Artikel top billede

It-chefer vil svinge sparekniven over konsulenterne

Flere it-chefer er i gang med at skære ned i antallet af konsulenter for at spare penge. En CIO mener dog, at det er nødvendigt med mange forskellige konsulenter.

Den svenske myndighed Forsikringskassen, der administrerer diverse velfærdsydelser, vil skære ned i antallet af it-konsulent-leverandører for at spare penge.

Det skriver vores kolleger på Computersweden, der dog også kan fortælle, at Stockholms CIO, Anette Holm, mener, at man faktisk har brug for mange forskellige leverandører på konsulentområdet for at sikre de rette kompetencer.

"De små konsulentvirksomheder står jo mange gange for niche-kompetencerne," siger CIO'en.

Ikke desto mindre har Forsikringskassen ifølge Computersweden fremlagt en plan om at mindske antallet af konsulent-leverandører fra cirka 45 i dag til mellem tre og fem fremover.

Denne besparelses-strategi er Forsikringskassen ikke ene om at forfølge, for også de svenske trafik- og skatte-myndigheder har gang i at slanke konsulent-landskabet.

"Jeg tror ikke, at der er en sammenslutning. Men alle har vel set, at den administrative omkostning ved at have mange leverandører er ret høj. Alle har vel fået den samme tanke og tænkt, at det er på tide at gøre noget ved det," udtaler it-direktør Stefan Olowsson fra Forsikringskassen til Computersweden.

Kan man spare penge på den måde?

Forsikringskassens it-direktør har forklaret, at færre konsulent-leverandører blandt andet betyder lavere administrations-omkostninger.

I Stockholm kan CIO'en dog fortælle til Computersweden, at hun i dag håndterer omkring 30 forskellige leverandører på konsulentområdet - og dertil skal man lægge de konsulenter, som de enkelte forvaltninger i Stockholm anvender.

Anette Holm har ingen planer om at skære ned i antallet af leverandører, for hun ser ikke besparelsespotentialet og mener i øvrigt, at hun har brug for de konsulenter, hun har.

"Det er yderst vigtigt, at vi har den nødvendige konsulent-ekspertise på de forskellige it-områder og til hver enkelt opgave," siger hun.

Også herhjemme har der været en del debat om statens brug af it-konsulenter.

Et notat fra Moderniseringsstyrelsen har vist, at staten i 2011 og 2012 købte ydelser hos private it- og managementkonsulenter for mindst 3,8 milliarder kroner om året.

En udgift, der er 400 millioner kroner højere end i 2010.

Læs også:

Ny ballade om statens brug af it-konsulenter

Pyha: Skat demonterer bombe under it-konsulenter i sidste øjeblik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere