Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

It-topchef søges: Skal beskytte stort dansk selskab

En af Danmarks helt store virksomheder søger en Chief Information Security Officer, der skal sikre virksomheden imod udefrakommende angreb.

Dong Energy søger nu en Chief Information Security Officer (CISO), der skal lede virksomheden "på rejsen til det næste sikkerheds-niveau." 

Dong Energy er resultatet af en fusion af seks danske energi-selskaber tilbage i 2006.

Energi-giganten havde sidste år en omsætning på 73 milliarder kroner og omkring 6.500 ansatte.

"Vi mener, at den grundlæggende driftsmæssig sikkerhed i dag er moden og i god stand," skriver Dong Energy i jobopslaget.

"Men vi er nødt til at øge satsningen for at kunne understøtte virksomhedens ekspansion, hvilket involverer partnerskaber med eksterne partnere på tværs af landegrænser."

"Vores forretninger bliver mere og mere digitaliserede og mere sårbare," forklarer Dong Energy og remser en række nye krav og udfordringer op: 

"Cyber-kriminalitet vil kræve særlig opmærksomhed. I Danmark har vi ansvaret for en betydelig del af den kritiske, nationale infrastruktur, og vi har et særligt ansvar. "

Vil man virkelig ramme et land hårdt, er energiforsyningen da også et af de mest effektive steder at starte, fordi det er kritisk infrastruktur, et moderne samfund har svært ved at undvære i selv ganske kort tid.

Skal sikre sikkerheds-strategien

Det er tidligere TDC-koncernchef Henrik Poulsen, der i dag har det overordnede ansvar for Dong Energy, men den kommende CISO vil skulle referere til Dong Energys CIO, Michael Moesgaard, der er tidligere vinder af titlen som Årets CIO i Danmark.

Ifølge jobopslaget vil den nye CISO i Dong Energy blive ansvarlig for både det strategiske og taktiske it-sikkerhedsarbejde, og det er da heller ikke alle, der kan komme i betragtning til jobbet.

Der kræves en universitets-grad og 10-15 års erfaring som sikkerheds-ansvarlig, ligesom certificeringer som CISM, CISSP, CISA og ESL fremhæves i jobopslaget.

"Den fremtidige CISO i Dong Energy har omfattende erfaringer og kompetencer inden for it-sikkerhed - og en strategisk forretningsforståelse og en drivkraft til sikkert at lede virksomheden igennem de spændende udfordringer, der venter os forude."

Den samlede it-organisation i Dong Energy består af 400 medarbejdere i Danmark og 150 i udlandet.

Læs også:

Sådan lammer man et lands it-infratruktur

Kæmpe cyberkrigs-øvelse afslører seriøse problemer

It-giganter har kæmpe-ansvar når cyberkrigen rammer Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere