Artikel top billede

DJ hackede sig ind på kendissers webcams

Invitationer til fest og farver i det københavnske natteliv indeholdt trojanere, som gjorde det muligt for hacker at styre webcams på sine ofres computere og kigge med på mails, billeder og chatbeskeder.

Hundredvis af prominente personer fra det københavnske natteliv holder vejret, efter at Københavns Politi har ransaget en lejlighed tilhørende en kendt københavnsk DJ.

Politiet bekræfter ifølge internetmagasinet vice.com, at man siden 16. april har været i gang med en efterforskning mod DJ'en, som angiveligt har hacket sine ofres computer ved at udsende invitationer inficeret med såkaldte trojanere. På den måde blev det muligt at styre ofrenes webcams og kigge med på indholdet af mails, chats-historik og billeder.

Politiet er nu gået i gang med at undersøge indholdet af det materiale, som er blevet beslaglagt, ligesom man er i gang med at tage kontakt til personer, som har været ramt af overvågningen.

Ulovlighederne har ifølge vice.com stået på i op mod tre år. Motivet for overvågningen har tilsyneladende ikke været økonomisk, men har alene været at kunne overvåge ofrene - primært gennem deres webcams. 

Vice.com har været i kontakt med DJ'en, som dog ikke ønsker at udtale sig om politiets sigtelser.

Kilder i det københavnske natteliv, som har kendskab til sagen, anslår, at flere end et par hundrede personer kan være ramt. Ingen af de ramte ønsker dog at udtale sig om sagen, angiveligt fordi de frygter, at den sigtede vil offentliggøre materiale fra den omfattende overvågning.

"Folk er bange og skammer sig. Ingen ved, hvad han har på dem. De er bange for at blive udstillet," lyder det fra en kilde.

Kilderne fortæller, at DJ'en lærte sig selv at bruge trojanere, og at han derefter begyndte at sende de inficerede invitationer til sit netværk.

En anden kilde fortæller, at den sigtede tidligere har benyttet optagelser fra en aflyttet Skype-samtale, i et sammenklippet musikstykke, som han så efterfølgende har sendt til en række venner.

Sådan undgår du, at fremmede kigger med på din computers kamera:

Put plaster på dit webcam - det gør eksperterne

Læs også:

Overvågning: "Vi skal ikke være bekymrede - vi skal være vrede"

Alvorligt hul i Explorer: Din pc kan fjernstyres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere