Artikel top billede

Officer dømt for it-svindel for millioner mod forsvaret

Bedrageri, tyveri og mandatsvig sender en tidligere økonomi- og indkøbsansvarlig i forsvaret seks måneder i fængsel.

Retten i Roskilde har idømt en tidligere sektionschef og major i forsvaret seks måneder i spjældet som straf for over en periode på fem år at have lænset forsvarets kasse for op mod 3,5 millioner kroner.

Ifølge en pressemeddelelse fra retten blev den nu pensionerede militærmand fundet skyldig at have indkøbt Apple-udstyr til eget brug for omkring 2,5 millioner kroner. Desuden har han gennem sit eget firma begået databedrageri ved at have fået betalt fakturaer for omkring en million kroner, selv om der ikke var leveret de ydelser, som fremgik af fakturaerne.

Den anklagede var under sin tjeneste sektionschef og økonomi- og indkøbsansvarlig.

Dommen lød på to års fængsel, hvoraf de seks måneder skal afsones. Resten af straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Den pensionerede major blev afsløret 14 dage efter sin pensionering, hvor Forsvarets Auditørkorps ransagede et privat kælderrum og et lejet opbevaringsrum.

Her dukkede en række effekter op, hvoraf en del dog ifølge retten kunne være anvendt til tjenstlig brug. Derfor var det ifølge retten for usikkert at fastslå, at alle tingene var indkøbt til den anklagedes private brug. Han blev dog dømt for tyveri af effekterne.

Den pensionerede major blev desuden kendt skyldig i mandatsvig for næsten 22.000 kroner, som blandt andet omfattede indkøb af en mover til majorens campingvogn og betaling af en leaset Ford Mondeo, som han havde brugt på en ferie. Retten fandt også majoren skyldig i nogle mindre alvorlige overtrædelser af våbenlovgivningen.

Retten lagde ved strafudmålingen blandt andet vægt på, at forsvarets egen kontrol med den dømtes dispositioner havde været præget af alvorlige svigt, ligesom retten tog hensyn til den anklagedes alder, men understregede samtidig, at der var tale om alvorlig økonomisk kriminalitet

Den dømte har under hele sagen erklæret sig uskyldig. Han tog betænkningstid med hensyn til en eventuel anke til landsretten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.