Artikel top billede

Færdig med iPhone? Men Apple er slet ikke færdig med dig

Apples iMessage kan skabe problemer for dig, selv om du dropper din iPhone og skifter til Android eller Windows Phone.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Apples iMessage-tjeneste ikke altid er lige let at danse med.

Selv om det er et godt koncept, at iMessage-beskeder kan sendes gratis frem og tilbage imellem iPhones, iPads og Mac-computere, har Apple-løsningen til tider skabt problemer for brugerne - blandt andet da iOS 7 blev frigivet, og en del brugere fik problemer med iMessage.

Der er i det hele taget en del brugere, der har oplevet at sende iMessage-beskeder, der enten ikke kan leveres, eller hvor iPhonen faktisk skriver 'leveret', selv om beskeden slet ikke er kommet frem.

Se eksempelvis denne tråd om problemerne i Apples support-forum, der indtil videre er set 256.000 gange.

Men et særligt problem med iMessage er det måske knap så mange, der er opmærksomme på, selv om det i de seneste måneder er beskrevet på en del forskellige online-medier og i debat-fora. 

iMessage lever videre når du skrotter din iPhone

Problemet er kort fortalt, at du - selv om du dropper din iPhone og skifter til en anden platform - risikerer, at dine iPhone-venner ikke kan sende beskeder til dig, fordi deres iPhone stadig ser dit telefonnummer som en iMessage-enhed.

Dermed havner deres beskeder til dig et sted i Apples cloud i stedet for på din nye Android-telefon, der i sagens natur ikke kan benytte Apples iMessage.

Der er flere måder at undgå problemet på. Det nemmeste er, at du slår iMessage fra på din iPhone, før du skifter til din nye telefon.

Nåede du ikke at gøre det, bliver du nødt til at logge ind med dit Apple ID på Apples hjemmeside, hvor du har mulighed for at markere, at du ikke længere har iPhonen.

Men selv hvis du gør det, kan det være svært at få dine venners iPhones til at forstå, at du ikke længere kan modtage iMessage-beskeder på det pågældende nummer.

Tidligere iMessage-brugere i problemer 
Det fremgår i hvert fald flere steder i en anden debat-tråd i Apples support-forum, der indtil videre har 316 kommentarer og er set 170.844 gange.

"Jeg forsøgte alting (og forstyrrede alle mine venner og familien med konstante spørgsmål for at få dem til at prøve alting på deres devices for at få det til at fungere). Intet held med det overhovedet," skriver en tidligere iMessage-bruger eksempelvis.

"Mit telefonnummer har været afregistreret fra iMessage i adskillige dage, og jeg har fulgt alle de alle anbefalede skridt til at løse problemet, inklusiv adskillige telefonopkald til Apple. Ikke desto mindre fortsætter alle iOS-enheder med fejlagtigt at se mit mobilnummer som en iOS-enhed," lyder oplevelsen hos en anden tidligere bruger af iPhone.

Der er dog også mange tidligere iPhone-brugere, der meddeler, at de oplevede problemerne, da de skiftede væk fra iPhone - men senere har fået det løst på forskellige måder.

Alligevel bliver der ved med at komme nye indlæg fra folk, der rammes af iMessage-problemstillingen, når de ønsker at skifte væk fra iPhone.

Du kan læse mere om problemerne på Androidcentral.com og i denne artikel hos ITWire.

Teleselskabet Vodafone har også lagt en video på YouTube, hvor man kan se, hvordan man undgår iMessage-problemer, når man skifter væk fra iPhone.

I denne video kan du også se en lille guide til, hvordan du kan løse problemerne:

Læs også:

Sms'en i frit fald: Danskerne gider den ikke mere

Besked-bombardement knockouter Apples iMessage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere