Artikel top billede

4 ustyrligt vanedannende spil du bare ikke kan slippe

Vi har fundet fire ekstremt vanedannende smartphone-spil frem - pas på de ikke ender med at sluge al din tid.

Enkelt er godt

Gode computerspil kan være umådelig komplekse, både når det handler om grafikken, historien og de underliggende spilmekanikker. Men det er ofte de helt enkle spil, som også er de mest vanedannende - det ved enhver, der har ladet sig opsluge af for eksempel Tetris eller Snake på telefonen.

Vi har derfor fundet fire spil frem til smartphone, som er virkelig nemme at komme til at hænge hjælpeløst fast i. Det er spil, hvor der altid lige er tid til en bane mere - eller hvor vennernes highscore lige skal slås endnu en gang.

De fire spil er ikke nye og måske heller ikke ukendte, men det er spil, som absolut er værd enten at opsøge for første gang eller at vende tilbage til for netop at genopdage, hvor dejligt enkle og fantastiske de er at spille.

Trainyard

Det er i udgangspunktet helt enkelt at trække togskinner, så et rødt lokomotiv ender i den røde garage, og et blåt lokomotiv slutter turen i den blå garage. 

Men efterhånden som bane på bane gennemføres, bliver opgaverne stadig mere komplekse at løse. For nu er lokomotiverne nødt til at krydse hinanden for at danne orange eller lilla, og de skal enten splittes i to eller flettes sammen, for at det rigtige antal kører i garage de rigtige steder, og så skal der også lige holdes styr på, at skiftesporene sender lokomotiverne i den rigtige retning.

Som en god detalje er det muligt både at lave sine egne baner, uploade dem og downloade andre brugeres baner - det giver rigtig ekstra meget spilindhold at kaste sig over.

Hent det til: iOS | Android

Flow Free

I et spilområde på kun fem gange fem felter er det nemt at trække linjer mellem de røde, grønne, blå og orange pletter, så alle felterne har en farvet streg igennem sig. Faktisk er Flow Free på de lave sværhedsgrader et fremragende spil til familiens yngste, da det træner både logik og overblik.

De kvaliteter er såmænd stadig til stede, efterhånden som spilområdets antal af felter og farvede pletter vokser. Når spilområdet når op på over de ti gange ti felter, begynder løsningerne også at blive noget mere komplekse og udfordrende - det kan være en fordel at flytte over på en tablets større skærm for at øge overblikket.

Det er også en mulighed at kæmpe mod tiden og se, hvor mange fem gange fem opgaver det er muligt at løse på fire, to eller et minut.

Hent det til: iOS | Android | Windows Phone

Drop7

Det er absolut ikke et kønt spil, men den underliggende mekanik er så enkel og fin, at alle finder frem til deres helt egen måde at spille på. Et spilområde på syv gange syv felter skal fyldes med kugler nummereret fra 1 til 7. Den enkelte kugles nummer afgør, hvor mange kugler der skal være i en horisontal eller vertikal række, før kuglen forsvinder.

Med jævne mellemrum presses alle kuglerne op af en række grå kugler forneden, der kun kan sprænges i stykker, når nummererede kugler forsvinder klos op og ned af dem. Læg dertil, at antallet af point fordobles, når en kædereaktion sættes i gang, og kugle efter kugle forsvinder - det kræver både taktik, overblik og en smule held at få til at lykkes.

Hent det til: iOS | Android

Axe in Face

Der er ikke noget mere bedrøveligt end en stor stærk viking, der græder et helt vandfald, når ubetænksomme artsfæller bare vader ind i hans blomsterbed. Men det kan der så heldigvis sættes en stopper for med en økse. 

Med fingeren streges øksens bane mod de stadigt tilstrømmende fjender, der så får hugget hovedet af, inden de når frem til blomsterne.

Nogle fjender gemmer sig bag grantræer, som kun kan nedlægges med en brændende økse. Andre bruger skjold eller skjuler sig under store hjelme, og skal derfor rammes enten bagfra eller på det rette tidspunkt.

Jo flere fjender der får hugget hovedet af med et enkelt øksekast, jo flere point. Der går derfor hurtigt sport i at gennemføre alle 32 baner til guldmedalje og så derefter at opnå så mange point i spiltypen Survival.

Hent det til: iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”