Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Populær chat-app gør klar til krig mod WhatsApp og Facebook

En af de mest populære chat-apps på markedet kom i går med en opdatering, der fuldstændig ændrer måden, app'en bruges på. Et klart angreb mod andre store chat-apps som WhatsApp og Facebook Messenger.

Snapchat er nok mest kendt for historier om unge teenagere, der sender korporlige billeder til hinanden, såkaldt sexting, hvorefter billedet slettes efter et par sekunder.

Men app'en er meget mere end det. Snapchat-topchef Evan Spiegel sagde tidligere i år nej tak til et tilbud fra Facebooks Mark Zuckerberg på 16 milliarder kroner, app'en har over 30 millioner brugere - alene i USA - og globalt set sendes der over 400 millioner Snapchats om dagen.

Nu kommer Snapchat så med en gigantisk opdatering, som både introducerer tekstbeskeder og videosamtaler.

Det specielle ved Snapchat har altid været, at man sendte et billede med ingen eller en kort tekst, og efter et par sekunder blev billedet så slettet igen. Samme funktionalitet bliver nu overført til tekst og videochat i app'en, så man kun i en kort periode kan se teksten, man har sendt.

Vær til stede

For at indlede en videobesked skal man holde fingeren inde på skærmen, og alt efter hvor på skærmen man rører, er det enten front- eller bagkameraet, der bliver aktiveret. Det skal virke som en naturlig samtale, skriver Snapchat om deres nye funktion.

Ideen med videochatten er, at det skal blive lige så nemt at indlede en kort videosamtale, som det er at sende en sms.

"Vi har hele tiden følt, at Snapchat har manglet noget: Tilstedeværelse. Der er intet som at vide, at du har din vens fulde opmærksomhed, når du chatter med dem. Det kan du nu," skriver Snapchat i en blogpost.

Opdateringen rykker Snapchat over til at blive en mere udbygget chat-app, så Snapchat kravler over på et område, som WhatsApp ellers har siddet lunt på.

Med over 450 millioner brugere på verdensplan er WhatsApp en af de største chat-apps på markedet og blev i starten af 2014 opkøbt af Facebook for over 103 milliarder kroner. 

Du kan se mere om det nye system, som allerede er rullet ud på iOS og Android, i videoen forneden. Der er stadig intet nyt om en officiel app til Windows Phone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.