Artikel top billede

It-chefer vil svinge sparekniven over konsulenterne

Flere it-chefer er i gang med at skære ned i antallet af konsulenter for at spare penge. En CIO mener dog, at det er nødvendigt med mange forskellige konsulenter.

Den svenske myndighed Forsikringskassen, der administrerer diverse velfærdsydelser, vil skære ned i antallet af it-konsulent-leverandører for at spare penge.

Det skriver vores kolleger på Computersweden, der dog også kan fortælle, at Stockholms CIO, Anette Holm, mener, at man faktisk har brug for mange forskellige leverandører på konsulentområdet for at sikre de rette kompetencer.

"De små konsulentvirksomheder står jo mange gange for niche-kompetencerne," siger CIO'en.

Ikke desto mindre har Forsikringskassen ifølge Computersweden fremlagt en plan om at mindske antallet af konsulent-leverandører fra cirka 45 i dag til mellem tre og fem fremover.

Denne besparelses-strategi er Forsikringskassen ikke ene om at forfølge, for også de svenske trafik- og skatte-myndigheder har gang i at slanke konsulent-landskabet.

"Jeg tror ikke, at der er en sammenslutning. Men alle har vel set, at den administrative omkostning ved at have mange leverandører er ret høj. Alle har vel fået den samme tanke og tænkt, at det er på tide at gøre noget ved det," udtaler it-direktør Stefan Olowsson fra Forsikringskassen til Computersweden.

Kan man spare penge på den måde?

Forsikringskassens it-direktør har forklaret, at færre konsulent-leverandører blandt andet betyder lavere administrations-omkostninger.

I Stockholm kan CIO'en dog fortælle til Computersweden, at hun i dag håndterer omkring 30 forskellige leverandører på konsulentområdet - og dertil skal man lægge de konsulenter, som de enkelte forvaltninger i Stockholm anvender.

Anette Holm har ingen planer om at skære ned i antallet af leverandører, for hun ser ikke besparelsespotentialet og mener i øvrigt, at hun har brug for de konsulenter, hun har.

"Det er yderst vigtigt, at vi har den nødvendige konsulent-ekspertise på de forskellige it-områder og til hver enkelt opgave," siger hun.

Også herhjemme har der været en del debat om statens brug af it-konsulenter.

Et notat fra Moderniseringsstyrelsen har vist, at staten i 2011 og 2012 købte ydelser hos private it- og managementkonsulenter for mindst 3,8 milliarder kroner om året.

En udgift, der er 400 millioner kroner højere end i 2010.

Læs også:

Ny ballade om statens brug af it-konsulenter

Pyha: Skat demonterer bombe under it-konsulenter i sidste øjeblik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere