Artikel top billede

It-topchef søges: Skal beskytte stort dansk selskab

En af Danmarks helt store virksomheder søger en Chief Information Security Officer, der skal sikre virksomheden imod udefrakommende angreb.

Dong Energy søger nu en Chief Information Security Officer (CISO), der skal lede virksomheden "på rejsen til det næste sikkerheds-niveau." 

Dong Energy er resultatet af en fusion af seks danske energi-selskaber tilbage i 2006.

Energi-giganten havde sidste år en omsætning på 73 milliarder kroner og omkring 6.500 ansatte.

"Vi mener, at den grundlæggende driftsmæssig sikkerhed i dag er moden og i god stand," skriver Dong Energy i jobopslaget.

"Men vi er nødt til at øge satsningen for at kunne understøtte virksomhedens ekspansion, hvilket involverer partnerskaber med eksterne partnere på tværs af landegrænser."

"Vores forretninger bliver mere og mere digitaliserede og mere sårbare," forklarer Dong Energy og remser en række nye krav og udfordringer op: 

"Cyber-kriminalitet vil kræve særlig opmærksomhed. I Danmark har vi ansvaret for en betydelig del af den kritiske, nationale infrastruktur, og vi har et særligt ansvar. "

Vil man virkelig ramme et land hårdt, er energiforsyningen da også et af de mest effektive steder at starte, fordi det er kritisk infrastruktur, et moderne samfund har svært ved at undvære i selv ganske kort tid.

Skal sikre sikkerheds-strategien

Det er tidligere TDC-koncernchef Henrik Poulsen, der i dag har det overordnede ansvar for Dong Energy, men den kommende CISO vil skulle referere til Dong Energys CIO, Michael Moesgaard, der er tidligere vinder af titlen som Årets CIO i Danmark.

Ifølge jobopslaget vil den nye CISO i Dong Energy blive ansvarlig for både det strategiske og taktiske it-sikkerhedsarbejde, og det er da heller ikke alle, der kan komme i betragtning til jobbet.

Der kræves en universitets-grad og 10-15 års erfaring som sikkerheds-ansvarlig, ligesom certificeringer som CISM, CISSP, CISA og ESL fremhæves i jobopslaget.

"Den fremtidige CISO i Dong Energy har omfattende erfaringer og kompetencer inden for it-sikkerhed - og en strategisk forretningsforståelse og en drivkraft til sikkert at lede virksomheden igennem de spændende udfordringer, der venter os forude."

Den samlede it-organisation i Dong Energy består af 400 medarbejdere i Danmark og 150 i udlandet.

Læs også:

Sådan lammer man et lands it-infratruktur

Kæmpe cyberkrigs-øvelse afslører seriøse problemer

It-giganter har kæmpe-ansvar når cyberkrigen rammer Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.