Artikel top billede

Foto: Google

Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken

Nu kan Googles selvkørende bil takle bytrafikken. Se hvordan det virker i praksis.

Google er en virksomhed, der altid har mange bolde i luften, og søgegiganten går ikke af vejen for mere eksotiske projekter som eksempelvis digitale briller eller selvkørende biler.

Sidstnævnte har Google faktisk brugt betydelige ressourcer på at udvikle, og nu fortæller virksomheden om nye fremskridt for den førerløse bil på firmaets blog.

Kontrollerer hundredevis af objekter

Det Google har sat fokus på i denne del af udviklingen er, at den selvkørende bil kan håndtere travle bygader, hvilket naturligvis er en stor udfordring i forhold til alle de uforudsigelige faktorer, der dukker op i trafikbilledet.

For at opnå en sikker løsning har Googles kodedrenge strammet koden op, så kodelinjerne på egen hånd kan registrere flere hundrede forskellige objekter på samme tid.

Det er eksempelvis fodgængere, busser, betjente, der dirigere trafikken eller håndbevægelser fra cyklister.

Google mener, at bilen faktisk er mere opmærksom end den menneskelige trafikant og derfor kan tage mere velovervejede valg i trafikken.

Google forklarer det med, at det som mennesket opfatter som kaos, kan en computer opfatte som forudsigeligt, og derved 'tænke' sig frem til hvad, der vil ske.

Mere ned en million prøvekilometer

Måske er der noget om snakken, for den selvkørende bil har ifølge søgegiganten tilbagelagt mere end 1.1 millioner kilometer på egen hånd i Googles hjemby Mountain View.

På baggrund af de mange testkilometer mener Google, at bilerne, der selv kan navigere uden menneskelig indblanding, er indenfor rækkevidde - dog med et forbehold om, at det ikke blive lige nu, da teknologien stadig skal finpudses.

I denne video kan du se Googles forklaring på, hvordan bilen holdes på vejen uden at ramme hverken fodgængere eller cyklister.

Læs også: De selvkørende biler rykker mod Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere