Artikel top billede

Hackere angriber RKI: Stjæler data om gældsramte danskere

RKI-registre hacket. Fortrolige data om gældsramte danskere faldet i hackeres hænder.

Hackere fra Anoymoyus Denmark har banet sig vej til en række fortrolige data om gældsramte danskere og firmaer, skriver Politiken.

Hackerne har sendt eksempler på de fortrolige data til avisen. De fortrolige data er her blevet matchet med borgernes CPR-numre.

Hackerne - der er Anonymous Denmark - begrunder overfor Politiken gerningen med, at de vil udstille, hvor nemt det egentligt er at få adgang til personfølsomme oplysninger fra selskaber og myndigheder.

Kræver bedre beskyttelse

"Anonymous Denmark kræver, at den danske regering beskytter dets borgeres private ret bedre. Det her er bare en lille prøve på, hvor meget sikkerheden halter," skriver hackerne i en besked til Politiken.

Hackerne understreger over for Politiken, at de ikke har nogen planer om at offentliggøre de fortrolige data.

Ifølge Frank Papsø, pressechef i Experian, der står bag registret, er det ikke RKI, der er blevet hacket, men derimod en af RKI's partnere.

RKI opbevarer ifølge ham ikke CPR-numre sammen med skyldnerdata.

Experian vil nu melde sagen til Datatilsynet og politiet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere