Artikel top billede

Derfor kan ny Microsoft-teknologi eskalere mobil-kapløb

Microsofts nye digitale assistent, Cortana, udfordrer Apple og Googles løsninger. Se her, hvad den nye Microsoft-tjeneste har at byde på - og hvorfor den kan få stor betydning.

Microsoft præsenterede i sidste uge på udviklerkonferencen BUILD den digitale assistent Cortana, der bliver integeeret i Windows Phone 8.1 og blandt andet både kan tale og genkende tale.

Siden har der været en masse snak og skriverier om Cortana - hvilket man også godt forstår, når man ser demoer som dem nederst på denne side.

Forrester-analytiker Clement Teo skriver i et et blogindlæg, at Cortana kan være starten på noget stort fra Microsofts side.

Det skyldes ikke mindst, at mobile-first er det store hit i disse år i mange virksomheder - og at brugerne i dag forventer, at en hvilken som helst information eller service er tilgængelig når som helst og i den kontekst, brugeren befinder sig i.

Og Clement Teo mener, at en tjeneste som Cortana vil kunne passe ind mange steder og vil kunne få stor betydning, ikke mindst hvis Microsoft vælger at satse på den på tværs af platforme:

"Personaliserede, mobile tjenester vil blive vigtigere end nogensinde ... Hvis Microsoft gør det på den rigtige måde, kan Cortana blive den mobile app-motor til at udveksle information og til samarbejde," skriver han blandt andet.

"Kombinationen af en stemme-aktiveret, digital asssitent, GPS og realtids-analyser betyder, at brugere kan træffe beslutninger hurtigere i meget kontekstuelle situationer - en proces, der kun vil blive smartere over tid," lyder det fra Forrester-rådgiveren.

"Apple har opdateret Siri, og Google har Google Now. Microsofts introduktion af Cortana betyder, at kampen imellem de personaliserede tjenester kun lige er begyndt."

Sådan fungerer Cortana

Se hele Microsofts præsentation af Cortana fra BUILD-konferencen her:

Se også denne The Verge-video om Cortana:

Læs også:

Så vild bliver bliver Windows Phone 8.1

Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere