Artikel top billede

Derfor kan ny Microsoft-teknologi eskalere mobil-kapløb

Microsofts nye digitale assistent, Cortana, udfordrer Apple og Googles løsninger. Se her, hvad den nye Microsoft-tjeneste har at byde på - og hvorfor den kan få stor betydning.

Microsoft præsenterede i sidste uge på udviklerkonferencen BUILD den digitale assistent Cortana, der bliver integeeret i Windows Phone 8.1 og blandt andet både kan tale og genkende tale.

Siden har der været en masse snak og skriverier om Cortana - hvilket man også godt forstår, når man ser demoer som dem nederst på denne side.

Forrester-analytiker Clement Teo skriver i et et blogindlæg, at Cortana kan være starten på noget stort fra Microsofts side.

Det skyldes ikke mindst, at mobile-first er det store hit i disse år i mange virksomheder - og at brugerne i dag forventer, at en hvilken som helst information eller service er tilgængelig når som helst og i den kontekst, brugeren befinder sig i.

Og Clement Teo mener, at en tjeneste som Cortana vil kunne passe ind mange steder og vil kunne få stor betydning, ikke mindst hvis Microsoft vælger at satse på den på tværs af platforme:

"Personaliserede, mobile tjenester vil blive vigtigere end nogensinde ... Hvis Microsoft gør det på den rigtige måde, kan Cortana blive den mobile app-motor til at udveksle information og til samarbejde," skriver han blandt andet.

"Kombinationen af en stemme-aktiveret, digital asssitent, GPS og realtids-analyser betyder, at brugere kan træffe beslutninger hurtigere i meget kontekstuelle situationer - en proces, der kun vil blive smartere over tid," lyder det fra Forrester-rådgiveren.

"Apple har opdateret Siri, og Google har Google Now. Microsofts introduktion af Cortana betyder, at kampen imellem de personaliserede tjenester kun lige er begyndt."

Sådan fungerer Cortana

Se hele Microsofts præsentation af Cortana fra BUILD-konferencen her:

Se også denne The Verge-video om Cortana:

Læs også:

Så vild bliver bliver Windows Phone 8.1

Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.