flere objekter og fuld udnyttelse af moderne GPU-hardware," skriver Microsoft blandt andet.

"Og det er ikke bare for high-end gamer-pc'er - Direct3D 12 fungerer på tværs af alle de Microsoft-enheder, du går op i. Fra telefoner og tablets til bærbare og stationære og selvfølgelig Xbox One er Direct3D 12 det API, du har ventet på."

Så meget bedre performance

DirectX er en stribe Microsoft-API'er, der bruges til blandt andet spil og anden grafik. Microsoft skriver i blogindlægget, at 3DMark-målinger viser, at man med Direct3D 12 kan udnytte CPU'en 50 procent bedre end med version 11.

Inden du giver dig til at hive og flå i joysticket af bare glæde, må du desværre lige væbne dig med tålmodighed, for Microsoft meddeler også, at de første spil, der kan udnytte DirectX 12, først kommer næste år.

Til gengæld kan du glæde dig over, at DirectX 12 formentlig vil kunne fungere på din eksisterende hardware, så du (hvis testen holder i praksis) kan se frem til et performance-boost.

AMD meddeler eksempelvis, at selskabet vil understøtte DirectX 12 på alle AMD Radeon GPU'er med Graphics Core Next (GCN)-arkitektur.

Nvidia skriver, at DirectX vil kunne fungere på alle de DirectX 11-GPU'er, der er derude.

Det store spørgsmål er så, om DirectX 12 så kommer til Windows 7, eller om det i stedet kun vil være til Windows 8 og den næste store Windows-version, Windows 9/Threshold, der også ventes i 2015?

Herunder kan du se en demo af spillet Forza Motorsport 5 på DirectX 12:

Læs også:

Anmeldernes dom: Xbox One får kritik og ros

Nye muligheder for tung grafik på virtuelle desktoppe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere