Artikel top billede

Foto: Google

Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken

Nu kan Googles selvkørende bil takle bytrafikken. Se hvordan det virker i praksis.

Google er en virksomhed, der altid har mange bolde i luften, og søgegiganten går ikke af vejen for mere eksotiske projekter som eksempelvis digitale briller eller selvkørende biler.

Sidstnævnte har Google faktisk brugt betydelige ressourcer på at udvikle, og nu fortæller virksomheden om nye fremskridt for den førerløse bil på firmaets blog.

Kontrollerer hundredevis af objekter

Det Google har sat fokus på i denne del af udviklingen er, at den selvkørende bil kan håndtere travle bygader, hvilket naturligvis er en stor udfordring i forhold til alle de uforudsigelige faktorer, der dukker op i trafikbilledet.

For at opnå en sikker løsning har Googles kodedrenge strammet koden op, så kodelinjerne på egen hånd kan registrere flere hundrede forskellige objekter på samme tid.

Det er eksempelvis fodgængere, busser, betjente, der dirigere trafikken eller håndbevægelser fra cyklister.

Google mener, at bilen faktisk er mere opmærksom end den menneskelige trafikant og derfor kan tage mere velovervejede valg i trafikken.

Google forklarer det med, at det som mennesket opfatter som kaos, kan en computer opfatte som forudsigeligt, og derved 'tænke' sig frem til hvad, der vil ske.

Mere ned en million prøvekilometer

Måske er der noget om snakken, for den selvkørende bil har ifølge søgegiganten tilbagelagt mere end 1.1 millioner kilometer på egen hånd i Googles hjemby Mountain View.

På baggrund af de mange testkilometer mener Google, at bilerne, der selv kan navigere uden menneskelig indblanding, er indenfor rækkevidde - dog med et forbehold om, at det ikke blive lige nu, da teknologien stadig skal finpudses.

I denne video kan du se Googles forklaring på, hvordan bilen holdes på vejen uden at ramme hverken fodgængere eller cyklister.

Læs også: De selvkørende biler rykker mod Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere