Artikel top billede

Foto: Google

Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken

Nu kan Googles selvkørende bil takle bytrafikken. Se hvordan det virker i praksis.

Google er en virksomhed, der altid har mange bolde i luften, og søgegiganten går ikke af vejen for mere eksotiske projekter som eksempelvis digitale briller eller selvkørende biler.

Sidstnævnte har Google faktisk brugt betydelige ressourcer på at udvikle, og nu fortæller virksomheden om nye fremskridt for den førerløse bil på firmaets blog.

Kontrollerer hundredevis af objekter

Det Google har sat fokus på i denne del af udviklingen er, at den selvkørende bil kan håndtere travle bygader, hvilket naturligvis er en stor udfordring i forhold til alle de uforudsigelige faktorer, der dukker op i trafikbilledet.

For at opnå en sikker løsning har Googles kodedrenge strammet koden op, så kodelinjerne på egen hånd kan registrere flere hundrede forskellige objekter på samme tid.

Det er eksempelvis fodgængere, busser, betjente, der dirigere trafikken eller håndbevægelser fra cyklister.

Google mener, at bilen faktisk er mere opmærksom end den menneskelige trafikant og derfor kan tage mere velovervejede valg i trafikken.

Google forklarer det med, at det som mennesket opfatter som kaos, kan en computer opfatte som forudsigeligt, og derved 'tænke' sig frem til hvad, der vil ske.

Mere ned en million prøvekilometer

Måske er der noget om snakken, for den selvkørende bil har ifølge søgegiganten tilbagelagt mere end 1.1 millioner kilometer på egen hånd i Googles hjemby Mountain View.

På baggrund af de mange testkilometer mener Google, at bilerne, der selv kan navigere uden menneskelig indblanding, er indenfor rækkevidde - dog med et forbehold om, at det ikke blive lige nu, da teknologien stadig skal finpudses.

I denne video kan du se Googles forklaring på, hvordan bilen holdes på vejen uden at ramme hverken fodgængere eller cyklister.

Læs også: De selvkørende biler rykker mod Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?