Artikel top billede

De selvkørende biler rykker mod Danmark

Volvo vil om få år sende 100 førerløse biler ud på vejene. Læs her, hvordan robotbilerne finder rundt, og hvorfor du endnu ikke kan tage hænderne helt fra rattet.

I 2017 skal der være 100 selvkørende biler på offentlige veje i den svenske by Göteborg, der ligger på nogenlunde samme breddegrad som Skagen og godt 200 kilometer fra København.

Sådan lyder meldingen fra den svenske bilfabrikant Volvo ejet af kinesiske Geely Automobile. Volvo er gået sammen med den svenske trafikstyrelse, Lindholmen Science Park og Göteborgs bystyre om konceptet 'Drive me', der skal eliminere trafikulykker med dødelig udgang.

Sådan kører de

Derfor vil Volvo i de kommende år videreudvikle sin SPA-arkitektur (Scalable Product Architecture) til sin XC90-model, således at der inden for fire år er 100 selvkørende biler, der kan fragte passagerer rundt i typiske pendler-områder som motorveje og trafikpropper i og uden for Göteborg. 

Dermed bliver Sveriges næststørste by et levende laboratorium for Volvos 100 selvkørende biler, der vil kombinere software og andre komponenter fra en række leverandører, som skal samles i Volvos eget bil-system.

Blandt andet vil Volvo selv stå for algoritmerne, der styrer styringen af bilen, bremserne og motorkontrollen.

Det skriver Computerworlds britiske søstersite CIO.

Cloud i bilen

Når Volvoerne selv skal finde rundt på gader og stræder, bliver bilerne udstyret med radarer og kamerateknologi til registrering af bilens omgivelser.

Samtidig bliver bilen fodret med de seneste kortinformationer fra Volvos cloud til at finde vej i det svenske.

Den svenske bilfabrikant erkender dog ud fra tests, at trods den nyeste teknologi bliver bilerne ikke i stand til at køre helt af sig selv fra hjem til arbejde allerede i 2017. Eksempelvis skal bilisten selv styre uden om fodgængere i bymidten. 

På andre og mere forudsigelige strækninger forklarer Volvo, at der her gerne skulle være tid for føreren af bilen til at snuppe en kop kaffe og læse avis, mens bilen kører sig selv fremad mod målet uden nødvendigvis at have menneskelige hænder på rattet.

Ud over Volvo har blandt andre Google længe arbejdet på en selvkørende bil, mens andre bilfabrikanter som General Motors og Nissan også er på vejbanen med robotstyrede biler. 

Nissan hævder eksempelvis, at selskabet fra 2020 vil sælge en række forskellige selvkørende biler, som vil få en 'realistisk pris for forbrugerne', mens General Motors vil forsøge at gøre den legendariske Cadillac selvkørende allerede om to år.

Læs mere:
Nu kan du få elektronisk rat i din næste bil

Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.