Artikel top billede

Med Amazon Fire TV kan du styre din tv-streaming med stemmen via indbygget mikrofon i fjernbetjeningen. Foto: Amazon. (Foto: Amazon)

Billig tv-streaming fra Amazon: Skal tæske Apple og Google

Ny tv-streaming fra Amazon farer i flæsket på Apple TV og Googles Chromecast. Har streaming- og gaming-konsollen overhovedet en chance mod giganterne?

Alt-muligt-markedet Amazon melder sig nu ind i kampen om moderne menneskers medieforbrug med en ny streaming-tjeneste.

Amazon Fire TV hedder den internetforbundne set-top-box, der giver brugeren adgang til Amazons eget tv-bibliotek og andre video-on-demand-tjenester som Netflix.

Det skriver BBC.

Her er prisen

Prislappen lyder på 99 dollar (535 kroner) i USA, hvor boksen bliver solgt fra i dag og skal skuldertackle to andre kendte tjenester.

Det drejer sig først og fremmest om Apple TV, der i Danmark ligger i et højere prisleje, og Google, der for nylig introducerede Chromecast til streaming via HDMI-porten i Danmark til en pris på 270 kroner. 

Hvorvidt Amazon får vind i sejlene bedømmer markedsanalytiker David Watkins på følgende måde:

"Det er lidt som Dr. Pepper udfordrer Coca-Cola og Pepsi. Apple er der allerede, og Google sluttede sig til sidste år. Nu går alle efter de etablerede tv-udbydere," siger han til BBC.

David Watkins vurderer, at Amazon gør klogt i at alliere sig med en lang række partnere, som Apple også har forsøgt.

Spil løs

Ud over tv-streaming kan konsollen også bruges til gaming.

"Folk spiller på deres tablets, men de vil hellere spille på tv'et," forklarer Amazons Peter Larsen til BBC.

Til at styre medieforbruget følger en bluetooth-fjernbetjening, som man altså ikke behøver at pege mod boksen, eller man kan vælge at bruge stemmen.

Læs også:
Billigt succes-produkt fra Google sættes endelig til salg i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere