Artikel top billede

Irriterende sikkerhedsfejl i iOS stadig ikke rettet

I februar afslørede det svenske blad Techworld en sikkerhedsfejl i iPhones iOS, men selv efter tre måneder og adskillige opdateringer, er fejlen stadig ikke blevet rettet.

Sikkerhedsfejl i styresystemer kan være mere eller mindre alvorlige, men de er altid en trussel mod systemet og mod brugerne.

Ikke desto mindre er en sikkerhedsfejl, som Apple allerede blev bevidst om tilbage i februar, ikke blevet rettet endnu.

Det skriver vores kollegaer på det svenske søstermedie IDG.se.

Her havde en svensk programmør tilbage i februar gjort Apple opmærksom på fejlen, men selv efter flere opdateringer til systemet, er det stadig muligt at genere andre brugere igennem sikkerhedsfejlen.

Røde cirkler og uønskede notifikationer
Sikkerhedsfejlen bygger på, at man kan sende anonyme beskeder til iPhones, som vises på modtagerens låsekærm, også selvom modtageren ikke har indstillet sin telefon til at vise notifikationer.

Desuden kan fejlen bruges til at lave uægte notifikationer, der normalt viser, hvor mange beskeder eller ubesvarede opkald, som man har modtaget.

Det betyder, at telefonen kan vise store mængder af ubesvarede opkald, som man aldrig har modtaget.

"Først fik jeg en notits om, at jeg havde 250 ubesvarede opkald. Da det var min fødselsdag, og jeg ikke skilter med det på Facebook, tænkte jeg i første omgang, at det var folk, der ringede, men sådan var det slet ikke," skriver en svensk bruger til IDG.se.

De røde notifikationer skulle efter sigende være svære at komme af med igen. Nogle har haft held med at fjerne det ved at genstarte telefonen - andre har ikke kunnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere