Artikel top billede

Fiber-gigant sluger dansk konsulenthus

Kabler i jorden er ikke nok til at gøre sig lækker overfor kunderne. Så nu køber dansk fiber-selskab sig ind på markedet for cloud og it-infrastruktur.

Fiberleverandøren Nianet overtager med øjeblikkelig virkning det nordsjællandske konsulenthus Syskon.

Købet bliver ifølge Nianets direktør Rasmus Helmich annonceret på et medarbejdermøde her til eftermiddag. Opkøbet sker for at sætte yderligere fart i Nianets forretning indenfor drift, outsourcing og ikke mindst cloud-tjenester til både privat og offentlige kunder.

Det vil ifølge planerne booste Nianets omsætning med 50 procent fra de nuværende knap 200 til 300 millioner kroner. Parterne har aftalt ikke at oplyse prisen for Syskon.

Med i købet følger 21 konsulenter med speciale i løsninger bygget på Microsoft, VMware, Citrix og EMC. De kommer fremover til at arbejde i Nianet hovedkontor i Glostrup, som også er adresse for Nianets nyeste datacenter. Samtidig overtager Nianet en række driftsaftaler på server-, netværks- og cloudløsninger.

De fire nuværende ejere følger som en del handelen med over i Nianet, hvor Syskons øverste chef Thomas Schmidt får rollen som ny salgsdirektør.

"Vi er i stigende grad på vej ind i markedet for cloud-services ligesom vores konkurrenter TDC og Global Connect. Men vi vil gerne et skridt videre. Mange af de kunder, vi har, efterspørger også konsulentbistand, når de skal migrere deres infrastruktur til cloud-løsninger og virtuelle miljøer. Den viden har Syskon, og vi forventer derfor, at vi i fremtiden vil kunne levere en dybere forståelse af kundernes it-infrastruktur," siger Rasmus Helmich til Computerworld.

Ejet af 16 el-selskaber

"Vi skal i fremtiden i højere grad levere services rundt om den fiber-infrastruktur, som i dag er vores kerneydelse. Det gør vi for ikke at blive marginaliseret som en leverandør, der kun tilbyder kabler i jorden," siger han.

Nianet er ejet af 16 el-selskaber, som i større eller mindre udstrækning tilbyder fiber-forbindelser til erhvervslivet. Med Nianets satsning øger man dermed konkurrencen i forhold til sine egne ejere, erkender Rasmus Helmich.

"Vi konkurrer i forvejen med de fleste af de store el-selskaber, som sidder i vores ejerkreds, hvor SE - det tidligere SydEnergi - allerede har lanceret lignende cloud-løsninger. Men vores fokus er mere på enterprise-kunder, hvor vores ejere fokuserer på små og mellemstore virksomheder. Men selvfølgelige kommer der med tiden en stigende grad af overlap," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere