Artikel top billede

Vic Gundotra meddelte torsdag, at han stopper i Google efter otte år i virksomheden, hvor han blandt andet har stået i spidsen for Google+.

Google-chefs afsked skaber rygter: Er de ved at slagte Google+?

Chefen for Google+ stopper, og en amerikansk techblog hævder, at Google er ved at forvandle det sociale medie til et "zombie-netværk."

I 2011 lancerede Google under stort ståhej det sociale netværk Google+, der skulle konkurrere med Facebook og Twitter. 

Men i går kom det frem, at Google-chefen Vic Gundotra, der stod i spidsen for Google+, forlader virksomheden, og den amerikanske tech-blog Techcrunch bringer nu nye rygter til torvs.

Ifølge Techcrunches kilder er Google i gang med et bemærkelsesværdigt strategiskifte, hvor Google+ ikke længere vil blive betragtet som en konkurrent til Facebook eller Twitter, men nu snarere skal ses som en platform fremfor et produkt. 

Populær blandt SEO-eksperter

På trods af meget omtale og mere end en halv milliard registrerede brugere ser det her tre år efter lanceringen ikke ud til, at Google+ for alvor har formået at skabe stor brugeraktivitet på netværket.

Dermed ikke sagt, at Google+ ligger helt øde hen. Netværket har sine fans og er blandt andet blevet populært hos SEO-eksperter, der har opdaget, at Google+ kan være et effektivt redskab, når hjemmesider skal skubbes til tops i Googles søgeresultater. 

Men indtil videre har Google+ ikke været i stand til for alvor at true Facebook og Twitter, og netværket ser heller ikke ud til at have formået at skabe samme begejstring om sit produkt, som det er tilfældet for nyere medier som eksempelvis Snapchat og Instagram.

Ansatte bliver flyttet til Android

I dag tæller Google+-divisionen mellem 1.000 og 1.200 ansatte, og ifølge Techcrunch vil en del af dem i den kommende tid blive flyttet rent fysisk.

Ifølge Techcrunchs kilder vil en del af Google+-folkene i fremtiden skulle dele bygning med Android-divisionen, hvilket ifølge Techcrunch dog ikke nødvendigvis er relateret til Vic Gundotras afsked.

Den amerikanske blogs kilder understreger dog også, at Google+ ikke officielt har fået dødsstødet af Googles ledelse, men en kilde oplyser til Techcrunch, at Google+ i øjeblikket er at betragte som en omvandrende død. En slags zombie:

"Når du fyrer chefen og fjerner alle ressourcerne, er det den rette betegnelse," siger vedkommende.

En talsperson for Google afviser dog over for bloggen, at afskeden med Vic Gundotra vil have nogen indflydelse på fremtiden for Google+.

"Det vil ikke få nogen indflydelse på strategien for Google+. Vi har et ekstremt talentfuldt hold, der vil fortsætte med at bygge fantastiske brugeroplevelser til Google+, Hangouts og Photos," siger talspersonen til Techcrunch.


Læs også: 
Derfor er Google+ så vigtig for din søgeoptimering 

Google+ og de mange millioner ubrugelige brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere