Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her kan du få fingre i kildekoden til verdenskendte Microsoft-systemer

Kig Microsofts kodearbejde nøje efter i kortene. Her finder du kildekoderne til verdensberømt software.

Vil du se, hvordan et par af de software-systemer, der har dannet grundlag for Microsofts enorme succes gennem årene, egentlig er flikket sammen?

Så har du nu muligheden.

Microsoft frigiver nemlig i samarbejde med Computer History Museum kildekoderne til flere versioner af MS-DOS og Word for Windows, der i sin tid på mange måder revolutionerede computer-industrien.

Du finder kildekoderne her.

Her kan du se kildekoderne til MS DOS 1.1 og 2.0 samt kildekoden til Word for Windows 1.1a.

Programmerne blev udgivet dengang, da Microsoft havde under 100 ansatte, og kildekoden fyldte mindre end 300kb.

Microsofts vækst i løbet af de seneste knap 40 år har været ganske fænomenal fra den spæde begyndelse.

Stor udbredelse

Selskabet i dag er kendt af de fleste mennesker i verden og dets produkter har opnået en udbredelse, der kun er ganske få virksomheder forundt, ligesom det har skabt formuerne for flere af verdens mest velhavende mennesker.

Microsofts første software fra 1975 byggede egentlig på en oversætter af BASIC-programmeringssproget til computer-systemet Altair 8800.

Det blev grundlaget for den dengang 19-årige Bill Gates og den 22-årige Paul Allens ny-stiftede selskab.

PC DOS version 1.0 blev lanceret med IBM's første pc i august 1981 og blev senere solgt på licens til andre pc-firmaer under navnet MS-DOS.

Word for Windows blev sendt på gaden i 1989.

Læs også: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere