Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hemmelige mail afslører: Google i samarbejde med NSA

Hemmelige mails antyder et nært samarbejde mellem Google og NSA.

To forskellige mail-korrespondancer mellem Google og det amerikanske overvågnings-agentur, NSA, kaster nyt lys over NSA's systematiske overvågning af aktiviteterne hos Googles mange brugere.

Korrespondancerne, som nyhedsstationen Al Jazeera America har fået fingre i, fandt sted i sommeren 2012 mellem NSA-direktør Keith Alexander og Google-chef Eric Schmidt.

I en mail refererer NSA-direktøren til et tidligere møde mellem folk fra NSA og Google, hvorefter han inviterer Eric Schmidt til en fortrolig fire-timers briefing, der sigter mod at træffe beslutninger om 'fastlagte emner' inden for mobile trusler og sikkerhed.

"Når det gælder forfinelse, udvikling og implementering af løsninger, er Googles deltagelse afgørende," skriver NSA-direktøren i mailen.

Gode møder

Google-chefen svarer, at han desværre ikke kan deltage, men at han et nyligt møde mellem de to chefer en fornøjelse.'

"Jeg vil med glæde mødes med dig en anden gang," skriver han.

NSA-direktøren refererer i sin mail til det såkaldte Enduring Security Framework (ESF), som det amerikanske indenrigsministerium sammen med topcheferne i 18 store teknologivirksomheder stod bag i 2009.

Han skriver, at NSA under ESF-programmet har samarbejdet med adskillige store teknologi-virksomheder - blandt andet Intel, AMD, Dell, HP og Microsoft - i bestræbelserne på at adressere sikkerhedstrusler i BIOS'erne i adskillige store it-systemer.

I mailen til Eric Schmidt nævner han, at en gruppe it-virksomheder med Google, Apple og Microsoft i spidsen 'fornylig blev enige om en række centrale sikkerheds-politikker.'

Mail til Sergei Brin

I en senere mail til Google-stifter Sergei Brin takker Keith Alexander får de bidrag, som Google er kommet med til ESF - inklusive bidrag fra en række af Googles top-ingeniører som Vint Cerf og Eric Grosse.

Google meddeler til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Google 'har samarbejdet med en vifte af eksperter - inklusive regerings-eksperter - for at beskytte brugerne mod cyberangreb.'

Google har siden Edward Snowden lækkede massevis af oplysninger om NSA's systematiske overvågning forsøgt at distancere sig fra NSA, og Google har antydet, at samarbejdet har været påtvunget og ufrivilligt.

Læs også:

Sådan foretog NSA ulovlig spionage mod Danmark

Sådan stopper vi den massive internet-overvågning

Sikkerhedsguru: NSA-værktøjer er på vej i hænderne på hackerne

Nu må krypteringens storhedstid komme

Sådan vil NSA inficere millioner af computere med avanceret implantat-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere