Ansatte på Nokias fabrik i Chennai går i dag i sultestrejke for at beholde deres job.

Nokia-ansatte truer med sultestrejke og krav om milliarder

Nokia-ansatte protesterer mod, at Microsoft skal overtage telefon-produktionen. En retssag om momssvindel lurer også i farvandet.

De ansatte på Nokia-fabrikken i Chennai (tidligere Madras) i Indien har varslet en strejke i protest mod salget til Microsoft.

Medarbejderne har sat aktionen i værk for at få garantier for, at deres arbejde ikke forsvinder som en følge af overtagelsen.

De ansatte siger samtidig, at de vil "tage alle midler i brug."

I dag, den 31. marts, er der således varslet en sultestrejke på et døgn.

Det skriver www.economictimes.com

Neddrosling af produktionen
Frem til januar 2014 foregik produktionen i treholdsskift og med en produktion på 13 millioner telefoner per måned.

I dag arbejdes der kun i et skift og med en produktion på fire millioner enheder.

Det har gjort arbejdernes fagforening bekymret for, om folk kan beholde deres faste job, eller om de vil blive ansat på korte kontrakter efter overtagelsen.

For at støtte de strejkende arbejdere har de lokale myndigheder bedt Nokia om at stille økonomiske garantier for arbejdspladserne før skiftet til Microsoft.

Snydt på vægten
I tillæg til de ansattes protester anklager myndighederne i delstaten Tamil Nadu også Nokia for momssvindel i milliardklassen og stiller i den forbindelse andre krav om økonomisk godtgørelse.

Kravet lyder på på små tre milliarder kroner for at godkende skiftet fra Nokia til Microsoft.

Begrundelsen for momsbeskyldningerne er, at myndighederne mistænker Nokia for at have solgt telefoner, der er fremstillet på fabrikken i Indien, som produkter, der er fremstillet i andre regioner, for at spare momsen til de indiske myndigheder.

Det skriver Mobilsiden i Norge.

Momssagen skal for en delstatsdomstol den 1. april.

Nokia afviser alle anklager og siger, at beskyldningen er helt grundløs.

Der er gået mange måneder, siden Microsoft og Nokia første gang fortalte om deres bryllup, men købet mangler stadig godkendelse på flere store markeder, og det indiske sætter sig nu på tværs i den proces.

Læs også:

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Microsoft køber Nokia

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.