Så store problemer er NemID i: Humper langt efter vigtige mål

NemID missede sine egne driftsmål i 8 af årets 12 måneder i fjor. Se her, hvor galt det stod til.

NemID var i fjor nede i tre hele døgn og nåede ikke sine egne drifstmål i otte af årets måneder, skriver Berlingske.

Ifølge avisen var det umuligt eller vanskeligt for danskerne at få adgang til NemID i i alt 70 timer i 2013, hvilket primært skyldtes hackerangreb samt en stor Java-opdatering, der voldte problemer.

Du kan læse mere om problemerne med Java-opdateringen her: Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java.

Nets er adskillige gange i årets løb blevet presset i knæ af en række overbelastnings-angreb fra internettet af DDoS-typen, hvor massevis af computere samtidig retter henvendelse til systemet.

Du kan læse mere om DDoS-angreb her: NemID ramt af stort DDoS-angreb - nede i flere timer.

Det undrer lektor i it-sikkerhed på DTU Christian Damsgaard Jensen.

Til Berlingske siger han, at DDoS-angreb ikke er særligt avancerede.

Skrøbeligt system
Ifølge Henrik Kramshøj fra Solido Hosting kan blot en enkelt fejl hos en af systemets underleverandører få hele systemet til at bryde sammen.

"Dele af det nuværende system er designet med komponenter uden tilstrækkelig redundans," siger han til Berlingske.

Digitaliseringsstyrelsen er generelt tilfreds med løsningen, selv om styrelsen ifølge avisen gerne så, at servicemålene i kontrakten bliver overholdt.

"Vi må erkende, at der ind imellem vil være hænderlser, der betyder, at NemID ikke er tilgængelig," siger souschef Charlotte Jacoby til Berlingske.

Selskabet bag NemID, Nets, er netop blevet solgt til et konsortie bestående af to kapitalfonde samt danske ATP, der har store planer med selskabet.

Det kan du læse mere om her: Her er Nets' fremtid - så vildt kan det blive.


Læs også:

Nets skal betale dummebøde for langvarigt nedbrud.

Rapport: Her er alle de ømme punkter i NemID.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.