Artikel top billede

Microsoft erkender Hotmail-brøler: "Vi lytter til jer"

Microsoft reagerer nu med konkrete handlinger, efter at en speget sag om Windows-pirateri via Hotmail sendte softwaregiganten i fedtefadet.

Det har skabt en del omtale, at Microsoft for nogle uger siden meddelte, at selskabet sagsøger en (nu tidligere) ansat for at lække blandt andet screenshots og tidlige versioner af Windows 8 til en fransk blogger.

Ifølge anklageskriftet skal den russiske eks-medarbejder have uploadet tidlige versioner af Windows RT og Microsoft Activation Server Software Development Kit (SDK) til en server i Washington og efterfølgende sit egen SkyDrive.

Men den megen omtale skyldes ikke mindst, at Microsoft kunne afsløre ulovlighederne, fordi man på bloggerens Hotmail-konto havde fundet en mail fra Microsoft-medarbejderen.

Privacy-organisationen Electronic Frontier Foundation skrev i en længere kommentar til sagen, at det er bekymrende, at FBI's grundlag for at arrestere eks-medarbejderen var, at en Hotmail-konto blev undersøgt af Microsoft selv - uden at der forelå en dommerkendelse.

Nu reagerer Microsoft på kritikken, for i et blogindlæg skriver Brad Smith, der er chef for Legal & Corporate Affairs hos Microsoft, at selskabet nu ændrer praksis efter at have reflekteret over problemstillingen.

"Fra og med nu af vil vi ikke, hvis vi modtager information, der indikerer, der nogen bruger vores services til stjålne intellektuelle eller fysiske aktiver fra Microsoft, inspicere kundens private indhold selv."

"I stedet vil vi overlevere sagen til myndighederne, hvis yderligere handling er påkrævet," skriver Brad Smith.

Han tilføjer, at denne fremgangsmåde nu også vil blive føjet til Microsofts aftalevilkår.

"Det er altid ubehageligt at lytte til kritik. Men hvis man kan træde et skridt tilbage, er det ofte noget, der sætter tankerne i gang, og det kan sågar være en hjælp. Det har bestemt været tilfældet for os i den seneste uge," lyder det videre fra Microsoft i indlægget.

Læs også: 

Microsoft knalder ansat for frækt Windows-læk

Speget Windows-sag tager ny drejning:Hvem er skurken?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere