Artikel top billede

Hemmelige mail afslører: Google i samarbejde med NSA

Hemmelige mails antyder et nært samarbejde mellem Google og NSA.

To forskellige mail-korrespondancer mellem Google og det amerikanske overvågnings-agentur, NSA, kaster nyt lys over NSA's systematiske overvågning af aktiviteterne hos Googles mange brugere.

Korrespondancerne, som nyhedsstationen Al Jazeera America har fået fingre i, fandt sted i sommeren 2012 mellem NSA-direktør Keith Alexander og Google-chef Eric Schmidt.

I en mail refererer NSA-direktøren til et tidligere møde mellem folk fra NSA og Google, hvorefter han inviterer Eric Schmidt til en fortrolig fire-timers briefing, der sigter mod at træffe beslutninger om 'fastlagte emner' inden for mobile trusler og sikkerhed.

"Når det gælder forfinelse, udvikling og implementering af løsninger, er Googles deltagelse afgørende," skriver NSA-direktøren i mailen.

Gode møder

Google-chefen svarer, at han desværre ikke kan deltage, men at han et nyligt møde mellem de to chefer en fornøjelse.'

"Jeg vil med glæde mødes med dig en anden gang," skriver han.

NSA-direktøren refererer i sin mail til det såkaldte Enduring Security Framework (ESF), som det amerikanske indenrigsministerium sammen med topcheferne i 18 store teknologivirksomheder stod bag i 2009.

Han skriver, at NSA under ESF-programmet har samarbejdet med adskillige store teknologi-virksomheder - blandt andet Intel, AMD, Dell, HP og Microsoft - i bestræbelserne på at adressere sikkerhedstrusler i BIOS'erne i adskillige store it-systemer.

I mailen til Eric Schmidt nævner han, at en gruppe it-virksomheder med Google, Apple og Microsoft i spidsen 'fornylig blev enige om en række centrale sikkerheds-politikker.'

Mail til Sergei Brin

I en senere mail til Google-stifter Sergei Brin takker Keith Alexander får de bidrag, som Google er kommet med til ESF - inklusive bidrag fra en række af Googles top-ingeniører som Vint Cerf og Eric Grosse.

Google meddeler til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Google 'har samarbejdet med en vifte af eksperter - inklusive regerings-eksperter - for at beskytte brugerne mod cyberangreb.'

Google har siden Edward Snowden lækkede massevis af oplysninger om NSA's systematiske overvågning forsøgt at distancere sig fra NSA, og Google har antydet, at samarbejdet har været påtvunget og ufrivilligt.

Læs også:

Sådan foretog NSA ulovlig spionage mod Danmark

Sådan stopper vi den massive internet-overvågning

Sikkerhedsguru: NSA-værktøjer er på vej i hænderne på hackerne

Nu må krypteringens storhedstid komme

Sådan vil NSA inficere millioner af computere med avanceret implantat-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere