Artikel top billede

Hackere angriber RKI: Stjæler data om gældsramte danskere

RKI-registre hacket. Fortrolige data om gældsramte danskere faldet i hackeres hænder.

Hackere fra Anoymoyus Denmark har banet sig vej til en række fortrolige data om gældsramte danskere og firmaer, skriver Politiken.

Hackerne har sendt eksempler på de fortrolige data til avisen. De fortrolige data er her blevet matchet med borgernes CPR-numre.

Hackerne - der er Anonymous Denmark - begrunder overfor Politiken gerningen med, at de vil udstille, hvor nemt det egentligt er at få adgang til personfølsomme oplysninger fra selskaber og myndigheder.

Kræver bedre beskyttelse

"Anonymous Denmark kræver, at den danske regering beskytter dets borgeres private ret bedre. Det her er bare en lille prøve på, hvor meget sikkerheden halter," skriver hackerne i en besked til Politiken.

Hackerne understreger over for Politiken, at de ikke har nogen planer om at offentliggøre de fortrolige data.

Ifølge Frank Papsø, pressechef i Experian, der står bag registret, er det ikke RKI, der er blevet hacket, men derimod en af RKI's partnere.

RKI opbevarer ifølge ham ikke CPR-numre sammen med skyldnerdata.

Experian vil nu melde sagen til Datatilsynet og politiet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere