Foto: Google

Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken

Nu kan Googles selvkørende bil takle bytrafikken. Se hvordan det virker i praksis.

Google er en virksomhed, der altid har mange bolde i luften, og søgegiganten går ikke af vejen for mere eksotiske projekter som eksempelvis digitale briller eller selvkørende biler.

Sidstnævnte har Google faktisk brugt betydelige ressourcer på at udvikle, og nu fortæller virksomheden om nye fremskridt for den førerløse bil på firmaets blog.

Kontrollerer hundredevis af objekter
Det Google har sat fokus på i denne del af udviklingen er, at den selvkørende bil kan håndtere travle bygader, hvilket naturligvis er en stor udfordring i forhold til alle de uforudsigelige faktorer, der dukker op i trafikbilledet.

For at opnå en sikker løsning har Googles kodedrenge strammet koden op, så kodelinjerne på egen hånd kan registrere flere hundrede forskellige objekter på samme tid.

Det er eksempelvis fodgængere, busser, betjente, der dirigere trafikken eller håndbevægelser fra cyklister.

Google mener, at bilen faktisk er mere opmærksom end den menneskelige trafikant og derfor kan tage mere velovervejede valg i trafikken.

Google forklarer det med, at det som mennesket opfatter som kaos, kan en computer opfatte som forudsigeligt, og derved 'tænke' sig frem til hvad, der vil ske.

Mere ned en million prøvekilometer
Måske er der noget om snakken, for den selvkørende bil har ifølge søgegiganten tilbagelagt mere end 1.1 millioner kilometer på egen hånd i Googles hjemby Mountain View.

På baggrund af de mange testkilometer mener Google, at bilerne, der selv kan navigere uden menneskelig indblanding, er indenfor rækkevidde - dog med et forbehold om, at det ikke blive lige nu, da teknologien stadig skal finpudses.

I denne video kan du se Googles forklaring på, hvordan bilen holdes på vejen uden at ramme hverken fodgængere eller cyklister.

Læs også: De selvkørende biler rykker mod DanmarkBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.