Artikel top billede

Facebook har sat kursen: Vil være et rigtigt softwarefirma

Facebook forsøger at lægge ungdommens kådhed bag sig. Nu vil selskabet være et rigtigt og modent software-firma med eget udvikler-økosystem.

Facebook har kursen sat mod at blive et software-firma, der i stil med andre store software-selskaber står i centrum af et stort økosystem med tredjeparts-udviklere og andre, som bidrager til og tjener penge på selskabets univers.

Udviklingen har fået ekstra fart på med den nylige afholdelse af udvikler-konferencen F8.

Her løftede Facebook sløret for en række nye udvikler-rettede værktøjer, som tredjeparts-udviklere kan anvende til at bygge, videre-udvikle og monitorere deres apps.

Hensigten er at udvide omfanget af de services, som brugerne i dag kan udnytte via Facebook - ikke mindst til annoncering og forskellige former for analyse.

"Vi har fokuseret på at bygge en stabil mobil-platform," lød det blandt andet fra topchef Mark Zuckerberg på udvikler-konferencen.

Han lovede desuden, at Facebook fremover vil rette alle større bugs i løbet af 48 timer, hvilket skal sikre, at udviklerne trygt og sikkert kan bygge apps overn på Facebooks grundstamme.

Nyt mantra

For at understrege det nye og knap så ungdommelige fokus jokede Mark Zuckerberg også med, at Facebook burde få et nyt mantra.

Det har tidligere været "Move fast and break things," men Zuckerberg foreslog, at det i stedet skulle være "Move fast with stable infra."

Med andre ord: Facebook arbejder på at lægge ungdommens kådhed og vilde succes-ridt bag sig og i stedet etablere en ny stil som modent og seriøst software-selskab, som partnere og udvikler-firmaer kan anvende som springbræt til at tjene store penge.

Meget tyder på, at der er store muligheder. I hvert fald har Facebook allerede haft pæn succes med at få brugerne til at downloade andre selskabers mobil-apps ved at fremvise links i brugernes Facebook-streams.

Det er noget, som man holder øje med i udvikler-verdenen, hvor intet kan pirre interessen for en ny platform som muligheden for at øge salget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere