Artikel top billede

Danske it-firmaer: Danmark presser os til udlandet

Danske it-iværksætter føler sig presset til udlandet. Se her, hvad de mener er galt.

Ambitiøse danske it-iværksættere føler sig presset til udlandet af dansk lovgivning, som de mener forhindrer dem i at få fingre i de bedst kvalificerede medarbejdere.

Det mener de to it-iværksættere Camilla Ley Valentin fra Queue-it og Peter Mühlmann fra Trustpilot, skriver Børsen.

Camilla Ley Valentin siger til avisen, at blandt andet reglerne om tildeling af arbejdsvisum til personer fra eksempelvis USA eller Kina gør det svært at rykke fremad herhjemme.

Samme melding kommer fra Peter Mühlmann.

"Dels er der loven omkring tildeling af aktieoptioner, dels er der reglerne omkring ansættelse af personer, der ikke kommer fra EU," siger han til Børsen.

De nuværende visumregler gør, at virksomhederne nøje skal redegøre for, hvorfor en given stilling ikke kan besættes af en dansker.

Det er ifølge Børsen en tidskrævende proces, der ofte får den udenlandske kandidat til at miste tålmodigheden og søge andre græsgange.

Ifølge avisen er Socialdemokratet netop nu ved at kigge på mulighederne for at gøre det nemmere for virksomhederne at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Læs også:

Danske it-firmaer taber terræn: Taber kampen om vigtige kunder

Her er de hotte job-kompetencer i 2014: Disse evner bliver der rift om

Omstridt dansk softwarefirma flytter til udlandet

HK: It-gigant i Danmark bruger 59 pct. udenlandske folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”