Artikel top billede

Teknologi-topchef færdig med SAP: Vil ikke være med længere

Topchef forlader selskabet omgående.

SAP's teknologi-direktør, Vishal Sikka, forlader selskabet omgående af 'personlige årsager.'

Hans exit kommer kort tid før, at den ene halvdel af SAP's CEO-duo, danskeren Jim Hagemann-Snabe, ligeledes forlader sin stilling og overlader den fulde ledelse til den anden halvdel af CEO-tandemen, amerikaneren Jim McDermott.

Det kan du læse mere om her: Dansk SAP-boss om sin exit: Jeg er ikke blevet degraderet

Vishal Sikka har stået i spidsen for al udvikling i SAP og har således haft ansvaret for udviklingen af Hana in-memory-platformen, som selskabet sætter stor lid til og som i årevis har været helt central i al SAP's udviklingsarbejde.

Teknologi-direktøren er kendt for at være personlig ven med SAP's stifter og bestyrelsesformand, Hasso Plattner.

Med hans exit følger en større rokade i SAP's topledelse, hvor salgschef Robert Enslin og chef for applikations-udvikling, Bernd Leukert, får plads til SAP's executive board.

Samtidig får Helen Arnold og Stefan Ries plads til SAP's globale managing board.

Lignende tilfælde

Analytikere sammenligner Vishal Sikkas pludselige exit med den tidligere kronprins, Shai Agassis, afgang i 2007.

Den kan du læse mere om her: Kronprins forlader SAP efter chef-uro

Dengang var det vurderingen, at Shai Agassi forlod selskabet, fordi han blev vraget som solo-topchef, men blev tilbudt en stilling som co-CEO sammen med Henning Kagermann.

Ligeledes er det sandsynligt, at Vishal Sikka har været interesseret i stillingen som topchef i SAP, men fornylig har måttet sande, at det næppe kommer til at ske, lyder spekulationerne.

Det understreges af, at der tidligere er blevet spekuleret i, at Vishal Sikka skulle afløse Jim Hagemann Snabe.

Det kan du læse mere om her: Efter dansk SAP-exit: Indisk kronprins klar til at tage over

Analytiker Ray Wang fra analysehuset Constellation Research siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Vishal Sikkas exit kan være udtryk for et strategisk skifte i SAP.

Hidtil har SAP ifølge ham betragtet HANA som en platform. Fremover kan det meget vel være, at HANA vil blive betragtet som en applikations-samling, mener han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere