Artikel top billede

Teknologi-topchef færdig med SAP: Vil ikke være med længere

Topchef forlader selskabet omgående.

SAP's teknologi-direktør, Vishal Sikka, forlader selskabet omgående af 'personlige årsager.'

Hans exit kommer kort tid før, at den ene halvdel af SAP's CEO-duo, danskeren Jim Hagemann-Snabe, ligeledes forlader sin stilling og overlader den fulde ledelse til den anden halvdel af CEO-tandemen, amerikaneren Jim McDermott.

Det kan du læse mere om her: Dansk SAP-boss om sin exit: Jeg er ikke blevet degraderet

Vishal Sikka har stået i spidsen for al udvikling i SAP og har således haft ansvaret for udviklingen af Hana in-memory-platformen, som selskabet sætter stor lid til og som i årevis har været helt central i al SAP's udviklingsarbejde.

Teknologi-direktøren er kendt for at være personlig ven med SAP's stifter og bestyrelsesformand, Hasso Plattner.

Med hans exit følger en større rokade i SAP's topledelse, hvor salgschef Robert Enslin og chef for applikations-udvikling, Bernd Leukert, får plads til SAP's executive board.

Samtidig får Helen Arnold og Stefan Ries plads til SAP's globale managing board.

Lignende tilfælde

Analytikere sammenligner Vishal Sikkas pludselige exit med den tidligere kronprins, Shai Agassis, afgang i 2007.

Den kan du læse mere om her: Kronprins forlader SAP efter chef-uro

Dengang var det vurderingen, at Shai Agassi forlod selskabet, fordi han blev vraget som solo-topchef, men blev tilbudt en stilling som co-CEO sammen med Henning Kagermann.

Ligeledes er det sandsynligt, at Vishal Sikka har været interesseret i stillingen som topchef i SAP, men fornylig har måttet sande, at det næppe kommer til at ske, lyder spekulationerne.

Det understreges af, at der tidligere er blevet spekuleret i, at Vishal Sikka skulle afløse Jim Hagemann Snabe.

Det kan du læse mere om her: Efter dansk SAP-exit: Indisk kronprins klar til at tage over

Analytiker Ray Wang fra analysehuset Constellation Research siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Vishal Sikkas exit kan være udtryk for et strategisk skifte i SAP.

Hidtil har SAP ifølge ham betragtet HANA som en platform. Fremover kan det meget vel være, at HANA vil blive betragtet som en applikations-samling, mener han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere