Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Vic Gundotra meddelte torsdag, at han stopper i Google efter otte år i virksomheden, hvor han blandt andet har stået i spidsen for Google+.

Google-chefs afsked skaber rygter: Er de ved at slagte Google+?

Chefen for Google+ stopper, og en amerikansk techblog hævder, at Google er ved at forvandle det sociale medie til et "zombie-netværk."

I 2011 lancerede Google under stort ståhej det sociale netværk Google+, der skulle konkurrere med Facebook og Twitter. 

Men i går kom det frem, at Google-chefen Vic Gundotra, der stod i spidsen for Google+, forlader virksomheden, og den amerikanske tech-blog Techcrunch bringer nu nye rygter til torvs.

Ifølge Techcrunches kilder er Google i gang med et bemærkelsesværdigt strategiskifte, hvor Google+ ikke længere vil blive betragtet som en konkurrent til Facebook eller Twitter, men nu snarere skal ses som en platform fremfor et produkt. 

Populær blandt SEO-eksperter

På trods af meget omtale og mere end en halv milliard registrerede brugere ser det her tre år efter lanceringen ikke ud til, at Google+ for alvor har formået at skabe stor brugeraktivitet på netværket.

Dermed ikke sagt, at Google+ ligger helt øde hen. Netværket har sine fans og er blandt andet blevet populært hos SEO-eksperter, der har opdaget, at Google+ kan være et effektivt redskab, når hjemmesider skal skubbes til tops i Googles søgeresultater. 

Men indtil videre har Google+ ikke været i stand til for alvor at true Facebook og Twitter, og netværket ser heller ikke ud til at have formået at skabe samme begejstring om sit produkt, som det er tilfældet for nyere medier som eksempelvis Snapchat og Instagram.

Ansatte bliver flyttet til Android

I dag tæller Google+-divisionen mellem 1.000 og 1.200 ansatte, og ifølge Techcrunch vil en del af dem i den kommende tid blive flyttet rent fysisk.

Ifølge Techcrunchs kilder vil en del af Google+-folkene i fremtiden skulle dele bygning med Android-divisionen, hvilket ifølge Techcrunch dog ikke nødvendigvis er relateret til Vic Gundotras afsked.

Den amerikanske blogs kilder understreger dog også, at Google+ ikke officielt har fået dødsstødet af Googles ledelse, men en kilde oplyser til Techcrunch, at Google+ i øjeblikket er at betragte som en omvandrende død. En slags zombie:

"Når du fyrer chefen og fjerner alle ressourcerne, er det den rette betegnelse," siger vedkommende.

En talsperson for Google afviser dog over for bloggen, at afskeden med Vic Gundotra vil have nogen indflydelse på fremtiden for Google+.

"Det vil ikke få nogen indflydelse på strategien for Google+. Vi har et ekstremt talentfuldt hold, der vil fortsætte med at bygge fantastiske brugeroplevelser til Google+, Hangouts og Photos," siger talspersonen til Techcrunch.


Læs også: 
Derfor er Google+ så vigtig for din søgeoptimering 

Google+ og de mange millioner ubrugelige brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere