Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Priskrig: Microsoft sænker priser på centrale produkter med op til 65 procent

En af Microsofts store konkurrenter har sænket priserne. Nu svarer Microsoft igen.

Microsoft sænker priserne på selskabets mange Azure-cloud-tjenester, der spiller en central rolle i Microsofts fremtidige strategi med at få flyttet væsentlige dele af forretningen over i cloud-datacentre.

Du kan læse mere om Microsofts strategi og planer her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Microsoft konkurrerer på området ikke mindst med amerikanske Amazon Web Services, der i de senere år er buldret frem på cloud-markedet.

Sænkningen af priserne for Azure-løsningerne skyldes da også ifølge Microsoft, at selskabet vil matche Amazons priser for tilsvarende løsninger.

Amazon sænkede priserne for Amazon Web Services i sidste uge. Det samme gjorde den tredje store spiller på området, Google.

Det kan du læse mere om her: Google sænker priser på vigtige tjenester: Derfor er priserne for høje

Sænker med op til 35 procent

Microsoft sænker priserne på datahåndtering med op til 35 procent, mens storage-priserne sænkes med op til 65 procent.

Hertil kommer, at Microsoft vil indføre en ny region-baseret pris-struktur, hvor det bliver billigere, hvis man kan leve med, at ens data ikke håndteres i en bestemt region af verden.

Microsofts Azure-chef, Steve Martin, skriver i en blog-post, at Microsoft forpligter sig til altid at matche Amazons priser på de bredere services, de såkaldte commodity services.

Han skriver samtidig, at prisen selvfølgelig har betydning, men at innovation og kvalitet på sigt vil vise sig langt vigtigere end lave priser for de helt almindelige og mest udbredte 'flade' cloud-services.

Meldingen fra Microsoft kommer, netop som selskabet afvikler sin store udvikler-konference, Build, der finder sted i San Francisco.

Computerworld er med på Build-konferencen og rapporterer løbende i de kommende dage.

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Google sænker priser på vigtige tjenester: Derfor er priserne for høje

Når du ruller cloud-løsningen ud: Disse ting skal du passe på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere