Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Microsoft erkender Hotmail-brøler: "Vi lytter til jer"

Microsoft reagerer nu med konkrete handlinger, efter at en speget sag om Windows-pirateri via Hotmail sendte softwaregiganten i fedtefadet.

Det har skabt en del omtale, at Microsoft for nogle uger siden meddelte, at selskabet sagsøger en (nu tidligere) ansat for at lække blandt andet screenshots og tidlige versioner af Windows 8 til en fransk blogger.

Ifølge anklageskriftet skal den russiske eks-medarbejder have uploadet tidlige versioner af Windows RT og Microsoft Activation Server Software Development Kit (SDK) til en server i Washington og efterfølgende sit egen SkyDrive.

Men den megen omtale skyldes ikke mindst, at Microsoft kunne afsløre ulovlighederne, fordi man på bloggerens Hotmail-konto havde fundet en mail fra Microsoft-medarbejderen.

Privacy-organisationen Electronic Frontier Foundation skrev i en længere kommentar til sagen, at det er bekymrende, at FBI's grundlag for at arrestere eks-medarbejderen var, at en Hotmail-konto blev undersøgt af Microsoft selv - uden at der forelå en dommerkendelse.

Nu reagerer Microsoft på kritikken, for i et blogindlæg skriver Brad Smith, der er chef for Legal & Corporate Affairs hos Microsoft, at selskabet nu ændrer praksis efter at have reflekteret over problemstillingen.

"Fra og med nu af vil vi ikke, hvis vi modtager information, der indikerer, der nogen bruger vores services til stjålne intellektuelle eller fysiske aktiver fra Microsoft, inspicere kundens private indhold selv."

"I stedet vil vi overlevere sagen til myndighederne, hvis yderligere handling er påkrævet," skriver Brad Smith.

Han tilføjer, at denne fremgangsmåde nu også vil blive føjet til Microsofts aftalevilkår.

"Det er altid ubehageligt at lytte til kritik. Men hvis man kan træde et skridt tilbage, er det ofte noget, der sætter tankerne i gang, og det kan sågar være en hjælp. Det har bestemt været tilfældet for os i den seneste uge," lyder det videre fra Microsoft i indlægget.

Læs også: 

Microsoft knalder ansat for frækt Windows-læk

Speget Windows-sag tager ny drejning:Hvem er skurken?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere