Artikel top billede

Mystisk rød firkant plager iOS-brugere: Hvad har Apple gang i?

Brugere af iPhone, iPad og iPod Touch har nu i flere måneder kæmpet med en mystisk rød firkant og rød cirkel. Er Apples sans for brugervenlighed forsvundet?

Som vi skrev tidligere på ugen, har hele 87 procent af iOS-brugerne nu installeret iOS 7 eller 7.1.

Selv om der er mange gode forbedringer i iOS 7 i forhold til tidligere versioner, har denne store relancering af styresystemet også medført en del udfordringer på nogle fronter.

Det gælder ikke bare iPhone 4, der pludselig blev alt for langsom og sløv i optrækket, for der er også andre problemer.

En læser har gjort Computerworld opmærksom på, at der stadig er nogle brugere, der har problemer med at afspille musik efter at være opgraderet til iOS 7.

Og det ser ganske rigtigt ud til at være tilfældet, at en del brugere oplever en mystisk rød firkant i en rød cirkel ud for nogle numre i iPhonens, iPod'ens eller iPad'ens musikafspiller.

Se eksempelvis denne lange debat-tråd i Apples support-fourm, hvor det diskutteres, hvordan man løser problemet med, at noget musik ikke kan afspilles i iOS 7.

"Jeg har stadig dette problem. Det er latterligt. Jeg har gjort alt. Hvornår vil Apple tage sig sammen og sige noget?" skriver en bruger så sent som for få dage siden.

Meget tyder på, at problemet er relateret til iTunes Match - Apples cloud-baserede musiktjeneste - der tilsyneladende skaber problemer, når brugerne lægger musik ind, som musik-tjenesten ikke kan genkende.

Er du blandt de ramte?

Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis man er en af dem, der har brugt meget tid på at digitalisere kassettebånd og lp'er for at komme med på mp3-noderne uden at miste den gamle musiksamling.

Se vores artikel om udfordringerne med at digitalisere den støvede, analoge musiksamling her.  

Mange brugere har fundet ud af, at det hjælper at fjerne musikken fra iOS-enheden og derefter lægge den ind igen, men der er også mange, der ikke har kunnet løse problemerne på den måde.

"Jeg har prøvet alt, og fejlen vender som regel tilbage efter nogle få synkroniseringer. Det er en skam, at Apple i det mindste ikke lige har ladet os vide, at der arbejdes på en løsning," skriver en debattør.

Og der er ikke bare tale om en enkelt debat blandt nogle få iOS-brugere, der har misforstået det hele, for googler man problemet med musikken, der ikke kan afspilles - og den røde firkant i en rød cirkel - finder man adskillige steder, hvor det er samtaleemnet i forhold til både iPhone, iPad og iPod Touch.

"Jeg prøvede at slette iTunes-indholdet fra min telefon og at synkronisere igen. Det virkede ikke. Så gendannede jeg min telefon til fabriks-indstillingerne og synkroniserede musikken fra iTunes. Det virkede heller ikke. Så prøvede jeg at fjerne indholdet fra iPhone igen og derefter synkronisere igen. Virkede heller ikke," lyder en kommentar i en anden debat-tråd hos Apple.

Har Apple mistet grebet?

Gartner-analytiker Andrew White er også en af de iOS-brugere, der oplever problemet, og han kommenterer i blogindlæg, at det for hans vedkommende er den musik, han selv har optaget, der er problemer med.

"Jeg kan simpelhen ikke finde ud af at afspille de gigabytes vinyl, jeg har optaget som mp3'er og gemt på min iPhone."

"Efter opgraderingerne vil mindre end 40 procent af min pladesamling afspilles, selv om iOS og applikationen siger, at numrene er blevet downloadet. Du forsøger at afspille dem, og mere eller mindre tilfældigt (ser det ud til) vil mange numre ikke afspille, og en ikke ukendt rød cirkel og rød firkant præsenterer sig selv."

Andrew White fra Gartner mener, at det her ligefrem er et udtryk for, at Apple er ved at falde af på den med sine løsninger.

"Det her er så frustrerende. Og endnu værre så er det bandlyst hos Apple. Dette skulle aldrig ske. Apple var kongen af selv-forklarende brugergrænseflader. Der var en knap til hver funktion, og den var let at finde og fungerede, som det blev beskrevet."

"Nu ser det ud til at være pokkers svært at løse, og det får mig til at tænke på, om Apples DNA er blevet skadet," lyder hans kommentar. 

Skriv gerne i debatten, hvis du har oplevet musik-problemet og måske endda har fået det løst.

Læs også:

Kassettebånd, cd'er og mp3'er er døde: Hvad bliver det næste?

iPhone-brugere helt vilde: Så mange har hentet iOS 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.