Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Priskrig: Microsoft sænker priser på centrale produkter med op til 65 procent

En af Microsofts store konkurrenter har sænket priserne. Nu svarer Microsoft igen.

Microsoft sænker priserne på selskabets mange Azure-cloud-tjenester, der spiller en central rolle i Microsofts fremtidige strategi med at få flyttet væsentlige dele af forretningen over i cloud-datacentre.

Du kan læse mere om Microsofts strategi og planer her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Microsoft konkurrerer på området ikke mindst med amerikanske Amazon Web Services, der i de senere år er buldret frem på cloud-markedet.

Sænkningen af priserne for Azure-løsningerne skyldes da også ifølge Microsoft, at selskabet vil matche Amazons priser for tilsvarende løsninger.

Amazon sænkede priserne for Amazon Web Services i sidste uge. Det samme gjorde den tredje store spiller på området, Google.

Det kan du læse mere om her: Google sænker priser på vigtige tjenester: Derfor er priserne for høje

Sænker med op til 35 procent

Microsoft sænker priserne på datahåndtering med op til 35 procent, mens storage-priserne sænkes med op til 65 procent.

Hertil kommer, at Microsoft vil indføre en ny region-baseret pris-struktur, hvor det bliver billigere, hvis man kan leve med, at ens data ikke håndteres i en bestemt region af verden.

Microsofts Azure-chef, Steve Martin, skriver i en blog-post, at Microsoft forpligter sig til altid at matche Amazons priser på de bredere services, de såkaldte commodity services.

Han skriver samtidig, at prisen selvfølgelig har betydning, men at innovation og kvalitet på sigt vil vise sig langt vigtigere end lave priser for de helt almindelige og mest udbredte 'flade' cloud-services.

Meldingen fra Microsoft kommer, netop som selskabet afvikler sin store udvikler-konference, Build, der finder sted i San Francisco.

Computerworld er med på Build-konferencen og rapporterer løbende i de kommende dage.

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Google sænker priser på vigtige tjenester: Derfor er priserne for høje

Når du ruller cloud-løsningen ud: Disse ting skal du passe på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere