Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske it-firmaer: Danmark presser os til udlandet

Danske it-iværksætter føler sig presset til udlandet. Se her, hvad de mener er galt.

Ambitiøse danske it-iværksættere føler sig presset til udlandet af dansk lovgivning, som de mener forhindrer dem i at få fingre i de bedst kvalificerede medarbejdere.

Det mener de to it-iværksættere Camilla Ley Valentin fra Queue-it og Peter Mühlmann fra Trustpilot, skriver Børsen.

Camilla Ley Valentin siger til avisen, at blandt andet reglerne om tildeling af arbejdsvisum til personer fra eksempelvis USA eller Kina gør det svært at rykke fremad herhjemme.

Samme melding kommer fra Peter Mühlmann.

"Dels er der loven omkring tildeling af aktieoptioner, dels er der reglerne omkring ansættelse af personer, der ikke kommer fra EU," siger han til Børsen.

De nuværende visumregler gør, at virksomhederne nøje skal redegøre for, hvorfor en given stilling ikke kan besættes af en dansker.

Det er ifølge Børsen en tidskrævende proces, der ofte får den udenlandske kandidat til at miste tålmodigheden og søge andre græsgange.

Ifølge avisen er Socialdemokratet netop nu ved at kigge på mulighederne for at gøre det nemmere for virksomhederne at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Læs også:

Danske it-firmaer taber terræn: Taber kampen om vigtige kunder

Her er de hotte job-kompetencer i 2014: Disse evner bliver der rift om

Omstridt dansk softwarefirma flytter til udlandet

HK: It-gigant i Danmark bruger 59 pct. udenlandske folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere