Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

It-topchef søges: Skal beskytte stort dansk selskab

En af Danmarks helt store virksomheder søger en Chief Information Security Officer, der skal sikre virksomheden imod udefrakommende angreb.

Dong Energy søger nu en Chief Information Security Officer (CISO), der skal lede virksomheden "på rejsen til det næste sikkerheds-niveau." 

Dong Energy er resultatet af en fusion af seks danske energi-selskaber tilbage i 2006.

Energi-giganten havde sidste år en omsætning på 73 milliarder kroner og omkring 6.500 ansatte.

"Vi mener, at den grundlæggende driftsmæssig sikkerhed i dag er moden og i god stand," skriver Dong Energy i jobopslaget.

"Men vi er nødt til at øge satsningen for at kunne understøtte virksomhedens ekspansion, hvilket involverer partnerskaber med eksterne partnere på tværs af landegrænser."

"Vores forretninger bliver mere og mere digitaliserede og mere sårbare," forklarer Dong Energy og remser en række nye krav og udfordringer op: 

"Cyber-kriminalitet vil kræve særlig opmærksomhed. I Danmark har vi ansvaret for en betydelig del af den kritiske, nationale infrastruktur, og vi har et særligt ansvar. "

Vil man virkelig ramme et land hårdt, er energiforsyningen da også et af de mest effektive steder at starte, fordi det er kritisk infrastruktur, et moderne samfund har svært ved at undvære i selv ganske kort tid.

Skal sikre sikkerheds-strategien

Det er tidligere TDC-koncernchef Henrik Poulsen, der i dag har det overordnede ansvar for Dong Energy, men den kommende CISO vil skulle referere til Dong Energys CIO, Michael Moesgaard, der er tidligere vinder af titlen som Årets CIO i Danmark.

Ifølge jobopslaget vil den nye CISO i Dong Energy blive ansvarlig for både det strategiske og taktiske it-sikkerhedsarbejde, og det er da heller ikke alle, der kan komme i betragtning til jobbet.

Der kræves en universitets-grad og 10-15 års erfaring som sikkerheds-ansvarlig, ligesom certificeringer som CISM, CISSP, CISA og ESL fremhæves i jobopslaget.

"Den fremtidige CISO i Dong Energy har omfattende erfaringer og kompetencer inden for it-sikkerhed - og en strategisk forretningsforståelse og en drivkraft til sikkert at lede virksomheden igennem de spændende udfordringer, der venter os forude."

Den samlede it-organisation i Dong Energy består af 400 medarbejdere i Danmark og 150 i udlandet.

Læs også:

Sådan lammer man et lands it-infratruktur

Kæmpe cyberkrigs-øvelse afslører seriøse problemer

It-giganter har kæmpe-ansvar når cyberkrigen rammer Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere