Artikel top billede

Microsoft klar med nye regler: Vil blokere for denne software

Adware skal ikke længere kunne ødelægge brugeroplevelsen i Windows, meddeler Microsoft, der nu er klar til at blokere for reklame-software, hvis det ikke lever op til nye regler.

Microsoft har givet software-udviklerne tre måneder til at få deres løsninger til at komme i overensstemmelse for nye regler for, hvordan adware må fungere i Windows - og ellers bliver softwaren simpelthen blokeret af Windows' sikkerhedsløsninger.

Det fremgår af et blogindlæg fra softwaregiganten.

"Programmer, der promoverer et produkt eller en service uden for deres eget program, kan forstyrre din computer-oplevelse. Du skal have et klart valg og kontrol, når du installerer programmer, der åbner reklamer," skriver Microsoft.

De nye regler fra Microsofts side er blandt andet, at det skal være meget tydeligt, hvordan man lukker for reklamen, og at det skal fremgå tydeligt, hvilket program der åbnede for reklamen.

Og selve programmerne, der bringer reklamerne ind på brugernes maskiner, skal følge standard-metoden til afinstallering, skriver Microsoft videre.

"Det er vigitgt, at både udviklerne og vores kunder forstår dette kriterium."

Har tre måneder

Microsofts definition på adware lyder, at det er software, der kører på brugerens maskine og reklamerer for andre produkter eller services end programmet selv.

"Mange programmer bruger reklamer som en slags betaling for programmet, og det er også en helt acceptabel praksis."

"Vi er mere bekymrede over de reklamer, der forstyrrer vores kunders Windows-oplevelse uden at give dem et valg eller kontrol over det."

Og Microsoft går skridtet videre end bare at fremlægge de nye kriterier for, hvad adware er, og hvordan det må fungere på Windows.

Hvis udviklerne ikke følger de nye regler, bliver softwaren simpelthen blokeret, meddeler Microsoft, der her ridser forskellen på den gamle og den nye metode op.

"Når vores sikkerhedsprodukter i dag opdager, at et program er adware, advares brugerne og får en anbefalet handling. Hvis de ikke reagerer, vil sikkerhedsproduktet lade adwaren køre, indtil brugeren træffer et valg."

"Når et af vores produkter nu opdager adware, vil det med det samme stoppe programmet, og brugeren vil blive orienteret. Brugeren har så mulighed for at gendanne programmet, hvis de ønsker det."

Microsoft skriver, at de nye adware-kriterier træder i kraft den 1. juli, hvilket betyder, at udviklerne har tre måneder til at bringe deres software i overensstemmelse med de nye regler.

Læs mere om adware-ændringer på Microsofts hjemmeside.

Læs også:

Bloatware: Er det glimrende apps eller en pestilens for dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere