Artikel top billede

Anklage: Soldater snød med kodeord til it-system

To danske soldater anklages for at fuppe sig til ekstra løn via snyd med password.

To nu tidligere forsvars-ansatte, der var udsendt til NATOs hovedkvarter i Stettin i Polen, er i retten i Glostrup tiltalt for bedrageri mod forsvaret.

Det skriver berlingske.dk.

Regnskabsføreren og kontorhjælperen brugte, ifølge anklageren, chefers it-kode til at godkende udbetaling af overarbejde til sig selv.

Det drejer sig om henholdsvis 218.000 kroner og 245.000 kroner.

Julegløgg-arrangement

Desuden er regnskabsføreren tiltalt for pligtforsømmelse efter militær straffelov, fordi han i strid med de faktiske forhold udfærdigede et bilag om udbetaling af 3.500 zloty, svarende til godt 6.000 kroner i dagens kurs, til sin hustru, skriver berlingske.dk.

Faktisk var bilaget lavet til et julegløgg-arrangement, men dækkede reelt over aflønning til af hjælpere, herunder en kok på barselsorlov, som ikke måtte modtage en sådan aflønning.

Ifølge anklageskriftet havde de to tiltalte "på ukendt vis" skaffet sig adgang til de to chefers koder til forsvarets Demars-system.

Anklageren kræver fængselsstraffe til de to.

I december 2013 fik en major en fængselsstraf for bedrageri. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere