Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Fiber-gigant sluger dansk konsulenthus

Kabler i jorden er ikke nok til at gøre sig lækker overfor kunderne. Så nu køber dansk fiber-selskab sig ind på markedet for cloud og it-infrastruktur.

Fiberleverandøren Nianet overtager med øjeblikkelig virkning det nordsjællandske konsulenthus Syskon.

Købet bliver ifølge Nianets direktør Rasmus Helmich annonceret på et medarbejdermøde her til eftermiddag. Opkøbet sker for at sætte yderligere fart i Nianets forretning indenfor drift, outsourcing og ikke mindst cloud-tjenester til både privat og offentlige kunder.

Det vil ifølge planerne booste Nianets omsætning med 50 procent fra de nuværende knap 200 til 300 millioner kroner. Parterne har aftalt ikke at oplyse prisen for Syskon.

Med i købet følger 21 konsulenter med speciale i løsninger bygget på Microsoft, VMware, Citrix og EMC. De kommer fremover til at arbejde i Nianet hovedkontor i Glostrup, som også er adresse for Nianets nyeste datacenter. Samtidig overtager Nianet en række driftsaftaler på server-, netværks- og cloudløsninger.

De fire nuværende ejere følger som en del handelen med over i Nianet, hvor Syskons øverste chef Thomas Schmidt får rollen som ny salgsdirektør.

"Vi er i stigende grad på vej ind i markedet for cloud-services ligesom vores konkurrenter TDC og Global Connect. Men vi vil gerne et skridt videre. Mange af de kunder, vi har, efterspørger også konsulentbistand, når de skal migrere deres infrastruktur til cloud-løsninger og virtuelle miljøer. Den viden har Syskon, og vi forventer derfor, at vi i fremtiden vil kunne levere en dybere forståelse af kundernes it-infrastruktur," siger Rasmus Helmich til Computerworld.

Ejet af 16 el-selskaber

"Vi skal i fremtiden i højere grad levere services rundt om den fiber-infrastruktur, som i dag er vores kerneydelse. Det gør vi for ikke at blive marginaliseret som en leverandør, der kun tilbyder kabler i jorden," siger han.

Nianet er ejet af 16 el-selskaber, som i større eller mindre udstrækning tilbyder fiber-forbindelser til erhvervslivet. Med Nianets satsning øger man dermed konkurrencen i forhold til sine egne ejere, erkender Rasmus Helmich.

"Vi konkurrer i forvejen med de fleste af de store el-selskaber, som sidder i vores ejerkreds, hvor SE - det tidligere SydEnergi - allerede har lanceret lignende cloud-løsninger. Men vores fokus er mere på enterprise-kunder, hvor vores ejere fokuserer på små og mellemstore virksomheder. Men selvfølgelige kommer der med tiden en stigende grad af overlap," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.