Artikel top billede

Afsløring: Denne videoafspiller æder dit batteri råt

En test afslører, at en uhyre populær medieafspiller gør det slemme ved batteriet på din bærbare computer eller tablet-pc.

Det er stor forskel på, hvor hurtigt batteritiden skrumper ind på din bærbare pc eller tablet-pc, når du ser videofiler.

De fleste ved godt, at man med diverse kneb kan kan forsøge at maksimere batteritiden - eksempelvis ved at skrue ned for lysstyrken - men vidste du også, at nogle medieafspillere og nogle filformater er langt værre end andre til at sluge batteriet?

En test hos it-mediet TechSpot ser nærmere på, hvordan eksempelvis Windows Media Player og VLC er forskellige i forhold til batteri-forbruget, og på de forskellige fil-formaters evne til at udnytte batteriet bedst muligt.

Der blev testet på blandt andet en bærbar Acer Timeline M3 med Ivy Bridge-arkitektur, hvor skærmstyrken var sat til 75 procent.

TechSpot konkluderer, at den nye Video App, der kommer indbygget i Microsofts Windows 8 (ikke det samme som Windows Media Player) er langt den mest effektive.

Den klarede mere end syv og en halv times afspilning af en 720p H.264-video.

Til sammenligning klarede VLC til Windows 8 som som den dårligste afspiller blot lidt mere end fire timers afspilning med den samme opsætning, lyder det hos TechSpot.

Derfor har softwaren stor betydning

En afspiller som MPC-HC klarede sig heller ikke ret godt, mens Windows Media Player ligger midt i feltet.

"Populære gratis alternativer som VLC og MPC-HC er ikke så effektive, som du måske ville forvente. Hvis du vælger at afspille en video i VLC frem for standard video-app'en, resulterer det tre timers mindre afspilnings-tid, hvilket er langt fra ideelt."

Uanset hvilken afspiller man vælger, har selve filformatet også stor betydning.

Ifølge TechSpot-testen er H.264 720p det format, der er blidest ved dit batteri, mens HEVC 1080p klarer testen dårligst.

Du kan se nærmere på alle resultaterne hos TechSpot her.

Computerworld har tidligere sat fokus på, hvordan forskellige algoritmer kan have stor betydning for eksempelvis batteritiden på en bærbar computer - læs mere om det her.

Læs også:

Sådan kan nye algoritmer booste din hardware

Batteri-fadæser: Ny software æder din gadgets energi

Ny batteri-type er mindre. kraftigere og har turbo-opladning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.