Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Hackere angriber RKI: Stjæler data om gældsramte danskere

RKI-registre hacket. Fortrolige data om gældsramte danskere faldet i hackeres hænder.

Hackere fra Anoymoyus Denmark har banet sig vej til en række fortrolige data om gældsramte danskere og firmaer, skriver Politiken.

Hackerne har sendt eksempler på de fortrolige data til avisen. De fortrolige data er her blevet matchet med borgernes CPR-numre.

Hackerne - der er Anonymous Denmark - begrunder overfor Politiken gerningen med, at de vil udstille, hvor nemt det egentligt er at få adgang til personfølsomme oplysninger fra selskaber og myndigheder.

Kræver bedre beskyttelse

"Anonymous Denmark kræver, at den danske regering beskytter dets borgeres private ret bedre. Det her er bare en lille prøve på, hvor meget sikkerheden halter," skriver hackerne i en besked til Politiken.

Hackerne understreger over for Politiken, at de ikke har nogen planer om at offentliggøre de fortrolige data.

Ifølge Frank Papsø, pressechef i Experian, der står bag registret, er det ikke RKI, der er blevet hacket, men derimod en af RKI's partnere.

RKI opbevarer ifølge ham ikke CPR-numre sammen med skyldnerdata.

Experian vil nu melde sagen til Datatilsynet og politiet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital