Artikel top billede

Med Amazon Fire TV kan du styre din tv-streaming med stemmen via indbygget mikrofon i fjernbetjeningen. Foto: Amazon.

Billig tv-streaming fra Amazon: Skal tæske Apple og Google

Ny tv-streaming fra Amazon farer i flæsket på Apple TV og Googles Chromecast. Har streaming- og gaming-konsollen overhovedet en chance mod giganterne?

Alt-muligt-markedet Amazon melder sig nu ind i kampen om moderne menneskers medieforbrug med en ny streaming-tjeneste.

Amazon Fire TV hedder den internetforbundne set-top-box, der giver brugeren adgang til Amazons eget tv-bibliotek og andre video-on-demand-tjenester som Netflix.

Det skriver BBC.

Her er prisen

Prislappen lyder på 99 dollar (535 kroner) i USA, hvor boksen bliver solgt fra i dag og skal skuldertackle to andre kendte tjenester.

Det drejer sig først og fremmest om Apple TV, der i Danmark ligger i et højere prisleje, og Google, der for nylig introducerede Chromecast til streaming via HDMI-porten i Danmark til en pris på 270 kroner. 

Hvorvidt Amazon får vind i sejlene bedømmer markedsanalytiker David Watkins på følgende måde:

"Det er lidt som Dr. Pepper udfordrer Coca-Cola og Pepsi. Apple er der allerede, og Google sluttede sig til sidste år. Nu går alle efter de etablerede tv-udbydere," siger han til BBC.

David Watkins vurderer, at Amazon gør klogt i at alliere sig med en lang række partnere, som Apple også har forsøgt.

Spil løs

Ud over tv-streaming kan konsollen også bruges til gaming.

"Folk spiller på deres tablets, men de vil hellere spille på tv'et," forklarer Amazons Peter Larsen til BBC.

Til at styre medieforbruget følger en bluetooth-fjernbetjening, som man altså ikke behøver at pege mod boksen, eller man kan vælge at bruge stemmen.

Læs også:
Billigt succes-produkt fra Google sættes endelig til salg i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere