Artikel top billede

DJ hackede sig ind på kendissers webcams

Invitationer til fest og farver i det københavnske natteliv indeholdt trojanere, som gjorde det muligt for hacker at styre webcams på sine ofres computere og kigge med på mails, billeder og chatbeskeder.

Hundredvis af prominente personer fra det københavnske natteliv holder vejret, efter at Københavns Politi har ransaget en lejlighed tilhørende en kendt københavnsk DJ.

Politiet bekræfter ifølge internetmagasinet vice.com, at man siden 16. april har været i gang med en efterforskning mod DJ'en, som angiveligt har hacket sine ofres computer ved at udsende invitationer inficeret med såkaldte trojanere. På den måde blev det muligt at styre ofrenes webcams og kigge med på indholdet af mails, chats-historik og billeder.

Politiet er nu gået i gang med at undersøge indholdet af det materiale, som er blevet beslaglagt, ligesom man er i gang med at tage kontakt til personer, som har været ramt af overvågningen.

Ulovlighederne har ifølge vice.com stået på i op mod tre år. Motivet for overvågningen har tilsyneladende ikke været økonomisk, men har alene været at kunne overvåge ofrene - primært gennem deres webcams. 

Vice.com har været i kontakt med DJ'en, som dog ikke ønsker at udtale sig om politiets sigtelser.

Kilder i det københavnske natteliv, som har kendskab til sagen, anslår, at flere end et par hundrede personer kan være ramt. Ingen af de ramte ønsker dog at udtale sig om sagen, angiveligt fordi de frygter, at den sigtede vil offentliggøre materiale fra den omfattende overvågning.

"Folk er bange og skammer sig. Ingen ved, hvad han har på dem. De er bange for at blive udstillet," lyder det fra en kilde.

Kilderne fortæller, at DJ'en lærte sig selv at bruge trojanere, og at han derefter begyndte at sende de inficerede invitationer til sit netværk.

En anden kilde fortæller, at den sigtede tidligere har benyttet optagelser fra en aflyttet Skype-samtale, i et sammenklippet musikstykke, som han så efterfølgende har sendt til en række venner.

Sådan undgår du, at fremmede kigger med på din computers kamera:

Put plaster på dit webcam - det gør eksperterne

Læs også:

Overvågning: "Vi skal ikke være bekymrede - vi skal være vrede"

Alvorligt hul i Explorer: Din pc kan fjernstyres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere