Artikel top billede

Populær chat-app gør klar til krig mod WhatsApp og Facebook

En af de mest populære chat-apps på markedet kom i går med en opdatering, der fuldstændig ændrer måden, app'en bruges på. Et klart angreb mod andre store chat-apps som WhatsApp og Facebook Messenger.

Snapchat er nok mest kendt for historier om unge teenagere, der sender korporlige billeder til hinanden, såkaldt sexting, hvorefter billedet slettes efter et par sekunder.

Men app'en er meget mere end det. Snapchat-topchef Evan Spiegel sagde tidligere i år nej tak til et tilbud fra Facebooks Mark Zuckerberg på 16 milliarder kroner, app'en har over 30 millioner brugere - alene i USA - og globalt set sendes der over 400 millioner Snapchats om dagen.

Nu kommer Snapchat så med en gigantisk opdatering, som både introducerer tekstbeskeder og videosamtaler.

Det specielle ved Snapchat har altid været, at man sendte et billede med ingen eller en kort tekst, og efter et par sekunder blev billedet så slettet igen. Samme funktionalitet bliver nu overført til tekst og videochat i app'en, så man kun i en kort periode kan se teksten, man har sendt.

Vær til stede

For at indlede en videobesked skal man holde fingeren inde på skærmen, og alt efter hvor på skærmen man rører, er det enten front- eller bagkameraet, der bliver aktiveret. Det skal virke som en naturlig samtale, skriver Snapchat om deres nye funktion.

Ideen med videochatten er, at det skal blive lige så nemt at indlede en kort videosamtale, som det er at sende en sms.

"Vi har hele tiden følt, at Snapchat har manglet noget: Tilstedeværelse. Der er intet som at vide, at du har din vens fulde opmærksomhed, når du chatter med dem. Det kan du nu," skriver Snapchat i en blogpost.

Opdateringen rykker Snapchat over til at blive en mere udbygget chat-app, så Snapchat kravler over på et område, som WhatsApp ellers har siddet lunt på.

Med over 450 millioner brugere på verdensplan er WhatsApp en af de største chat-apps på markedet og blev i starten af 2014 opkøbt af Facebook for over 103 milliarder kroner. 

Du kan se mere om det nye system, som allerede er rullet ud på iOS og Android, i videoen forneden. Der er stadig intet nyt om en officiel app til Windows Phone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere