Artikel top billede

Færdig med iPhone? Men Apple er slet ikke færdig med dig

Apples iMessage kan skabe problemer for dig, selv om du dropper din iPhone og skifter til Android eller Windows Phone.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Apples iMessage-tjeneste ikke altid er lige let at danse med.

Selv om det er et godt koncept, at iMessage-beskeder kan sendes gratis frem og tilbage imellem iPhones, iPads og Mac-computere, har Apple-løsningen til tider skabt problemer for brugerne - blandt andet da iOS 7 blev frigivet, og en del brugere fik problemer med iMessage.

Der er i det hele taget en del brugere, der har oplevet at sende iMessage-beskeder, der enten ikke kan leveres, eller hvor iPhonen faktisk skriver 'leveret', selv om beskeden slet ikke er kommet frem.

Se eksempelvis denne tråd om problemerne i Apples support-forum, der indtil videre er set 256.000 gange.

Men et særligt problem med iMessage er det måske knap så mange, der er opmærksomme på, selv om det i de seneste måneder er beskrevet på en del forskellige online-medier og i debat-fora. 

iMessage lever videre når du skrotter din iPhone

Problemet er kort fortalt, at du - selv om du dropper din iPhone og skifter til en anden platform - risikerer, at dine iPhone-venner ikke kan sende beskeder til dig, fordi deres iPhone stadig ser dit telefonnummer som en iMessage-enhed.

Dermed havner deres beskeder til dig et sted i Apples cloud i stedet for på din nye Android-telefon, der i sagens natur ikke kan benytte Apples iMessage.

Der er flere måder at undgå problemet på. Det nemmeste er, at du slår iMessage fra på din iPhone, før du skifter til din nye telefon.

Nåede du ikke at gøre det, bliver du nødt til at logge ind med dit Apple ID på Apples hjemmeside, hvor du har mulighed for at markere, at du ikke længere har iPhonen.

Men selv hvis du gør det, kan det være svært at få dine venners iPhones til at forstå, at du ikke længere kan modtage iMessage-beskeder på det pågældende nummer.

Tidligere iMessage-brugere i problemer 
Det fremgår i hvert fald flere steder i en anden debat-tråd i Apples support-forum, der indtil videre har 316 kommentarer og er set 170.844 gange.

"Jeg forsøgte alting (og forstyrrede alle mine venner og familien med konstante spørgsmål for at få dem til at prøve alting på deres devices for at få det til at fungere). Intet held med det overhovedet," skriver en tidligere iMessage-bruger eksempelvis.

"Mit telefonnummer har været afregistreret fra iMessage i adskillige dage, og jeg har fulgt alle de alle anbefalede skridt til at løse problemet, inklusiv adskillige telefonopkald til Apple. Ikke desto mindre fortsætter alle iOS-enheder med fejlagtigt at se mit mobilnummer som en iOS-enhed," lyder oplevelsen hos en anden tidligere bruger af iPhone.

Der er dog også mange tidligere iPhone-brugere, der meddeler, at de oplevede problemerne, da de skiftede væk fra iPhone - men senere har fået det løst på forskellige måder.

Alligevel bliver der ved med at komme nye indlæg fra folk, der rammes af iMessage-problemstillingen, når de ønsker at skifte væk fra iPhone.

Du kan læse mere om problemerne på Androidcentral.com og i denne artikel hos ITWire.

Teleselskabet Vodafone har også lagt en video på YouTube, hvor man kan se, hvordan man undgår iMessage-problemer, når man skifter væk fra iPhone.

I denne video kan du også se en lille guide til, hvordan du kan løse problemerne:

Læs også:

Sms'en i frit fald: Danskerne gider den ikke mere

Besked-bombardement knockouter Apples iMessage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere