Facebook-chef giver seks tip: Sådan finder du de mest talentfulde it-folk

Det kan være svært at finde de bedste medarbejdere, men det kan disse trick ændre på.

Efterhånden kender vi alle historien om Facebook. Virksomheden der på et årti gik fra kollegieværelse til en af verdens største og mest toneangivende virksomheder. 

En del af forklaringen på virksomhedens succes er formodentligt, at Facebook gennem tiden har haft held til at ansætte en række yderst talentfulde unge folk.

En af dem er Julie Zhuo. Hun blev ansat i Facebook i 2006 som blot 22-årig. I dag er hun chef for Facebooks produkt-design, hvor hun blandt andet er med til ansætte virksomhedens nye design-talenter.

Noget der ikke altid er en helt let opgave. For som vi tidligere har fortalt, udspiller der sig en hård kamp om de største talenter i Silicon Valley, og derfor må virksomheder som blandt andet Facebook tage alternative metoder i brug for at sikre sig den bedste arbejdskraft. 

Et af de nye våben i krigen er såkaldte "searchlight meetings", hvor arbejdsgiverne i festlige rammer forsøger at få medarbejderne til at deltage aktivt i jagten på deres nye kolleger. 

Men i et nyt interview med den amerikanske iværksætter-blog First Round fortæller Julie Zhuo mere indgående om de mange andre trick, hun bruger, når hun skal finde de mest talentfulde designere til Facebook.

1. Find folkene bag de produkter du beundrer
Julie Zhuo anbefaler, at du sætter dig ned med dine kolleger og får dem alle til at lave en liste over produkter eller apps, som de er vilde med.

Det behøver ikke være de helt store og populære apps. Det kan også være mindre virksomheder, der har lavet en app eller et andet produkt, hvori der indgår nogle af de ting, som I leder efter. 

"Det kan være en særlig effektiv brugerflade, en innovativ funktion eller et meget strømlinet og veludført menusystem," siger hun og anbefaler, at du herefter går på eksempelvis Google eller LinkedIn og jagter de folk, der har udviklet netop de dele af det pågældende produkt.

Ifølge Julie Zhuo skal du ikke være bange for at tage kontakt til de folk, som du udser dig. Selv hvis de ikke er interesseret i et jobtilbud, bliver folk næsten altid glade, når de hører fra folk, der sætter pris på deres arbejde.

"Det var på denne måde, at vi hyrede en del af vores tidligste designere," siger Julie Zhuo.

2. Opbyg relationer med tålmodighed
Når du opbygger relationer til potentielle kandidater, skal du være tålmodig og ikke forvente, at du kan ansætte vedkommende øjeblikkeligt, lyder rådet fra Julie Zhuo.

"Nogle gange tager vi kontakt til designere, fordi vi er vilde med deres arbejde. Men i starten fører vi kun en afslappet dialog. Det er på denne måde, vi lærer folk at kende. Det er ikke bare: 'Okay, vil du arbejde for os,'" siger hun

Ifølge Julie Zhuo skyldes det, at især designere ofte udvælger arbejdspladser på baggrund af passion. Derfor kan de være i gang med et projekt, som de føler meget stærkt for, når du kontakter dem første gang. Men hvis du opbygger en relation og er villig til at vente, har du forbedret din mulighed for at slå til senere, når timingen er bedre. 

3. Gør brug af folks netværk
Det kan være en fordel at gøre brug af dine medarbejderes netværk. Ifølge Julie Zhuo er netværket blandt designere relativt lille. Selv i dag, hvor det er boom-tid i Silicon Valley.

"Det faktum at netværket er så lille og tæt, kan være din fordel som arbejdsgiver," siger hun.

Når en ny designer bliver ansat hos Facebook i dag, spørger Julie Zhuo altid vedkommende:

"Hvem har du arbejdet med tidligere, og hvem vil du elske at arbejde sammen med igen," fortæller hun.

Deres anbefalinger kan ifølge Zhuo være med til at sikre, at du også i fremtiden får rekrutteret folk, der passer ind i virksomheden.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.