Artikel top billede

Spil: Lad din tablet komme til kort

Kortspil kan være så meget mere end blackjack og poker - vi har fundet tre digitale kortspil til tablets, der alle svælger i fantastiske væsner, eventyr og komplekse spilmekanikker.

Magic 2014

Magic 2014

Samlekortspillet Magic the Gathering kunne sidste år fejre sit 20 års jubilæum, og spillet er derfor i sin fysiske form noget nær en forfader til hele genren.

I spillets fiktion står to såkaldte Planewalkers over for hinanden og skal i en duel med hidkaldte monstre og trylleformularer tvinge modstanderen i knæ - en duel spillerne i virkelighedens verden udkæmper med hvert sit deck af kort.

Den digitale version til såvel tablet som pc og konsol formår at indfange det fysiske spils elementer fremragende, hvor vejen til sejr ikke blot ligger i at trække de rigtige kort, spille dem og være lidt heldig, men også i at kunne bluffe og narre modstanderen til at foretage træk, som kan vendes til egen fordel.

Spillet byder på en lang række decks bygget over interessante temaer og spilmekanismer, som både er sjove at spille, men som også kan fungere som god træning til at komme i gang med det fysiske spil.

Der kan spilles mod computeren eller online mod andre spillere i både regulære en mod en dueller eller spil for op til fire deltagere.

Desværre er det ikke muligt at bygge sine helt egne deck fra bunden, men kun at finjustere på de decks som findes i grundspillet og udvidelsespakkerne. Magic 2014 fungerer heller ikke på tværs af platforme.

Hent det her til: iOS 
Hent det her til: Android

Ascension: Chronicle of the Godslayer

Ascension: Chronicle of the Godslayer

Som noget lidt usædvanligt for et spil i genren medbringer de to duellerende spillere ikke deres eget deck af kort, men skal i stedet erobre det undervejs i spillet.

Hver spiller har til start en lille håndfuld basiskort, som enten kan erobre eller nedkæmpe de kort, der befinder sig i den fælles række mellem de to spillere.

Ascension er turbaseret, og derfor kæmper de to spillere ikke umiddelbart direkte mod hinanden, men mere mod den fælles række af kort, hvor hver erobring udvider spillerens deck og dermed strategiske muligheder for at foretage nye erobringer i næste runde. Eller for at nedkæmpe de monstre, der måtte dukke op i rækken af kort, og som føjer til spilleren pointtal og vej mod sejren.

Men tungen skal holdes lige i munden. For det er vigtigt at erobre kort, som har synergieffekter, der gør ens deck endnu bedre.

Men det er også vigtigt at holde øje med, hvilke kort modstanderen er ude efter, så de fx kan smides af bordet, inden de ender i hans deck.

Duellerne mod computeren er forudsigelige og nemme at vinde, men så snart andre spillere opsøges online, er der for alvor kamp om sejren.

Hent det her til: iOS

Hearthstone

Hearthstone

Blizzards digitale samlekortspil dykker dybt ned i onlinerollespillet World of Warcraft efter de figurer, monstre, udstyr, trylleformularer og ikke mindst mytologi, som binder såvel spillets kort, grafik og mekanikker sammen.

Hver spiller konstruerer sine egne decks med udgangspunkt i World of Warcrafts figurklasser, der hver især har sine spilmekanikker og tempo - det handler derfor om at finde en spilstil, som passer til temperamentet, og sammensætte et deck af kort som fungerer i duellerne mod andre spillere.

Hearthstone er i sit udgangspunkt gratis at spille, men i løbet af spillet vindes der guld, som blandt andet benyttes til at låse op for flere kort at konstruere decks med. Der kan også smides kolde kontanter i spillet som en genvej til at få flere og bedre kort.

Heartstone kobler op mod spillers Battlenet-profil, og der er derfor adgang til de samme kort og decks, uanset hvilken platform der spilles på. Men det betyder selvfølgelig også, at Hearthstone kun kan spilles med en aktiv internetforbindelse.

På mange måder er Hearthstone et rigtig godt spil for de spillere, der aldrig tidligere har prøvet kræfter med et mere komplekse kortspil.

Spillet har nærmest løftet sin brugerflade ud af børnespillenes æstetik, spillerne holdes i hånden og spilmekanisk er Hearthstone endnu meget fladt i sine taktiske og strategiske muligheder. Ikke dermed sagt, at det på nogen måde er nemt at vinde over andre spillere.

Hent det her til: iOS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere