Google sænker priser på vigtige tjenester: Derfor er priserne for høje

Det giver ingen mening, at priserne bliver ved med at stige så meget, mener Google, der nu sænker priserne på en række cloud-produkter ganske massivt.

Der er krig på kniven i det eksploderende marked for cloud-baserede tjenester baseret på relativt få kæmpemæssige datacentre, hvor leverandørerne kæmper med næb og kløer for at få fingre i markedsandele.

Krigen står især mellem Microsoft Azure, Amazon Web Services og Google Cloud Platform.

En vigtig parameter er prisen, og den er for høj og alt for kompliceret at regne ud, mener Google, der nu sænker priserne markant.

Ifølge Google var det oprindeligt skelet under cloud computing ret simpelt: Der skulle være virtualiseret hardware, der skulle alene betales for det anvendte, der skulle ikke være indledende investeringer, og priserne skulle være lave.

"Men priserne har ikke fulgt med Moores Lov i de seneste fem år. Prisen for hardware falder med 20-30 procent årligt, mens cloud-priserne kun falder otte procent om året," skriver senior vice president i Google Urs Hölzle i et blog-indlæg.

Moores Lov siger, at antallet af transistorer i et integreret kredsløb vil fordobles hvert andet år.

En følgeslutning er, at priserne på sammenlignelig hardware dermed falder.

"Og vi mener, at cloud-priserne bør følge Moores Lov. Derfor simplificerer og sænker vi nu priserne på en række services med 30-85 procent. Prisen på virtualiseret hardware bør falde i takt med prisen på det underliggende hardware," lyder det fra Urs Hölzle.

Google kører i dag mere end 4,75 millioner aktive applikationer og afvikler mere end 6,3 trilliarder operationer om måneden, oplyser selskabet.

Største prisfald finder sted i priserne for Googles BigQuery.

Læs også:

Slut med Moores Lov: Velkommen til en ny tid med vild innovation.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?