Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vil du bygge din egen robot eller raket? Her har du NASA's kode - helt gratis

Her kan du få fingre i store mængder af NASA's kode - kvit og frit.

Det amerikanske rumfarts-agentur, NASA, løfter sløret for ganske betydelige mængder kode, der er blevet udviklet og skrevet til blandt andet organisationens Apollo-ekspeditioner samt til at håndtere Mars-robotterne.

NASA vil i den kommende tid gradvist offentliggøre al kode til mere end 1.000 kode-projekter i 15 kategorier.

De tæller blandt andet kode til projekt-styrings-systemer, design-værktøjer, data-håndtering og billed-håndtering, ligesom koden til forskellige typer robot-systemer og intelligente automatiserings-systemer vil blive offentliggjort.

Mange anvendelsesmuligheder

"Software er et stadigt vigtigere element af agenturets [NASA, red] portefølje af intellektuelle værdier og udgør op til en tredjedel af vores registrerede innovationer hvert år," lyder det fra NASA's teknologi-chef, Jim Adams, i en meddelelse.

Ifølge NASA har de store mængder koder, der nu offentliggøres, mange anvendelsesmuligheder ud over de funktioner, som de oprindeligt blev udviklet til.

NASA betegner selv offentliggørelsen som en "teknologi-overførsel."

Ifølge Jim Adams understøtter den skattefinansierede organisation innovation og iværksætteri ved at forære sin kode væk.

"Vores program for teknologi-overførsel er en vigtig del af planen om at give resultaterne af vores rum-rejser tilbage til Jorden, så alle mennesker kan få gavn af den," lyder det fra ham.

Du finder NASA's kode her.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Enterprise Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere