Artikel top billede

Google sænker priser på vigtige tjenester: Derfor er priserne for høje

Det giver ingen mening, at priserne bliver ved med at stige så meget, mener Google, der nu sænker priserne på en række cloud-produkter ganske massivt.

Der er krig på kniven i det eksploderende marked for cloud-baserede tjenester baseret på relativt få kæmpemæssige datacentre, hvor leverandørerne kæmper med næb og kløer for at få fingre i markedsandele.

Krigen står især mellem Microsoft Azure, Amazon Web Services og Google Cloud Platform.

En vigtig parameter er prisen, og den er for høj og alt for kompliceret at regne ud, mener Google, der nu sænker priserne markant.

Ifølge Google var det oprindeligt skelet under cloud computing ret simpelt: Der skulle være virtualiseret hardware, der skulle alene betales for det anvendte, der skulle ikke være indledende investeringer, og priserne skulle være lave.

"Men priserne har ikke fulgt med Moores Lov i de seneste fem år. Prisen for hardware falder med 20-30 procent årligt, mens cloud-priserne kun falder otte procent om året," skriver senior vice president i Google Urs Hölzle i et blog-indlæg.

Moores Lov siger, at antallet af transistorer i et integreret kredsløb vil fordobles hvert andet år.

En følgeslutning er, at priserne på sammenlignelig hardware dermed falder.

"Og vi mener, at cloud-priserne bør følge Moores Lov. Derfor simplificerer og sænker vi nu priserne på en række services med 30-85 procent. Prisen på virtualiseret hardware bør falde i takt med prisen på det underliggende hardware," lyder det fra Urs Hölzle.

Google kører i dag mere end 4,75 millioner aktive applikationer og afvikler mere end 6,3 trilliarder operationer om måneden, oplyser selskabet.

Største prisfald finder sted i priserne for Googles BigQuery.

Læs også:

Slut med Moores Lov: Velkommen til en ny tid med vild innovation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Stort dansk gennembrud i kvanteforskningen: Kan bane vejen for bedre kryptering og beskyttelse mod cyberangreb
Et gennembrud på Københavns Universitet kan skabe forbedrede muligheder for at udvikle nye kvantekryptografiske løsninger, der kan styrke datasikkerheden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.