Artikel top billede

Ansatte på Nokias fabrik i Chennai går i dag i sultestrejke for at beholde deres job.

Nokia-ansatte truer med sultestrejke og krav om milliarder

Nokia-ansatte protesterer mod, at Microsoft skal overtage telefon-produktionen. En retssag om momssvindel lurer også i farvandet.

De ansatte på Nokia-fabrikken i Chennai (tidligere Madras) i Indien har varslet en strejke i protest mod salget til Microsoft.

Medarbejderne har sat aktionen i værk for at få garantier for, at deres arbejde ikke forsvinder som en følge af overtagelsen.

De ansatte siger samtidig, at de vil "tage alle midler i brug."

I dag, den 31. marts, er der således varslet en sultestrejke på et døgn.

Det skriver www.economictimes.com

Neddrosling af produktionen

Frem til januar 2014 foregik produktionen i treholdsskift og med en produktion på 13 millioner telefoner per måned.

I dag arbejdes der kun i et skift og med en produktion på fire millioner enheder.

Det har gjort arbejdernes fagforening bekymret for, om folk kan beholde deres faste job, eller om de vil blive ansat på korte kontrakter efter overtagelsen.

For at støtte de strejkende arbejdere har de lokale myndigheder bedt Nokia om at stille økonomiske garantier for arbejdspladserne før skiftet til Microsoft.

Snydt på vægten

I tillæg til de ansattes protester anklager myndighederne i delstaten Tamil Nadu også Nokia for momssvindel i milliardklassen og stiller i den forbindelse andre krav om økonomisk godtgørelse.

Kravet lyder på på små tre milliarder kroner for at godkende skiftet fra Nokia til Microsoft.

Begrundelsen for momsbeskyldningerne er, at myndighederne mistænker Nokia for at have solgt telefoner, der er fremstillet på fabrikken i Indien, som produkter, der er fremstillet i andre regioner, for at spare momsen til de indiske myndigheder.

Det skriver Mobilsiden i Norge.

Momssagen skal for en delstatsdomstol den 1. april.

Nokia afviser alle anklager og siger, at beskyldningen er helt grundløs.

Der er gået mange måneder, siden Microsoft og Nokia første gang fortalte om deres bryllup, men købet mangler stadig godkendelse på flere store markeder, og det indiske sætter sig nu på tværs i den proces.

Læs også:

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Microsoft køber Nokia

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere