Artikel top billede

Fem fede 'endless runner'-spil til din smartphone

Løb alt hvad remmer, tøj, skateboard, jetpack eller hove kan holde - i spilgenren 'endless runner' når du imidlertid aldrig målet. Mød fem sjove spil til din telefon eller tablet her.

Subway Surfers

Løb alt hvad remmer, tøj, skateboard, jetpack eller hove kan holde - i spilgenren 'endless runner' når du imidlertid aldrig målet, men optjener konstant point, mønter med videre som i samspil med dine hårde kontanter kan åbne op for flere og flere muligheder i spillet.

Vi præsenterer dig her for fem af de bedste 'endless runner'-spil til din smartphone.

Subway Surfers 

Et af de senere års mest populære spil i genren er rent faktisk dansk og udviklet af firmaet Kiloo i samarbejde med SYBO Games.

Her spiller du knægten Jake, der for at undslippe den grumme konduktør og hans bidske hund, stikker af langs togskinnerne.

Det er en hæsblæsende jagt ned langs tre togspor, hvor bomme, jernbanebroer og ikke mindst modkørende tog udgør de farefulde forhindringer. Undervejs skal der samles powerups, som for eksempel sender Jake på en flyvetur eller forsyner ham med fjederstøvler, samt mønter der kan investeres i nye figurer eller forskellige skateboards.

Spillet opdateres jævnligt så det tematisk flytter til andre verdensdele eller passer til forskellige højtider.

Download på Itunes eller fra Google Play.

Jetpack Joyride

Jetpack Joyride: Actionhelten Barry Steakfries er trængt ind i et hemmeligt laboratorium, og stjålet en eksperimentel jetpack.

Den bruger han til at suse afsted mens dødsensfarlige lasere, flammebarrierer og missiler konstant forsøger at tage livet af ham, og han undervejs indsamler mønter eller får aktiveret nogle af spillet andre fartøjer som for eksempel motorcyklen, teleporteren eller den kinesiske drage.

Jetpack Joyride byder hele tiden på nye missioner - indsaml 500 mønter i et spil, udgå tre missiler med nød og næppe og lignende, hvilket altid gør det fristende lige at vende tilbage til spillet, når der alligevel er fem minutter til næste togafgang.

Download på Itunes eller fra Google Play.

Temple Run 2

Temple Run 2: Når du har stjålet en tussegammel artefakt i et sydamerikansk tempel, og du til og med har en flok blodtørstige aber efter dig, så er det med at få benene på nakken.

Det første Temple Run var et fortræffeligt enkelt bud på en 'endless runner', men efterfølgeren har langt større variation at byde på.

Først og fremmest har grafikken i Temple Run 2 fået en gevaldig overhaling, og selve miljøerne og teksturerne er mere interessante at se på.

Men der er også blevet spædet godt op med for eksempel ture i minevogne, ned af brusende floder eller i tovbaner, som er med til at gøre spillet sjovere når du på din endeløse flugt skal indsamle mønter og powerups.

Download fra Itunes eller via Google Play.

Minion Rush

Minion Rush: Spillet er bygget over tegnefilmen Grusomme Mig, men har de små gule og helt igennem herlige håndlangere i hovedrollen.

I første ombæring virkede spillet mest som en lidt tynd reklame for filmene, men det har via en lang række opdateringer udviklet sig til et fremragende bud i genren.

Den gule håndlanger sætter sit løb i gang i laboratorierne, som selvfølgelig er fyldt med fælder og forhindringer - og mere sikkert bliver det ikke når scenen undervejs skifter til det forstandsmiljø, som dele af filmene også foregår i.

En god variation over temaet er, at der undervejs er indlagt boss-kampe mod nogle af filmens skurke. Som altid skal der selvfølgelig indsamles mønter og powerups undervejs.

Download fra Itunes eller Google Play.

Robot Unicorn Attack 2

Robot Unicorn Attack 2: Det er svært ikke at forelske sig i et spil med så vanvittig en titel som denne - og endnu bedre er det, at du rent faktisk spiller en robotenhjørning.

Sværhedsgraden er lige en tand højere end de andre fire spil, som vi har fundet frem, og de surrealistiske elementer befinder sig i sammenligningen i en helt anden liga.

Men det grundlæggende spil er det samme - løb, løb og atter løb mens der indsamles powerups og mønter. Mønter der blandt andet kan investeres i at bygge din helt egen enhjørning med frit valg af vinger, mange, hale, horn og så videre.

En klar bonus ved Robot Unicorn Attack 2 er soundtracket, der byder på en udpræget 1980'er elektronisk vibe og mulighed for at tilkøbe ekstra musik med for eksempel Limahl eller Erasure.

Download fra Itunes eller Google Play.

Læs også: 4 ustyrligt vanedannende spil du bare ikke kan slippe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere