Artikel top billede

Vic Gundotra meddelte torsdag, at han stopper i Google efter otte år i virksomheden, hvor han blandt andet har stået i spidsen for Google+.

Google-chefs afsked skaber rygter: Er de ved at slagte Google+?

Chefen for Google+ stopper, og en amerikansk techblog hævder, at Google er ved at forvandle det sociale medie til et "zombie-netværk."

I 2011 lancerede Google under stort ståhej det sociale netværk Google+, der skulle konkurrere med Facebook og Twitter. 

Men i går kom det frem, at Google-chefen Vic Gundotra, der stod i spidsen for Google+, forlader virksomheden, og den amerikanske tech-blog Techcrunch bringer nu nye rygter til torvs.

Ifølge Techcrunches kilder er Google i gang med et bemærkelsesværdigt strategiskifte, hvor Google+ ikke længere vil blive betragtet som en konkurrent til Facebook eller Twitter, men nu snarere skal ses som en platform fremfor et produkt. 

Populær blandt SEO-eksperter

På trods af meget omtale og mere end en halv milliard registrerede brugere ser det her tre år efter lanceringen ikke ud til, at Google+ for alvor har formået at skabe stor brugeraktivitet på netværket.

Dermed ikke sagt, at Google+ ligger helt øde hen. Netværket har sine fans og er blandt andet blevet populært hos SEO-eksperter, der har opdaget, at Google+ kan være et effektivt redskab, når hjemmesider skal skubbes til tops i Googles søgeresultater. 

Men indtil videre har Google+ ikke været i stand til for alvor at true Facebook og Twitter, og netværket ser heller ikke ud til at have formået at skabe samme begejstring om sit produkt, som det er tilfældet for nyere medier som eksempelvis Snapchat og Instagram.

Ansatte bliver flyttet til Android

I dag tæller Google+-divisionen mellem 1.000 og 1.200 ansatte, og ifølge Techcrunch vil en del af dem i den kommende tid blive flyttet rent fysisk.

Ifølge Techcrunchs kilder vil en del af Google+-folkene i fremtiden skulle dele bygning med Android-divisionen, hvilket ifølge Techcrunch dog ikke nødvendigvis er relateret til Vic Gundotras afsked.

Den amerikanske blogs kilder understreger dog også, at Google+ ikke officielt har fået dødsstødet af Googles ledelse, men en kilde oplyser til Techcrunch, at Google+ i øjeblikket er at betragte som en omvandrende død. En slags zombie:

"Når du fyrer chefen og fjerner alle ressourcerne, er det den rette betegnelse," siger vedkommende.

En talsperson for Google afviser dog over for bloggen, at afskeden med Vic Gundotra vil have nogen indflydelse på fremtiden for Google+.

"Det vil ikke få nogen indflydelse på strategien for Google+. Vi har et ekstremt talentfuldt hold, der vil fortsætte med at bygge fantastiske brugeroplevelser til Google+, Hangouts og Photos," siger talspersonen til Techcrunch.


Læs også: 
Derfor er Google+ så vigtig for din søgeoptimering 

Google+ og de mange millioner ubrugelige brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?