Artikel top billede

Teknologi-topchef færdig med SAP: Vil ikke være med længere

Topchef forlader selskabet omgående.

SAP's teknologi-direktør, Vishal Sikka, forlader selskabet omgående af 'personlige årsager.'

Hans exit kommer kort tid før, at den ene halvdel af SAP's CEO-duo, danskeren Jim Hagemann-Snabe, ligeledes forlader sin stilling og overlader den fulde ledelse til den anden halvdel af CEO-tandemen, amerikaneren Jim McDermott.

Det kan du læse mere om her: Dansk SAP-boss om sin exit: Jeg er ikke blevet degraderet

Vishal Sikka har stået i spidsen for al udvikling i SAP og har således haft ansvaret for udviklingen af Hana in-memory-platformen, som selskabet sætter stor lid til og som i årevis har været helt central i al SAP's udviklingsarbejde.

Teknologi-direktøren er kendt for at være personlig ven med SAP's stifter og bestyrelsesformand, Hasso Plattner.

Med hans exit følger en større rokade i SAP's topledelse, hvor salgschef Robert Enslin og chef for applikations-udvikling, Bernd Leukert, får plads til SAP's executive board.

Samtidig får Helen Arnold og Stefan Ries plads til SAP's globale managing board.

Lignende tilfælde

Analytikere sammenligner Vishal Sikkas pludselige exit med den tidligere kronprins, Shai Agassis, afgang i 2007.

Den kan du læse mere om her: Kronprins forlader SAP efter chef-uro

Dengang var det vurderingen, at Shai Agassi forlod selskabet, fordi han blev vraget som solo-topchef, men blev tilbudt en stilling som co-CEO sammen med Henning Kagermann.

Ligeledes er det sandsynligt, at Vishal Sikka har været interesseret i stillingen som topchef i SAP, men fornylig har måttet sande, at det næppe kommer til at ske, lyder spekulationerne.

Det understreges af, at der tidligere er blevet spekuleret i, at Vishal Sikka skulle afløse Jim Hagemann Snabe.

Det kan du læse mere om her: Efter dansk SAP-exit: Indisk kronprins klar til at tage over

Analytiker Ray Wang fra analysehuset Constellation Research siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Vishal Sikkas exit kan være udtryk for et strategisk skifte i SAP.

Hidtil har SAP ifølge ham betragtet HANA som en platform. Fremover kan det meget vel være, at HANA vil blive betragtet som en applikations-samling, mener han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere