Artikel top billede

Blodrøde tal: Men bestyrelses-boss scorer lønhop

Der er lagt op til lønforhøjelse til bestyrelsesformand for en dansk it-virksomhed, der de sidste år har kørt med et samlet underskud på cirka 180 millioner kroner.

It-sikkerhedsfirmaet Comendo A/S har for nylig aflagt regnskab, der viste et underskud på 18 millioner kroner.

Men bestyrelsesformand og medejer Torben Aagaard bliver nu stillet en pæn lønforhøjelse i udsigt.

Det fremgår af indkaldelsen til det børsnoterede selskabs generalforsamling.

Således skal honoraret stige til 300.000 kroner fra 250.000 kroner.

"Bestyrelsen indstiller, at generalforsamlingen godkender, at honoraret til bestyrelsesformanden hæves fra DKK 250.000 til DKK 300.000 årligt, således at bestyrelsesformanden modtager dobbelt grundhonorar," fremgår det af indkaldelsen.

Af seneste regnskab fremgik det i øvrigt også, at bestyrelsesformanden fik stillet fri bil til rådighed i december 2013.

Selskabets omsætning er 53 millioner kroner.

Comendo A/S har - dog med forskellige bestyrelsesformænd - siden 2008 bogført et samlet underskud før skat på mere end 180 millioner kroner.

Ekspert: I den høje ende
Professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet, der er ekspert i ledelse, vurderer, at 300.000 kroner i honorar er i den høje ende, set i forhold til selskabets omsætning om resultater.

"Generelt er det i den høje ende, men det er jo en it-virksomhed, hvor pengene sommetider sidder lidt løsere end andre steder," udtaler han.

Han undrer sig dog om timingen.

"Jeg synes dog, at timingen umiddelbart virker underlig - de kører med kæmpe underskud."

"Enten er de inde i en voldsom vækst eller også må bestyrelsesformanden formodes at yde en ekstraordinær indsats i denne periode - hvad skulle ellers retfærdiggøre fri bil?" spørger Anders Drejer.

Ikke uafhængig

Indkaldelsen til generalforsamlingen indeholder også et par andre oplysninger om bestyrelsesformand Torben Aagaard.

"Torben Aagaard anses ikke for at være uafhængigt bestyrelsesmedlem, henset til Comendos tidligere tilgodehavende hos et af Torben Aagaard kontrolleret selskab, som beskrevet i note 25 i den reviderede årsrapport for 2013," skriver selskabet i regnskabet.

Note 25 beskriver lidt firkantet stillet op (se noten i boksen) at der i juni 2013 blev indgået forlig mellem formandens firma Como Group A/S og Comendo A/S om et tilgodehavende.

Et tilgodehavende som den tidligere CEO Gert Rieder også kom ind på i forbindelse med den tidligere bestyrelses exit fra selskabet.

Læs om den lækkede CEO-mail her, der beskriver trusler om konkursbegæring imod Como Group.

Heller ikke Torben Aagaards fætter Jesper Aagaard anses som uafhængigt medlem af Comendo-bestyrelsen, da han fra 2006 til 2012 har indtaget ledende stillinger i virksomheden.

11 millioner kroner

I øvrigt var en væsentligt post i det seneste regnskab en afventende betaling på omkring 11 millioner kroner fra Interroute, der købte dele af Comendo-virksomheden.

I Interroute Danmark er Jesper Aagaard i dag direktør.

Således fremgår det af det seneste regnskab fra Comendo A/S:

"Jesper Aagaard har modtaget stay on bonus som led i salget af Comendo Network A/S til Interoute Managed Services
Danmark A/S, hvor bestyrelsesmedlem Jesper Aagaard er direktør".

Comendo A/S generalforsamling, hvor lønforhøjelsen til bestyrelsesformanden foreslås vedtaget, finder sted tirsdag den 29. april 2014.

Bestyrelsesformand Torben Aagaard ønsker ikke at kommentere på oplysningerne i artiklen.

"Jeg har ingen kommentarer. Vi håndterer aktionærrelaterede forhold på vores generalforsamling og i bestyrelsen. Ikke i medierne," skriver han kortfatter i en mail til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.