Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Irriterende sikkerhedsfejl i iOS stadig ikke rettet

I februar afslørede det svenske blad Techworld en sikkerhedsfejl i iPhones iOS, men selv efter tre måneder og adskillige opdateringer, er fejlen stadig ikke blevet rettet.

Sikkerhedsfejl i styresystemer kan være mere eller mindre alvorlige, men de er altid en trussel mod systemet og mod brugerne.

Ikke desto mindre er en sikkerhedsfejl, som Apple allerede blev bevidst om tilbage i februar, ikke blevet rettet endnu.

Det skriver vores kollegaer på det svenske søstermedie IDG.se.

Her havde en svensk programmør tilbage i februar gjort Apple opmærksom på fejlen, men selv efter flere opdateringer til systemet, er det stadig muligt at genere andre brugere igennem sikkerhedsfejlen.

Røde cirkler og uønskede notifikationer
Sikkerhedsfejlen bygger på, at man kan sende anonyme beskeder til iPhones, som vises på modtagerens låsekærm, også selvom modtageren ikke har indstillet sin telefon til at vise notifikationer.

Desuden kan fejlen bruges til at lave uægte notifikationer, der normalt viser, hvor mange beskeder eller ubesvarede opkald, som man har modtaget.

Det betyder, at telefonen kan vise store mængder af ubesvarede opkald, som man aldrig har modtaget.

"Først fik jeg en notits om, at jeg havde 250 ubesvarede opkald. Da det var min fødselsdag, og jeg ikke skilter med det på Facebook, tænkte jeg i første omgang, at det var folk, der ringede, men sådan var det slet ikke," skriver en svensk bruger til IDG.se.

De røde notifikationer skulle efter sigende være svære at komme af med igen. Nogle har haft held med at fjerne det ved at genstarte telefonen - andre har ikke kunnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.