Artikel top billede

Færdig med iPhone? Men Apple er slet ikke færdig med dig

Apples iMessage kan skabe problemer for dig, selv om du dropper din iPhone og skifter til Android eller Windows Phone.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Apples iMessage-tjeneste ikke altid er lige let at danse med.

Selv om det er et godt koncept, at iMessage-beskeder kan sendes gratis frem og tilbage imellem iPhones, iPads og Mac-computere, har Apple-løsningen til tider skabt problemer for brugerne - blandt andet da iOS 7 blev frigivet, og en del brugere fik problemer med iMessage.

Der er i det hele taget en del brugere, der har oplevet at sende iMessage-beskeder, der enten ikke kan leveres, eller hvor iPhonen faktisk skriver 'leveret', selv om beskeden slet ikke er kommet frem.

Se eksempelvis denne tråd om problemerne i Apples support-forum, der indtil videre er set 256.000 gange.

Men et særligt problem med iMessage er det måske knap så mange, der er opmærksomme på, selv om det i de seneste måneder er beskrevet på en del forskellige online-medier og i debat-fora. 

iMessage lever videre når du skrotter din iPhone

Problemet er kort fortalt, at du - selv om du dropper din iPhone og skifter til en anden platform - risikerer, at dine iPhone-venner ikke kan sende beskeder til dig, fordi deres iPhone stadig ser dit telefonnummer som en iMessage-enhed.

Dermed havner deres beskeder til dig et sted i Apples cloud i stedet for på din nye Android-telefon, der i sagens natur ikke kan benytte Apples iMessage.

Der er flere måder at undgå problemet på. Det nemmeste er, at du slår iMessage fra på din iPhone, før du skifter til din nye telefon.

Nåede du ikke at gøre det, bliver du nødt til at logge ind med dit Apple ID på Apples hjemmeside, hvor du har mulighed for at markere, at du ikke længere har iPhonen.

Men selv hvis du gør det, kan det være svært at få dine venners iPhones til at forstå, at du ikke længere kan modtage iMessage-beskeder på det pågældende nummer.

Tidligere iMessage-brugere i problemer 
Det fremgår i hvert fald flere steder i en anden debat-tråd i Apples support-forum, der indtil videre har 316 kommentarer og er set 170.844 gange.

"Jeg forsøgte alting (og forstyrrede alle mine venner og familien med konstante spørgsmål for at få dem til at prøve alting på deres devices for at få det til at fungere). Intet held med det overhovedet," skriver en tidligere iMessage-bruger eksempelvis.

"Mit telefonnummer har været afregistreret fra iMessage i adskillige dage, og jeg har fulgt alle de alle anbefalede skridt til at løse problemet, inklusiv adskillige telefonopkald til Apple. Ikke desto mindre fortsætter alle iOS-enheder med fejlagtigt at se mit mobilnummer som en iOS-enhed," lyder oplevelsen hos en anden tidligere bruger af iPhone.

Der er dog også mange tidligere iPhone-brugere, der meddeler, at de oplevede problemerne, da de skiftede væk fra iPhone - men senere har fået det løst på forskellige måder.

Alligevel bliver der ved med at komme nye indlæg fra folk, der rammes af iMessage-problemstillingen, når de ønsker at skifte væk fra iPhone.

Du kan læse mere om problemerne på Androidcentral.com og i denne artikel hos ITWire.

Teleselskabet Vodafone har også lagt en video på YouTube, hvor man kan se, hvordan man undgår iMessage-problemer, når man skifter væk fra iPhone.

I denne video kan du også se en lille guide til, hvordan du kan løse problemerne:

Læs også:

Sms'en i frit fald: Danskerne gider den ikke mere

Besked-bombardement knockouter Apples iMessage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.