Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Derfor kan ny Microsoft-teknologi eskalere mobil-kapløb

Microsofts nye digitale assistent, Cortana, udfordrer Apple og Googles løsninger. Se her, hvad den nye Microsoft-tjeneste har at byde på - og hvorfor den kan få stor betydning.

Microsoft præsenterede i sidste uge på udviklerkonferencen BUILD den digitale assistent Cortana, der bliver integeeret i Windows Phone 8.1 og blandt andet både kan tale og genkende tale.

Siden har der været en masse snak og skriverier om Cortana - hvilket man også godt forstår, når man ser demoer som dem nederst på denne side.

Forrester-analytiker Clement Teo skriver i et et blogindlæg, at Cortana kan være starten på noget stort fra Microsofts side.

Det skyldes ikke mindst, at mobile-first er det store hit i disse år i mange virksomheder - og at brugerne i dag forventer, at en hvilken som helst information eller service er tilgængelig når som helst og i den kontekst, brugeren befinder sig i.

Og Clement Teo mener, at en tjeneste som Cortana vil kunne passe ind mange steder og vil kunne få stor betydning, ikke mindst hvis Microsoft vælger at satse på den på tværs af platforme:

"Personaliserede, mobile tjenester vil blive vigtigere end nogensinde ... Hvis Microsoft gør det på den rigtige måde, kan Cortana blive den mobile app-motor til at udveksle information og til samarbejde," skriver han blandt andet.

"Kombinationen af en stemme-aktiveret, digital asssitent, GPS og realtids-analyser betyder, at brugere kan træffe beslutninger hurtigere i meget kontekstuelle situationer - en proces, der kun vil blive smartere over tid," lyder det fra Forrester-rådgiveren.

"Apple har opdateret Siri, og Google har Google Now. Microsofts introduktion af Cortana betyder, at kampen imellem de personaliserede tjenester kun lige er begyndt."

Sådan fungerer Cortana

Se hele Microsofts præsentation af Cortana fra BUILD-konferencen her:

Se også denne The Verge-video om Cortana:

Læs også:

Så vild bliver bliver Windows Phone 8.1

Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere