Artikel top billede

Microsoft klar med nye regler: Vil blokere for denne software

Adware skal ikke længere kunne ødelægge brugeroplevelsen i Windows, meddeler Microsoft, der nu er klar til at blokere for reklame-software, hvis det ikke lever op til nye regler.

Microsoft har givet software-udviklerne tre måneder til at få deres løsninger til at komme i overensstemmelse for nye regler for, hvordan adware må fungere i Windows - og ellers bliver softwaren simpelthen blokeret af Windows' sikkerhedsløsninger.

Det fremgår af et blogindlæg fra softwaregiganten.

"Programmer, der promoverer et produkt eller en service uden for deres eget program, kan forstyrre din computer-oplevelse. Du skal have et klart valg og kontrol, når du installerer programmer, der åbner reklamer," skriver Microsoft.

De nye regler fra Microsofts side er blandt andet, at det skal være meget tydeligt, hvordan man lukker for reklamen, og at det skal fremgå tydeligt, hvilket program der åbnede for reklamen.

Og selve programmerne, der bringer reklamerne ind på brugernes maskiner, skal følge standard-metoden til afinstallering, skriver Microsoft videre.

"Det er vigitgt, at både udviklerne og vores kunder forstår dette kriterium."

Har tre måneder

Microsofts definition på adware lyder, at det er software, der kører på brugerens maskine og reklamerer for andre produkter eller services end programmet selv.

"Mange programmer bruger reklamer som en slags betaling for programmet, og det er også en helt acceptabel praksis."

"Vi er mere bekymrede over de reklamer, der forstyrrer vores kunders Windows-oplevelse uden at give dem et valg eller kontrol over det."

Og Microsoft går skridtet videre end bare at fremlægge de nye kriterier for, hvad adware er, og hvordan det må fungere på Windows.

Hvis udviklerne ikke følger de nye regler, bliver softwaren simpelthen blokeret, meddeler Microsoft, der her ridser forskellen på den gamle og den nye metode op.

"Når vores sikkerhedsprodukter i dag opdager, at et program er adware, advares brugerne og får en anbefalet handling. Hvis de ikke reagerer, vil sikkerhedsproduktet lade adwaren køre, indtil brugeren træffer et valg."

"Når et af vores produkter nu opdager adware, vil det med det samme stoppe programmet, og brugeren vil blive orienteret. Brugeren har så mulighed for at gendanne programmet, hvis de ønsker det."

Microsoft skriver, at de nye adware-kriterier træder i kraft den 1. juli, hvilket betyder, at udviklerne har tre måneder til at bringe deres software i overensstemmelse med de nye regler.

Læs mere om adware-ændringer på Microsofts hjemmeside.

Læs også:

Bloatware: Er det glimrende apps eller en pestilens for dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere