Artikel top billede

4 ustyrligt vanedannende spil du bare ikke kan slippe

Vi har fundet fire ekstremt vanedannende smartphone-spil frem - pas på de ikke ender med at sluge al din tid.

Enkelt er godt

Gode computerspil kan være umådelig komplekse, både når det handler om grafikken, historien og de underliggende spilmekanikker. Men det er ofte de helt enkle spil, som også er de mest vanedannende - det ved enhver, der har ladet sig opsluge af for eksempel Tetris eller Snake på telefonen.

Vi har derfor fundet fire spil frem til smartphone, som er virkelig nemme at komme til at hænge hjælpeløst fast i. Det er spil, hvor der altid lige er tid til en bane mere - eller hvor vennernes highscore lige skal slås endnu en gang.

De fire spil er ikke nye og måske heller ikke ukendte, men det er spil, som absolut er værd enten at opsøge for første gang eller at vende tilbage til for netop at genopdage, hvor dejligt enkle og fantastiske de er at spille.

Trainyard

Det er i udgangspunktet helt enkelt at trække togskinner, så et rødt lokomotiv ender i den røde garage, og et blåt lokomotiv slutter turen i den blå garage. 

Men efterhånden som bane på bane gennemføres, bliver opgaverne stadig mere komplekse at løse. For nu er lokomotiverne nødt til at krydse hinanden for at danne orange eller lilla, og de skal enten splittes i to eller flettes sammen, for at det rigtige antal kører i garage de rigtige steder, og så skal der også lige holdes styr på, at skiftesporene sender lokomotiverne i den rigtige retning.

Som en god detalje er det muligt både at lave sine egne baner, uploade dem og downloade andre brugeres baner - det giver rigtig ekstra meget spilindhold at kaste sig over.

Hent det til: iOS | Android

Flow Free

I et spilområde på kun fem gange fem felter er det nemt at trække linjer mellem de røde, grønne, blå og orange pletter, så alle felterne har en farvet streg igennem sig. Faktisk er Flow Free på de lave sværhedsgrader et fremragende spil til familiens yngste, da det træner både logik og overblik.

De kvaliteter er såmænd stadig til stede, efterhånden som spilområdets antal af felter og farvede pletter vokser. Når spilområdet når op på over de ti gange ti felter, begynder løsningerne også at blive noget mere komplekse og udfordrende - det kan være en fordel at flytte over på en tablets større skærm for at øge overblikket.

Det er også en mulighed at kæmpe mod tiden og se, hvor mange fem gange fem opgaver det er muligt at løse på fire, to eller et minut.

Hent det til: iOS | Android | Windows Phone

Drop7

Det er absolut ikke et kønt spil, men den underliggende mekanik er så enkel og fin, at alle finder frem til deres helt egen måde at spille på. Et spilområde på syv gange syv felter skal fyldes med kugler nummereret fra 1 til 7. Den enkelte kugles nummer afgør, hvor mange kugler der skal være i en horisontal eller vertikal række, før kuglen forsvinder.

Med jævne mellemrum presses alle kuglerne op af en række grå kugler forneden, der kun kan sprænges i stykker, når nummererede kugler forsvinder klos op og ned af dem. Læg dertil, at antallet af point fordobles, når en kædereaktion sættes i gang, og kugle efter kugle forsvinder - det kræver både taktik, overblik og en smule held at få til at lykkes.

Hent det til: iOS | Android

Axe in Face

Der er ikke noget mere bedrøveligt end en stor stærk viking, der græder et helt vandfald, når ubetænksomme artsfæller bare vader ind i hans blomsterbed. Men det kan der så heldigvis sættes en stopper for med en økse. 

Med fingeren streges øksens bane mod de stadigt tilstrømmende fjender, der så får hugget hovedet af, inden de når frem til blomsterne.

Nogle fjender gemmer sig bag grantræer, som kun kan nedlægges med en brændende økse. Andre bruger skjold eller skjuler sig under store hjelme, og skal derfor rammes enten bagfra eller på det rette tidspunkt.

Jo flere fjender der får hugget hovedet af med et enkelt øksekast, jo flere point. Der går derfor hurtigt sport i at gennemføre alle 32 baner til guldmedalje og så derefter at opnå så mange point i spiltypen Survival.

Hent det til: iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere