Artikel top billede

(Foto: Eskestad Mik Jyllands-Posten / ESKESTAD MIK)

Blodrøde tal: Men bestyrelses-boss scorer lønhop

Der er lagt op til lønforhøjelse til bestyrelsesformand for en dansk it-virksomhed, der de sidste år har kørt med et samlet underskud på cirka 180 millioner kroner.

It-sikkerhedsfirmaet Comendo A/S har for nylig aflagt regnskab, der viste et underskud på 18 millioner kroner.

Men bestyrelsesformand og medejer Torben Aagaard bliver nu stillet en pæn lønforhøjelse i udsigt.

Det fremgår af indkaldelsen til det børsnoterede selskabs generalforsamling.

Således skal honoraret stige til 300.000 kroner fra 250.000 kroner.

"Bestyrelsen indstiller, at generalforsamlingen godkender, at honoraret til bestyrelsesformanden hæves fra DKK 250.000 til DKK 300.000 årligt, således at bestyrelsesformanden modtager dobbelt grundhonorar," fremgår det af indkaldelsen.

Af seneste regnskab fremgik det i øvrigt også, at bestyrelsesformanden fik stillet fri bil til rådighed i december 2013.

Selskabets omsætning er 53 millioner kroner.

Comendo A/S har - dog med forskellige bestyrelsesformænd - siden 2008 bogført et samlet underskud før skat på mere end 180 millioner kroner.

Ekspert: I den høje ende
Professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet, der er ekspert i ledelse, vurderer, at 300.000 kroner i honorar er i den høje ende, set i forhold til selskabets omsætning om resultater.

"Generelt er det i den høje ende, men det er jo en it-virksomhed, hvor pengene sommetider sidder lidt løsere end andre steder," udtaler han.

Han undrer sig dog om timingen.

"Jeg synes dog, at timingen umiddelbart virker underlig - de kører med kæmpe underskud."

"Enten er de inde i en voldsom vækst eller også må bestyrelsesformanden formodes at yde en ekstraordinær indsats i denne periode - hvad skulle ellers retfærdiggøre fri bil?" spørger Anders Drejer.

Ikke uafhængig

Indkaldelsen til generalforsamlingen indeholder også et par andre oplysninger om bestyrelsesformand Torben Aagaard.

"Torben Aagaard anses ikke for at være uafhængigt bestyrelsesmedlem, henset til Comendos tidligere tilgodehavende hos et af Torben Aagaard kontrolleret selskab, som beskrevet i note 25 i den reviderede årsrapport for 2013," skriver selskabet i regnskabet.

Note 25 beskriver lidt firkantet stillet op (se noten i boksen) at der i juni 2013 blev indgået forlig mellem formandens firma Como Group A/S og Comendo A/S om et tilgodehavende.

Et tilgodehavende som den tidligere CEO Gert Rieder også kom ind på i forbindelse med den tidligere bestyrelses exit fra selskabet.

Læs om den lækkede CEO-mail her, der beskriver trusler om konkursbegæring imod Como Group.

Heller ikke Torben Aagaards fætter Jesper Aagaard anses som uafhængigt medlem af Comendo-bestyrelsen, da han fra 2006 til 2012 har indtaget ledende stillinger i virksomheden.

11 millioner kroner

I øvrigt var en væsentligt post i det seneste regnskab en afventende betaling på omkring 11 millioner kroner fra Interroute, der købte dele af Comendo-virksomheden.

I Interroute Danmark er Jesper Aagaard i dag direktør.

Således fremgår det af det seneste regnskab fra Comendo A/S:

"Jesper Aagaard har modtaget stay on bonus som led i salget af Comendo Network A/S til Interoute Managed Services
Danmark A/S, hvor bestyrelsesmedlem Jesper Aagaard er direktør".

Comendo A/S generalforsamling, hvor lønforhøjelsen til bestyrelsesformanden foreslås vedtaget, finder sted tirsdag den 29. april 2014.

Bestyrelsesformand Torben Aagaard ønsker ikke at kommentere på oplysningerne i artiklen.

"Jeg har ingen kommentarer. Vi håndterer aktionærrelaterede forhold på vores generalforsamling og i bestyrelsen. Ikke i medierne," skriver han kortfatter i en mail til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere