Artikel top billede

Foto: Google.

Google vil sende jpeg og png på pension med sit eget billedformat

Google skaber en alvorlig konkurrent til jpeg og png. Et alternativt billedformat fra søgegiganten har fokus på hastighed og kvalitet.

Internet-giganten Google har mange bolde i luften samtidig, og en af dem er et billedformat, der er blevet døbt WebP.

Udviklingen har været i gang i siden 2010, men nu begynder de digitale ender at finde sammen, og Google begynder nu for alvor at anvende WebP.

WebP-formatet er et led i Googles vision om at gøre nettet hurtigere gennem bedre komprimering af billeder uden at slække på kvaliteten.

Googles blog kan du nu læse, at en ny og mere potent udgave af formatet ligger klar til brug.

Ikke en standard

Versionen er blevet bygget ind i den nye Chrome-beta, og den skal ifølge Google optimere renderingsprocessen.

Kvaliteten taber ikke i værdi med formatet, men læsehastigheden bliver ifølge firmaet 25 procent hurtigere end med det meget udbredte jpeg-format.

Hvis det holder stik, vil det give en solid forbedring af indlæsningstiden for websider på din maskine. Der er dog en hurdle, der lige skal overkommes først.

Det er nemlig kun Googles egen browser og den lille norske Opera-browser, der i dag understøtter formatet som standard. Med de nye forbedringer i WebP kan interessen fra Mozilla og Microsoft måske vækkes.

Der findes dog alternative løsninger, der kan gøre formatet læseligt for alle.

Ligeledes findes løsninger i form af plugins til billedbehandlingsprogrammer som Photoshop og Gimp.

Tocifret antal terabyte

Google presser selv på for at sprede budskabet og optrapper nu brugen af WebP i forbindelse med firmaets egne tjenester.

Eksempelvis er er png-formatet allerede blevet udskiftet med WebP i Google Play-butikken. Det bytte har angivelig reduceret billedstørrelsen med 35 procent, skriver Google på bloggen.

Virksomheden fortæller ligeledes, at man er i gang med at rulle thumbnail-billeder på Youtube ud i WebP-formatet, hvilket giver en hastighedsforøgelse på 10 procent på det populære video-site.

Overgangen til WebP har allerede sparet Google for et tocifret antal terabyte dataoverførsler hver eneste dag, vurderer firmaet.

Der er mere læsning om formatet på Google Devolopers.

Læs også:
Gadgetfreak? Gå til tandlægen - og mød de vildeste dimser

Klog på tre minutter: Alt hvad du behøver vide om billed-filformater

Nyt billedformat halverer filstørrelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.