Artikel top billede

It-chefer vil svinge sparekniven over konsulenterne

Flere it-chefer er i gang med at skære ned i antallet af konsulenter for at spare penge. En CIO mener dog, at det er nødvendigt med mange forskellige konsulenter.

Den svenske myndighed Forsikringskassen, der administrerer diverse velfærdsydelser, vil skære ned i antallet af it-konsulent-leverandører for at spare penge.

Det skriver vores kolleger på Computersweden, der dog også kan fortælle, at Stockholms CIO, Anette Holm, mener, at man faktisk har brug for mange forskellige leverandører på konsulentområdet for at sikre de rette kompetencer.

"De små konsulentvirksomheder står jo mange gange for niche-kompetencerne," siger CIO'en.

Ikke desto mindre har Forsikringskassen ifølge Computersweden fremlagt en plan om at mindske antallet af konsulent-leverandører fra cirka 45 i dag til mellem tre og fem fremover.

Denne besparelses-strategi er Forsikringskassen ikke ene om at forfølge, for også de svenske trafik- og skatte-myndigheder har gang i at slanke konsulent-landskabet.

"Jeg tror ikke, at der er en sammenslutning. Men alle har vel set, at den administrative omkostning ved at have mange leverandører er ret høj. Alle har vel fået den samme tanke og tænkt, at det er på tide at gøre noget ved det," udtaler it-direktør Stefan Olowsson fra Forsikringskassen til Computersweden.

Kan man spare penge på den måde?

Forsikringskassens it-direktør har forklaret, at færre konsulent-leverandører blandt andet betyder lavere administrations-omkostninger.

I Stockholm kan CIO'en dog fortælle til Computersweden, at hun i dag håndterer omkring 30 forskellige leverandører på konsulentområdet - og dertil skal man lægge de konsulenter, som de enkelte forvaltninger i Stockholm anvender.

Anette Holm har ingen planer om at skære ned i antallet af leverandører, for hun ser ikke besparelsespotentialet og mener i øvrigt, at hun har brug for de konsulenter, hun har.

"Det er yderst vigtigt, at vi har den nødvendige konsulent-ekspertise på de forskellige it-områder og til hver enkelt opgave," siger hun.

Også herhjemme har der været en del debat om statens brug af it-konsulenter.

Et notat fra Moderniseringsstyrelsen har vist, at staten i 2011 og 2012 købte ydelser hos private it- og managementkonsulenter for mindst 3,8 milliarder kroner om året.

En udgift, der er 400 millioner kroner højere end i 2010.

Læs også:

Ny ballade om statens brug af it-konsulenter

Pyha: Skat demonterer bombe under it-konsulenter i sidste øjeblik




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere