Artikel top billede

Google sænker priser på vigtige tjenester: Derfor er priserne for høje

Det giver ingen mening, at priserne bliver ved med at stige så meget, mener Google, der nu sænker priserne på en række cloud-produkter ganske massivt.

Der er krig på kniven i det eksploderende marked for cloud-baserede tjenester baseret på relativt få kæmpemæssige datacentre, hvor leverandørerne kæmper med næb og kløer for at få fingre i markedsandele.

Krigen står især mellem Microsoft Azure, Amazon Web Services og Google Cloud Platform.

En vigtig parameter er prisen, og den er for høj og alt for kompliceret at regne ud, mener Google, der nu sænker priserne markant.

Ifølge Google var det oprindeligt skelet under cloud computing ret simpelt: Der skulle være virtualiseret hardware, der skulle alene betales for det anvendte, der skulle ikke være indledende investeringer, og priserne skulle være lave.

"Men priserne har ikke fulgt med Moores Lov i de seneste fem år. Prisen for hardware falder med 20-30 procent årligt, mens cloud-priserne kun falder otte procent om året," skriver senior vice president i Google Urs Hölzle i et blog-indlæg.

Moores Lov siger, at antallet af transistorer i et integreret kredsløb vil fordobles hvert andet år.

En følgeslutning er, at priserne på sammenlignelig hardware dermed falder.

"Og vi mener, at cloud-priserne bør følge Moores Lov. Derfor simplificerer og sænker vi nu priserne på en række services med 30-85 procent. Prisen på virtualiseret hardware bør falde i takt med prisen på det underliggende hardware," lyder det fra Urs Hölzle.

Google kører i dag mere end 4,75 millioner aktive applikationer og afvikler mere end 6,3 trilliarder operationer om måneden, oplyser selskabet.

Største prisfald finder sted i priserne for Googles BigQuery.

Læs også:

Slut med Moores Lov: Velkommen til en ny tid med vild innovation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere